Yukon Ranger RT 6.5×42 S Nachtkijker review; De digitale Yukon Ranger RT 6.5×42 S nachtkijker is een monoculaire nachtkijker op basis van een CMOS-sensor waarmee de kijker werkt in de nacht en op vergroot verlichtingsniveau. De Ranger is een sprekend voorbeeld van een succesvolle toepassing van digitale technologieën in observatie optiek. Hierdoor is dit een van de beste digitale nachtzicht apparaten van zijn generatie. Deze nachtkijker is onlangs geheel vernieuwd met wifi en live stream mogelijkheden. Geschikt voor de jager, visser, kampeerder, zoek- en reddingspersoneel en veiligheid en observatie rondom uw huis. De prijs licht rond de € 450,-.

(Update: 14-08-2019) – Vernieuwd in 2017 – met Wifi remote review en live stream en in 2019 vervangen door de S-variant!

Yukon Ranger RT 6.5x42 S Nachtkijker tot 450 meter in volledige duisternis

Inhoud Yukon Ranger RT 6,5 x 42 S nachtkijker

In dit artikel kun je een uitgebreide review lezen over deze Yukon ranger RT 6.5×42 S. Hoe werkt de nieuwe wifi-functie van deze nachtkijker. Ik geef informatie over de onderdelen en werking, het instellen van de nachtkijker op jouw mensen en de typische kenmerken. Tevens laat ik je het verschil zien tussen de oude LT en de nieuwe RT-versie. Tot slot nog de meest gestelde vragen bijv. over het batterijgebruik (oplaadbaar of niet oplaadbaar) en hoe je de gebruiksduur flink kunt verlengen. Is deze Ranger RT 6.5×42 S Nachtkijker ook geschikt voor jou?

Yukon Ranger RT 6.5×42 S is geheel vernieuwde nachtkijker met WIFI!

De Ranger RT-6.5×42 S is een (in 2017) geheel vernieuwde nachtkijker met Wifi. Hierdoor heb je nu de mogelijkheid om de nachtkijker te bedienen via je smartphone en de live beelden te bekijken op je mobiele telefoon. Daarvoor gebruikt de nachtkijker een wifi-verbinding, die je d.m.v. de gratis Stream Vision app kunt inschakelen op je telefoon. Tevens kun je de opnames die je maakt live op YouTube streamen. De foto’s en video kunnen ook rechtstreeks worden opgenomen op de nachtkijker zelf, om deze later op je PC of laptop te kunnen plaatsen. De digitale monoculaire Ranger RT-6.5×42 is hierdoor de perfecte nachtkijker voor een veelheid aan toepassingen waaronder:

 • Algemene observatie
 • jacht, vissen en kamperen
 • sportnavigatie en nachtnavigatie
 • Zoek- en reddingsoperaties
 • Home security.

Stream Vision app (beschikbaar in AppStore voor iOS en Google Play voor Android)

Ranger RT nachtkijkers zijn helemaal ontworpen voor de 21ste eeuw. Yukon ontwikkelt moderne apparaten, gericht op kwaliteit afbeeldingen met hoge resolutie, ergonomie en de hoogste betrouwbaarheid. Ze begrijpen dat gebruikersgemak en een eenvoudige interface zeer belangrijk zijn. En dat is precies de taak die Stream Vision oplost door software en hardware te laten samenwerken. Met deze Stream Vision App verbind je Android and iOS apparaat, zoals smrtphones, tablets, etc. aan deze Yukon Ranger digitale nachtkijker via een Wifi-verbinding. De software wordt constant verbeterd en de laatste versie is altijd online te downloaden.

Stream Vision app (beschikbaar in AppStore voor iOS en Google Play voor Android)De Stream Vision app (beschikbaar in AppStore voor iOS en Google Play voor Android)

Hoe werkt de Stream Vision app voor Ranger RT?

De Stream Vision App is zeer gemakkelijk te installeren en heel eenvoudig in gebruik. Onderstaand de links om deze gratis Stream Vision software te downloaden. Wil je weten hoe het werkt, lees dan onderstaande handleidingen met duidelijke afbeeldingen over de werking:

Mogelijkheden van de Stream Vision App

Door de gratis Stream Vision app te installeren op je smartphone of tablet, kun je gebruik maken van de volgende handige functies;

 1. Eenvoudige en omfortabele weergave op draadloze apparaten in real-time
 2. Gebruik je smartphone of tablet als extra afstandsbediening
 3. Volledige inhoudsbeheer; bekijk, verwijder en download van foto- en videobestanden van het interne geheugen van de nachtkijker.
 4. Verzend afbeeldingen en video’s rechtstreeks naar opslag- of video platforms zoals YouTube

Licht gewicht digitale monoculaire nachtkijker

Deze digitale Yukon Ranger RT is een lichtgewicht monoculaire nachtkijker. Hij weegt slechts 650 gram. Het voordeel van een monoculaire nachtkijker ten opzichte van een binoculaire nachtkijker is dat hij minder lenzen heeft en daardoor lichter van gewicht is. Vooral handig voor onderweg bijvoorbeeld tijdens de jacht, je vistrip, kamperen of outdoor uitje.

Licht gewicht digitale monoculaire nachtkijkerYukon Ranger RT is een lichtgewicht monoculaire nachtkijker en weegt slechts 650 gram.

De Yukon Ranger RT 6.5×42 S is direct te bestellen via richtkijkerbestellen. Voor 15:00 uur besteld is morgen in huis! Check onze webshop voor meer info.

Onderdelen en werking Yukon Ranger RT 6.5×42 S

De Yukon Ranger RT 6.5×42 S is eenvoudig te bedienen en in te stellen via de eenvoudig te bereiken knoppen boven op deze digitale nachtkijker. Tevens is hij te bedienen via je smartphone. Hoe werkt de Yukon Ranger RT 6.5×42 S en wat kun je er allemaal mee? Via de nummers in onderstaande afbeelding kun je de werking bekijken.

 Yukon_ranger_rt_6_5x42_S_werkingOnderdelen en werking van de Yukon Ranger RT 6.5×42 S

Inschakelen van Ranger RT nachtkijker

 • Verwijder de lensdop van het objectief (8).
 • Schakel de nachtkijker in door kort te drukken op de ON-knop (15) te drukken – de groene LED (16) zal oplichten. In de display verschijnt het batterijpictogram. De korte afstand IR Illuminator wordt automatisch ingeschakelt.
 • Als je de nachtkijker wilt uitschakelen, druk dan meer dan één seconde op de ON-knop (15). In het display verschijnt dan “Display OFF“.  Je schakelt het display weer aan door kort op de ON-knop te drukken.

Instellen van de nachtkijker voor een goed scherp beeld

 • Allereerst stel je de dioptrie eenmalig in. Dat doe je door een scherp beeld van de pictogrammen op de display, door te draaien aan de dioptrie-aanpassingsring (6) van het oculair.
 • Zoek dan een object binnen 20 tot 30 meter.
 • Probeer een scherp beeld te krijgen van het object door het draaien van het objectief (8).
 • Pas de helderheid van het beeld aan door te draaien aan het wiel (7). Het helderheidsniveau en pictogramworden weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm. Het verstelbereik is 0 tot en met 20.
 • Bereik – bij het wijzigen van de kijkafstand – een scherpe en hoge kwaliteit beeld door te draaien aan het objectief (8) en het wiel (7). Doe dit niet door aan de ooglens te draaien (6), want deze is al individueel aangepast.
 • Om het bereik van de detectie- en identificatiemethode in omstandigheden met weinig licht of in volledige duisternis te verhogen,
  kan je overschakelen op de ingebouwde LED IR Illuminator (10): Verwijder de beschermdop en druk op de IR-knop (13). Met de IR
  illuminator kun je de afstand van observatie en erkennen van het object vergroten.

Nachtkijker met vrijwel onzichtbare illumniator voor korte en lange afstanden

Voor werking in totale duisternis is de nachtkijker uitgerust met een infrarood (IR) Illuminator voor korte en lange afstanden tot 450 meter. Dit is een krachtige geïntegreerde LED infrarood verlichting met 850 nm golflengte. Deze geïntegreerde IR illuminator is wel zichtbaar voor het menselijk oog, maar laat alleen een lichte rode gloed na. Geheel onzichtbaar dieren observeren  is dus niet mogelijk met deze S-versie. Dat kon wel met de standaard versie, maar deze s helaas uit het assortiment gehaald bij Yukon. De IR Illuminator is instelbaar in 15 standen om te opereren in sterk variërende afstanden. Dit instelbare infrarood hulplicht kan worden gebruikt voor waarnemingen op een bewolkte maanloze nacht.

Instellen van infrarood-verlichting en starten van HD video-opname

 • Druk op de IR-knop (13) om het energieniveau van de infrarood aan te passen (van 1 tot 3). Het overeenkomstige pictogram (een R met 1, 2 of 3 puntjes erachter) zal in het bovenste gedeelte van de display worden weergegeven.
 • Om dee IR Illuminator uit te schakelen, houd je de IR-knop gedurende twee seconden ingedrukt. Het IR-pictogram zal dan verdwijnen.
 • De IR Illuminator werkt bij een golflengte van 850nm, waarmee je nachtelijke observaties kan uitvoeren op korte afstanden.
 • Een gedetailleerde beschrijving van de werking van de IR Illuminator vind je in sectie 12 van de Handleiding “ingebouwde IR ILLUMINATOR”.
 • Om de digitale zoom te activeren druk je kort op de toets ZOOM (14).
 • Om Video-opname te starten druk je kort op de knop REC (12). De LED indicator (16) zal gaan knipperen tijdens het opnemen.
 • In deze Handleiding kun je verder lezen hoe je een wifi-verbinding opzet tussen de nachtkijker en je smartphone. Hiermee kun je dan de nachtkijker bedienen en instellen en je livebeelden retstreeks streamen op bijvoorbeeld YouTube,

Menu iconen Ranger RT NachtkijkerMenu iconen Ranger RT Nachtkijker

Extra gebruikersgemak:

 • De gebruiker instellingen van helderheid, beeldscherm en IR Illuminator power worden pas opgeslagen in het geheugen van de monoculair als de unit is uitgeschakeld.
 • Als de unit gericht respectievelijk op een object dichterbij dan 15 meter, zal de plek van de belangrijkste IR-illuminator (helder licht cirkel) verschoven worden naar de rechterkant van het beeldscherm.
 • Om de waargenomen beelden te verzenden naar een externe monitor of opname video en te kunnen bekijken, sluit je de bijgeleverde usb-kabel (5) aan op de video output(4).

Handleiding Yukon Ranger RT 6.5×42 S

Wil je alles weten over het instellen en de mogelijkheden van deze nachtkijker? Check dan hier de uitgrbeide handleiding (in engels).

Yukon Ranger RT 6.5×42 S Typische kenmerken

Hier de typische kenmerken van deze Yukon Digitale nachtkijker Ranger RT 6.5×42 S nog eens overzichtelijk op een rij:

 1. Bijzonder lichtsterke restlichtversterker met digitale sensor
 2. Een van de beste digitale nachtzicht apparaten van zijn generatie.
 3. Grote vergroting van 6,5x / 13x en bereik tot wel 450 meter.
 4. Scherp te stellen vanaf 5 meter.
 5. Field of view: 4.6 graden
 6. Oogafstand: 14 mm
 7. Hoge resolutie
 8. helder en scherp LCD scherm van 640×480 pixels
 9. Helderheid scherm aanpasbaar
 10. Helder licht bescherming
 11. Lange afstand IR illuminator 850 nm “zichtbare voor het menselijk oog door een rode gloed” met grote aanpassingsmogelijkheden, voor waarnemingen op een bewolkte maanloze nacht
 12. Autonome voeding en externe voeding door auto adapter
 13. Lange bedieningstijd tot 12 uur (5 uur met infrarood) op een batterij set
 14. Geheugen voor gebruikersinstellingen
 15. Batterij indicator

Video Yukon Ranger RT 6.5×42

Bekijk alle mogelijkheden van de Yukon Ranger RT 6.5×42 in onderstaande video:

Bron: https://youtu.be/fgBDvNQv6Kc

Nieuwe Ranger RT 6.5×42 versus oude LT 6.5×42 Nachtkijker

De nieuwe Ranger RT 6.5×42 Nachtkijker is de vervanger van de oude Ranger LT 6.5×42 Nachtkijker en deze kijker heeft enkele nieuwe eigenschappen gekregen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid van live streaming op YouTube en dat je hem kunt bedienen op je smartphone d.m.v. een gratis app die je kunt downloaden.

Kenmerken van deze nieuwe Yukon Ranger RT 6.5×42 (t.o.v. de oude LT-nachtkijker):

 • Je kunt nu Wifi remote beelden bekijken en de nachtkijker bedienen via je smartphone
 • Opname en live streaming van je beelden op YouTube en andere videokanalen
 • Video en geluid rechtstreeks opnemen op de nachtkijker
 • Resolution van video clips: 320×240 / 640х480
 • Formaat van foto-bestanden: 320х240 / 640х480/ 1280х960 – in jpg-formaat
 • Ingebouwd geheugen voor video: 8 Gb (7.4Gb beschikbaar)

De Yukon Ranger RT 6.5×42 S digitaal wordt als volgt geleverd

 • Yukon Nachtkijker Ranger RT 6,5×42 S digitaal
 • Extra Batterijhouder
 • Micro-USB-kabel
 • Lensdoek
 • Draagkoord
 • Draagtas
 • Garantiekaart
 • Handleiding (EN | FR | DE | ES | IT | RU)

11 Meest gestelde vragen over de Yukon Ranger RT 6.5×42 S

Ik krijg vaak vragen over het instellen, batterijgebruik en de werking van deze Yukon Ranger RT 6.5×42 S. Dit komt omdat de handleiding die bij de nachtkijker geleverd wordt, helaas vaak slecht gelezen wordt. Het is echter altijd belangrijk om deze manual goed door te nemen, voordat je een product in gebruik neemt. Verkeerd gebruik kan namelijk de garantie in gevaar brengen. Tevens voorkomt het vragen achteraf en laat je alle extra mogelijkheden zien van de unit. Onderstaand de 11 FAQ over deze Yukon Ranger RT 6.5×42 S met antwoorden. Ook extra info die je niet in de handleiding kunt lezen! Mochten er meer vragen binnen komen, dan voeg ik die toe aan dit artikel. Heb jij nog een vraag? Laat het me dan weten in onderstaand reactieveld.

1. Kan ik oplaadbare batterijen gebruiken in de Yukon Ranger RT 6.5×42 S?

JA, je kunt inderdaad ook oplaadbare batterijen (rechargeable batteries) kunt gebruiken. Deze unit gebruikt 6 AA-batterijen.

2. Waar moet ik op letten bij het gebruik van batterijen?

Belangrijk is om de 6 batterijen altijd van het zelfde batterij-merk te gebruiken. Dit verlengt de batterijduur van de nachtkijker. Het is tevens belangrijk om de 6 oplaadbare batterijen  volledig op te laden, zodat ze alle 6 gelijk zijn opgeladen. Ook bij oplaadbare batterijen geldt dat als ze verschillende oplaad-niveaus hebben (de een half vol en de andere vol), de nachtkijker niet goed zal werken. De levensduur van de batterijen is tussen de 5 en 12 uur (afhankelijk van het gebruik van IR). De nachtkijker wordt geleverd met een extra batterij container, welke je als reserve-accu kunt gebruiken.

3. Kan ik de stroom van mijn laptop of computer gebruiken voor de nachtkijker?

JA, deze nachtkijker werkt ook op een externe Power bank (5V) of een computer of laptop. Dit kan door de bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten op de nachtkijker. De unit zal nu niet meer op de batterijen werken en er verschijnt een stekker-symbool in het scherm van de nachtkijker.

4. Wat is een Externe powerbank?

Een Externe powerbank is een externe batterij of externe voeding voor je nachtkijker, welke je kunt gebruiken in plaats van de batterijen. Het is een los kastje dat je gemakkelijk kan meenemen en eenvoudig is aan te sluiten op de nachtkijker. De bedieningstijd kan aanzienlijk worden verlengd met behulp van zo’n hoge capaciteit externe voedingseenheid (Externe power bank). Deze kan worden aangesloten op de Ranger RT 6.5×42 S via een micro USB-poort.

5. Welke externe voeding of powerbank heb ik nodig voor de Ranger RT 6.5×42 S?

Gebruik een 5V powerbank. Hiervoor kun je een universele powerbank nemen, die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor het opladen van je telefoon. Wanneer je de Ranger RT gebruikt bij lage temperaturen, kan je deze voeding het beste bewaren op een warme plaats, bijvoorbeeld onder je kleding. Dit voorkomt dat de powerbank snel leegloopt.

6. Kan ik de Yukon Ranger RT nachtkijker opladen via mijn smartphone of tablet?

NEE, je kunt een tablet of smartphone niet gebruiken als externe Power bank voor deze nachtkijker. Een smartphone of tablet is geen 5V power bank. Je gebruikt je tablet of smartphone ook NIET om je laptop op te laden, maar je gebruikt je laptop WEL om je smartphone of tablet op te laden. In dit geval kun je dus het beste kiezen voor een 5V externe powerbank (vraag 5).

7. Werkt de Stream Vision app voor Ranger RT ook op een Microsoft tablet?

Normaal gesproken niet. Op een Microsoft tablet kun je alleen apps installeren van Microsoft zelf. Ik heb echter een oplossing gevonden op internet, die ik zelf niet heb uitgeprobeert (ik ben een Apple-mens), maar die wellicht wel werkt op een Windows 7 of Windows 8 tablet. Je zou het kunnen uitproberen. Deze gratis oplossing is BlueStacks voor Android apps te installeren op een Microsoft tablet of computer.

BlueStacks maakt via een server een verbinding tussen je Windows (tablet)computer en een virtuele Android omgeving. Met deze verbinding kun je de Play Store of een andere applicatiewinkel openen, Android applicaties zoeken, downloaden en installeren op de virtuele omgeving. Daarna kun je de Android apps gebruiken op je Windows apparaat. Ook kun je de virtuele Android omgeving op je Windows pc synchroniseren met andere Android tablets en smartphones die je gebruikt.

8. Kan je ook heroplaadbare batterijen gebruiken?

JA, zoals in vraag 1 en 2 aangeven. Neem dus altijd het zelfde merk batterijen en zorg dat ze alle 6 gelijk zijn opgeladen. Dan zal de nachtkijker altijd optimaal presteren.

9. Werkt de nachtkijker dan even goed en even lang oplaadbare batterijen als met wegwerpbatterijen?

JA, gebruik van oplaadbare batterijen hebben geen effect op de levensduur van deze nachtkijker. Ook het gebruik van een powerbank heeft geen invloed op de levensduur van deze Yukon Ranger nachtkijker.

10. Kan ik IR niet gebruiken tijdens live-streamen?

Jazeker wel! Je moet er wel voor zorgen dat de IR of infrarood aan staat,. Dit doe je door op de IR-knop (13) te drukken. Hiermee kun je het energieniveau van de infrarood aanpassen in de standen van 1 tot 3. Het overeenkomstige pictogram (een R met 1, 2 of 3 puntjes erachter) zal in het bovenste gedeelte van de display worden weergegeven. Bekijk hier meer info over het instellen van IR, eerder in dit artikel.

11. Werkt de Yukon Mobile Player / Recorder MPR met de Ranger RT nachtkijker?

Nee, het is niet mogelijk om de “Yukon Mobile Player / Recorder MPR” op de Ranger RT te gebruiken. De Ranger RT heeft zijn eigen recorder ingebouwd en kan draadloos communiceren met de StreamVision app. De Yukon Mobile Player / Recorder MPR was speciaal ontwikkeld om te worden aangesloten op de oude Ranger LT versie van deze nachtkijker, aangezien deze geen ingebouwde recorder had.

Is deze een nachtkijker geschikt voor jou?

Ben je op zoek naar een licht gewicht nachtkijker met een detectie-afstand tot 450 meter in complete duisternis. Handig mee te nemen is voor onderweg. Al scherp te stellen is vanaf 5 meter. Veel gebruikersgemak en helder en volledig instelbaar beeld. Met de mogelijkheid om je beelden op te nemen op video en af te spelen op tv of computer? En zelfs je eigen live stream beelden rechtstreeks op YouTube te plaatsen? Dan is deze Yukon Ranger RT 6.5×42 S Nachtkijker zeker een oplossing!

Wil je de nachtkijker gaan gebruiken in dicht begroeide bossen of struiken of bij heel fel licht of omgevingen met diepe schaduwen en nagenoeg geen omgevingslicht? Met name voor beveiliging voor het opsporen van mensen en dieren. Dan is deze nachtkijker wellicht niet zo’n goede oplossing en kun je beter kiezen voor een Flir warmtebeeldcamera. Deze geeft een beter contrast en dus betere en helderdere beelden voor dit doel. Deze camera’s zijn echter wel veel duurder en liggen boven de € 2000,-

Link naar Yukon Digitale nachtkijker Ranger RT 6.5×42 S: Check hier onze webshop voor meer info >>

Meer nachtkijker tips

 

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welke ervaring heb jij met een digitale monoculaire nachtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Heb je een vraag? Stel hem hieronder.

Pin It on Pinterest