Montageringen voor Yukon Photon XT Nachtkijkers

Montageringen voor weaver/picatinny rail
Om een keuze te maken in welke montageringen je gaat aanschaffen kun je kijken op welke hoogte je de richtkijker wilt hebben. Dit wordt gemeten van het midden van de richtkijker naar de rail. Hierin kun je kiezen uit medium en hoog.

Vortex heeft 5 type montageringen die per paar worden verkocht en die geschikt zijn voor de weaver/picatinny rail namelijk:

Vortex Montageringen Viper 30 mm Hoog – zijn gestroomlijnd, sterk en duurzaam. De terugslagbescherming in deze ringen kunnen de zwaarste terugslag weerstaan. – Het midden van de richtkijker komt met deze ringen op 28,44 mm boven de rail.
Vortex Montageringen Viper 30 mm Medium – zijn gestroomlijnd, sterk en duurzaam. De terugslagbescherming in deze ringen kunnen de zwaarste terugslag weerstaan. – Het midden van de richtkijker komt met deze ringen op 24,64 mm boven de rail.
Vortex Hunter Montageringen 30 mm Hoog – Deze montageringen positioneren het midden van de richtkijker op 31 mm boven de rail.
Vortex Hunter Montageringen 30 mm Medium – Deze montageringen positioneren het midden van de richtkijker op 24 mm boven de rail.
Vortex Precison Matched 30 mm Rings (Set van 2) 24,64mm hoog – met precisie vervaardigde montage ringen van het merk Vortex – Het midden van de richtkijker komt met deze ringen op 24,64 mm boven de rail.
Het verschil tussen de Vortex Viper montageringen en de Vortex Hunter montageringen is dat de Viper ringen meer gestroomlijnd zijn en de schroeven aan de bovenkant van de ringen zitten. Bij de Hunter ringen zitten de bevestigings-schroeven aan de zijkant. Dit kan nog wel een vervelend zijn voor sportschutters die wel eens langs de zijkant van de kijker willen kijken. Deze uitsteeksels kunnen dan in de weg zitten.

Pin It on Pinterest