Mijn 6 Pistool montage Tips! Een veel gestelde vraag: “Welke pistool montage is geschikt voor mijn handgun?” of “Hoe monteer ik de Vortex Venom red dot op mijn pistool?” Ik heb in de afgelopen tijd heel veel vragen gekregen over passende montages voor Glock, Sig Sauer, Walther, Canik, Colt, Smith & Wesson, Walther PPQ, CZ75, CZ Shadow 2 pistolen en meer merken handvuurwapens.

NIEUW: Alle pistool montages voor red dots zijn nu heel eenvoudig en snel te vinden in deze Pistol Mount Selector of Pistool montage kiezer. Check it out:

Pistol Mount Selector of Pistool montage kiezer:

Voor vrijwel elk pistool is er een montage verkrijgbaar

Montages voor pistolen zijn slecht te vinden op het internet en het vervelende is dat ieder pistool en iedere red dot sight weer een andere montage nodig heeft. Klanten zien door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat ik maanden lang de hele wereld heb afgespeurd op zoek naar antwoorden. Inmiddels heb ik 6 verschillende oplossingen gevonden voor dit probleem. In dit artikel vertel ik alles over deze pistool montages en hoe je ze moet installeren. Voor vrijwel elk pistool is er nu een montage verkrijgbaar. Ongetwijfeld is er ook een pistool montage voor jouw type pistool. Lees meer info hierover in onderstaand artikel >>

(Update: 22-08-2020)

Welke pistool montage is geschikt voor mijn handgun? 6 Tips!Welke pistool montages geschikt zijn voor jouw handgun, lees je in onderstaande 6 Tips!

Inhoud artikel:

 1. Dure oplossing van de wapensmid
 2. Verschillende type pistool montages
 3. Mijn 6 Pistool montages Tips voor handguns;
 4. Conclusie welke pistool montage?

Dure oplossing van de wapensmid

Een red dot kan op verschillende manieren op een pistool of handgun gemonteerd worden. Vroeger was de enige oplossing om naar de wapensmid te gaan en de slide op maat te laten uitfrezen, zodat de red dot hierin gemonteerd kon worden. Een mooie, maar zeer dure oplossing die al gauw €200 à €300 kostte. Voordeel is wel dat het altijd exact op maat gemaakt wordt en zeer sterk is, maar helaas dus ook erg duur. Bijkomend nadeel is dat het een defenitieve aanpassing is van het wapen voor een bepaald type red dot. Wil je een andere red dot plaatsen, dan is dat niet mogelijk. Gelukkig zijn er inmiddels goedkopere pistool montage mogelijkheden op de markt die tevens zeer veel zijdig zijn.

Verschillende type pistool montages

Enkele pistool fabrikanten kwamen met een betere oplossing en brachten de pistolen uit met een uitsparing (ook bekend als de cut out slide), waarin de red dot gemonteerd kon worden. Dit was voor de schutter al een veel betere oplossing, maar helaas niet beschikbaar voor alle merken pistolen. De markt reageerde hierop en bracht daarna allerlei montage plaatjes uit. Deze pistol mounts passen precies tussen een bepaald merk pistool en een red dot sight. Ook kwam er een picatinny sight mount uit. Echter ook hier is het weer beperkt tot bepaalde merken en red dots. Tot slot is er de universele brug, die op vrijwel elk type pistool past.

<< Terug naar overzicht

6 Pistool montage Tips voor handguns

Mijn 6 Pistool montage Tips voor montages van red dot sights op handvuurwapens van van vrijwel alle merken. Ik ga ze hieronder een voor een bespreken en de voordelen en nadelen ervan benoemen. Tevens vertel ik hoe je ze kunt monteren op je pistool.

Tip #1: Sightmark dovetail pistool montage

Sightmark Mini Shot pistool montage plaatjes zijn dunne plaatjes die je tussen de dovetail van je pistool en de red dot plaatst. Deze vervangt de rear sight van je pistool. Nadeel hiervan is dat je de iron sights niet meer kunt gebruiken. Mocht de batterij uitvallen van je pistool, dan heb je dus geen backup sights. Voordeel is dat deze dovetail plaatjes een zeer goedkope oplossing is. Voor minder dan € 50 heb je al een Sightmark pistol mount.

Pistool montage Tip #1 Sightmark dovetail

1a: Sightmark Mini Shot past op:

Op deze Sightmark Minishot pistol mounts kunnen de volgende red dot sights gemonteerd worden:

Sightmark dovetail montage plaatjes kunnen op deze merken pistolen gemonteerd worden:

 1. 1911
 2. Beretta
 3. Glock
 4. HK USP
 5. Sig Sauer P226
 6. Springfield
 7. SW MP

1b. Installatie van de Sightmark Mini Shot pistol mount

Als eerste verwijdert je de rear sight van uw Beretta. Ben wel voorzichtig met het verwijderen ervan om de garantie op je wapen niet te verliezen. Bij twijfel kun je beter je wapensmid even raadplegen. Het is goed om de rear sight te bewaren, zodat je die later eventueel zonder red dot weer kunt gebruiken. Het bijgeleverde dovetail plaatje (met de nummers naar boven) vervangt deze rear sight. Vervolgens plaatst je de red dot montage plaat voor je pistool (met de tekst naar boven) op de dovetail. Als ze beide geplaatst zijn op je slide, kun je de red dot er bovenop plaatsen. De 4 gaten in de bodem van de red dot zijn uitgelijnd met de 4 gaten in de montage. Met behulp van de twee meegeleverde schroeven kan de red dot bevestigd worden in de dovetail. De red dot sight is nu klaar voor gebruik dus Zero in en schieten maar!


Bron: https://www.youtube.com/watch?v=7-FvVseo7b4

<< Terug naar overzicht

Tip #2: Sight mount picatinny rail pistool montage

De Sight mount picatinny rail is een van de meest compacte en veelzijdige manieren om een red dot op je pistool te monteren. Groot voordeel van deze pistol mount is dat je de rear sight van je pistool kunt behouden en dus gewoon kunt gebruiken. De veelzijdige picatinny rail geeft je tevens de mogelijkheid om er van allerlei andere dingen op te monteren zoals; Open sights, kleine red dots, zelfs een kleine zichtbare of infrarood laser. Een ander voordeel is dat je er alle red dot sights op kunt monteren die geleverd worden met een weaver/picatinny rail. Dat zijn bij ons alle red dots in ons assortiment. Enig nadeel is dat deze picatinny montage niet voor alle pistolen te verkrijgen is.

Pistool montage Tip #2 Sight mount picatinny rail

2a. Sight mount picatinny rail past op:

De Sight mount picatinny montage past op de volgende pistolen:

 1. Beretta : 92/96FS,D,G, Brigadier, M9, M9a1, Elite, 90-Two, Compact, Centurion, 92/96a1, Vertec, M9a3
 2. Beretta : PX4
 3. Glock : Alle full en mid size modellen met standaard rear sight, G1, G2, G3, G4
 4. Springfield : XD, XDM, XD Mod 2. (past niet op 5.25) (past niet op XDS)
 5. Smith and Wesson : M & P, Shield, Compact
 6. Sig Sauer : 220, 226, 227, 229, 239, 2022, P320, P238, P938
 7. 1911 : Met GI style rear sight
 8. Walter : PPQ, PPQ Mod 2, PPS Mod 1, P99, PPX, PPS Mod 2, Creed
 9. Ruger: American
 10. FN : X, S – Deze worden op bestelling gemaakt in de shop


Bron: https://www.youtube.com/watch?v=yXdXCQFHbB0

2b. Installatie van de Sight mount picatinny montage

De Sight mount picatinny montage kan zowel op een standaard slide als op een drilled en tapped slide gemonteerd worden. De montage is heel eenvoudig zelf te doen. Allereerst verwijdert je de dovetail rear sight van je pistool. Dan bevestigt je de mounting bracket en picatinny rail die worden mee geleverd, door middel van de mee geleverde schroeven en ringetjes. Eenmaal gemonteerd, ben je klaar om je doelen te raken met beide ogen open!

<< Terug naar overzicht

Tip #3: UM3 en UM3X Tactical Red dot pistool montage Universeel

De UM3 tactical pistool montage een een soort externe brug die je over je pistool schuift. Een zeer universele montage die op heel veel pistolen past. En alle red dot sights met waever picatinny mount passen hierop! Enig vereiste voor deze montage is dat je pistool een 1913 Picatinny Rail heeft (ook wel MIL-STD 1913 rail systeem genoemd). Je kunt deze tactische brug binnen 30 seconden monteren en dat zonder gereedschap. Een hele mooie oplossing dus.

Pistool mount Tip #3 UM3-UM3X

Multi functionele montage

Als je de red dot of richtkijker hebt ingesteld, kun je de mount op- en afmonteren. Hij blijft ingesteld en behoudt zijn zero. Ander voordeel is dat je deze UM3 pistool red dot montage eenvoudig van het ene pistool op het andere pistool kunt monteren. Hij kan in Co-witness met fabrieks iron sights werken, echter werkt niet altijd met suppressor height sights. De UM3 is gemaakt van CNC bewerkt aluminium en is afgewerkt in geanodiseerd Mil-Spec Type III, wat hem zeer sterk en duurzaam maakt.


Bron: https://www.youtube.com/watch?v=-na29w7ERnk

3a: UM3 pistool montage past op:

De UM3 Tactical Pistol mount past op de volgende pistolen en handwapens:

 • ATI GSG : 1911 – 22
 • Beretta: APX, BP9 , PX4 Storm, 92-96, 92A1, 96A1, Storm Full Size, M9A1
 • Canik: 9MM
 • Century Arms: TP9SA, TP9SF, TP9V2, TP9DA, TP9SFX, TP9SFE ELITE-ELITES
 • Chiappa: 1911-22,
 • GLOCK: 17-41 (uitgezonderd 26 & 27)
 • Colt: .45ACP, 1911 Rail Gun
 • CZ- USA: P-01 (Alleen metalen frame), 75 SP-01 (Alleen metalen frame), 75 Tactical Sports, Shadow Target, P 09
 • Double Star: 1911 ACP
 • FN USA: FNS, FNX, Five Seven, FNP45 Tactical
 • GSG: With a rail
 • H&K: VP9, P30, HK 45, P2000, P2000SK , VP 40
 • ISSC: M22
 • Kel Tec: PMR-30
 • Magnum Research: Baby Desert Eagle Polymer Frame Only
 • Rock Island: CALL CUSTOMER SERVICE FOR FIT
 • Ruger: American Pistol 9MM,  45, 9E (( No other fits for any other RUGER models as of July 2017)))
 • SARS: K2
 • Sig Sauer: 220,P226,P227,P229,P250, P250C, SP2022, Mosquito, 1911R Scorpion, 1911R Scorpion Carry, 1911R 45 TAC OPS, P320, P320C
 • Smith & Wesson: 1911 TA, SW 1911 TA, SD40VE, M&P .40, .9mm, 45, 0.357, .22 Compact, SD 9VE
 • Sphinx ARMS: SDP Full Size
 • Springfield Armory: XDM 9 Compact 3.8, XDM 40 3.8, XDM 40 4.5, DM 5.25 Competition Series, XDM 9, XDM 45, XDM 45 3.8, XD MOD 2, XD MOD SUB, 1911, Operator – 45 Cal
 • Styer: M40-A1, M9-A1
 • STI: Model with Rail
 • Taurus: PT-92, PT809
 • Walther: P22Q, PPQ, PPQM2, PK 380, P22   (Newer Models-Must have Lug), Colt 1911 Colt Rail FDE
 • Staat uw type pistool hier niet bij? Mail ons dan voor een oplossing!

3b. Pistool Red dot UM3X montage

Aangezien de UM3 pistool montage niet past op picatinny rails met een uitspring gefreesd in de boden, heeft UM Tactical daar een oplossing voor bedacht in de vorm van de UM3X mount. Hiermee zijn toch alle meest voorkomende pistolen afgedekt en past hij op vrij wel elk merk handgun.

3c: UM3X pistool montage past op:

De UM3X Pistool Red dot montage past op de volgende pistolen:

 • Beretta: M9A1
 • Beretta: 92-96, 92A1
 • Colt: 1911 Rail Gun
 • CZ- USA: 75 Compact SDP
 • FN USA: FNS, FNX, Five Seven, FNP45 Tactical
 • Kimber
 • Sig Sauer: XS Super Match
 • Walther: PPX, Creed
 • Wilson Combat: With Rail
 • Deze UM3X past tevens op alle pistolen waar de UM3 sight mount ook op past!

3d. Installatie UM3 & UM3X Universele Pistool Red dot montage

Installeren van de UM3 Tactical sight mount gaat heel snel en eenvoudig. Je schuift de UM3 over je pistool en houd de veerbelaste pal ingedrukt. Als de montage op de juiste plaats zit, laat je het palletje los en zit de montage op z’n plaats. De montage is gesplitst aan de bovenkant van de Picatinny rail, waardoor de montage op diverse type wapens gemakkelijker te installeren is. Om een red dot te monteren als de UM3 mount bevestigd is, drukt u de twee helften tegen elkaar en monteert je de sight zoals je gewend bent op je andere Picatinny rails. Druk de helften samen tot de mount helemaal gesloten is. Als alles stevig is gemonteerd ben je klaar om hem in te schieten.

<< Terug naar overzicht

Tip #4: Leupold Deltapoint Pro pistool montage

De Leupold Deltapoint Pro Red Dots kunnen alleen gemonteerd worden met speciale montages van Leupold. Bovengenoemde montages passen hier dus niet op. D.m.v. Leupold DeltaPoint Pro Red Dot Dovetail Montage plaatjes kun je de Leupold DeltaPoint gemakkelijk monteren op allerlei pistolen. Hij wordt geleverd met schroeven voor montage van de pistool plaat en extra schroeven voor het monteren van DeltaPoint Pro op de montage plaat.

Pistool mount Tip #4 Leupold Deltapoint Pro

Passende pistool montage voor Leupold Deltapoint Pro

Met de Leupold DeltaPoint Pro Handgun Mount monteer je de Leupold DeltaPoint Pro 2.5 red dot en 7.5 delta dot op je favoriete pistool, via een stalen dovetail die de rear iron sight vervangt. Deze red dot montage is gemaakt van duurzame materialen en gebouwd met dezelfde hoge kwaliteit als die je gewend bent van Leupold. De Leupold DeltaPoint Pro Dovetail pistool montage zorgt ervoor dat je red dot richtkijker schot na schot stevig gemonteerd blijft. Ook hierbij het nadeel dat hij niet op elk pistool gemonteerd kan worden.

4a. Leupold Deltapoint Pro pistool montage past op:

Leupold Deltapoint Pro pistool montages zijn verkrijgbaar voor de volgende handwapens:

4b. Installatie Leupold Deltapoint Pro pistol mounts

Ook hier verwijder je eerst rear sight van je pistool. Leupold raadt aan om de rear sight door een gekwalificeerde wapensmid te laten verwijderen. Het is goed om de rear sight te bewaren, zodat je het pistool ook zonder red dot weer kunt gebruiken. Het bijgeleverde dovetail plaatje (met de nummers naar boven) vervangt deze rear sight. Vervolgens plaats je de red dot montage plaat voor je pistool (met de tekst naar boven) op de dovetail. Als de dovetail en montageplaat op je pistool slide geplaatst zijn, kun je de DeltaPoint er bovenop plaatsen. De 4 gaten in de bodem van de Deltapoint zijn uitgelijnd met de 4 gaten in de montage. Met behulp van de twee meegeleverde M4x.7×15.8mm Torx® schroeven kan de red dot bevestigd worden in de dovetail. Je Leupold red dot sight is nu klaar voor gebruik dus Zero in en schieten maar!

LET OP: Als je de DeltaPoint Pro op een milled slide installeert, dan zijn deze mount base & Dovetail niet nodig.

4c. Rear ironsight in co-witnessed met het dradenkruis gebruiken

Leupold biedt tevens mogelijkheden om uw rear ironsight in co-witnessed met het dradenkruis te gebruiken om te dienen als backup sights. Dit kan met deze extra accessoire:

<< Terug naar overzicht

Tip #5: Vortex Razor red dot pistool montages

Tot slot heeft de Vortex Razor red dot ook speciale montages voor pistolen. Deze passen alleen op deze Razor red dot sight. Voordeel is dat deze de goedkoopste pistool montages zijn in dit overzicht. Je hebt al zo’n pistol mount vanaf € 27,95.

Pistool mount Tip #5 Vortex Razor red dot

5a. Razor red dot pistool montage past op:

Nadeel is dat deze slechts voor 5 verschillende pistolen beschikbaar zijn:

5b. Installatie Razor red dot pistol mounts

Wil je weten hoe je de bovenstaande pistool montage voor de Razor red dot moet installeren? Check dan de bovengenoemde links en onze webshop voor duidelijke uitleg en afbeeldingen van de installatie hiervan.

<< Terug naar overzicht

Tip #6: EGW Pistol mounts

Als laatste tip zijn er ik nog de EGW pistol mounts. Dit zijn, net als Tip #1 montageplaatjes die de rear sight van je pistool vervangen. Nadeel is dus dat je, bij batterij-uitval van de red dot sight, geen backup sights hebt. Voordeel is wel dat deze plaatjes voor heel veel merken en type pistolen verkrijgbaar zijn.

EGW pistool montages beschikbaar voor vele merken handwapens

EGW pistool montages zijn uit één stuk 7075 aliminium vervaardigd en geven je de mogelijkheid voor installatie op de meest populaire pistolen in Europa. Met deze EGW pistol mounts kun je een red dot sight eenvoudig plaatsen op vele merken pistolen zoals; Glock, Canik, Colt 1911, GI, SW MP, S&W Revolver, Sig Sauer, Kimber, CZ, Walther en H&K pistolen en voor Bomar, LPA en Novak stijl rear sights. In Nederland wordt er vaak geschoten met .22 pistolen en revolvers. Ook hier hebben we nu passende EGW handgun mounts voor.

Bekijk deze pagina voor alle EGW pistool montages: https://www.richtkijkerbestellen.nl/egw-pistool-montages-pistol-mounts-venom-viper-doctor-burris-deltaPoint

Conclusie welke pistool montage?

Ik hoop dat je zo de geschikte pistool montage kunt vinden voor jouw merk en type pistool. Mocht jouw type pistool niet in dit artikel staan, dan laat het me gerust even weten. Mijn zoektocht naar passende oplossingen voor jullie zal eeuwig voortduren, alsook de techniek die steeds vooruit gaat. Mochten er nieuwe oplossingen op de markt komen, dan hou ik je uiteraard op de hoogte.

Alle bovengenoemde red dot mounts voor pistolen vind je op deze pagina: Pistool red dot montages >>

Succes met pistoolschieten!

Vragen?

Heb je nog vragen omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via email: info@richtkijkerbestellen.nl. Telefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

<< Terug naar overzicht

Meer Pistool richtkijker Tips

Welke pistool montage gebruik jij op je revolver of pistool? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest