De Vortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60×52 is de ultieme lange afstand richtkijker. Deze Golden Eagle HD is hoofdzakelijk gemaakt voor competitie schieten zoals benchrest en F-Class en komt met een aantal specifieke kenmerken. Deze richtkijker heeft een zeer fijne dradenkruis in SFP (Second Focal Plane), met wind en BDC (Bullet drop) compensatie lijnen bij een vergroting van 40x. De turrets zijn fine-tune en tactisch voor gemakkelijke toegang, met repetitieve tracking en met klikken van slechts 1/8 MOA. Dit maakt echt kleine aanpassingen mogelijk. De grote lens en enorme 60x vergroting, in combinatie met andere schietsport gerichte functies, geven ervaren schutters het vermogen om het zelfde doel keer op keer precies te raken. In dit artikel een review en test van de Golden Eagle HD richtkijker.

Update: 09-11-2018Vortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60x52 voor competitie schieten zoals benchrest en F-ClassVortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60×52 voor competitie schieten zoals benchrest en F-Class

ECR-1 versus SCR-1 dradenkruis voor ultieme precisie schoten

Zelfs met de grotere omvang en enorme kracht, is de Golden Eagle HD nog steeds licht en valt hij binnen de regels van de meeste schiet competities. Voor dit doel komt de richtkijker met twee zeer verschillende soorten dradenkruis-types voor ultieme precisie schoten. Het vrij eenvoudige SCR-1 draadkruis voor een normale, traditionele beeld en het uitgebreidere ECR-1 dradenkruis voor berekening van de afstand en inslag correcties. Beide zijn ingesteld in MOA met 1/8 MOA klikken. Gemaakt voor de competitieve schutters, wat blijkt uit het feit dat zij betrekking hebben op een minuut deel van de target zelfs op grote vergroting. De center dot van de ECR-1 dradenkruis bedekt slechts 0,095 MOA op een 40x vergroting. Het SCR-1 dradenkruis bedekt slechts 0,016 MOA op de 40x vergroting. Deze zeer fijne dredenkruizen zijn dan ook uitermate geschikt voor benchrest en F-Class schieten. Golden Eagle HD Uitermate geschikt voor benchrest en F-Class schietenGolden Eagle HD Uitermate geschikt voor benchrest en F-Class schieten

Geavanceerde afwerking van High End Golden Eagle HD richtkijker

De Golden Eagle buis is gemaakt uit één stuk gefreesd vliegtuig aluminium, afgedicht met O-ringen en hard geanodiseerd. Dit maakt deze scope duurzaam onder alle omstandigheden. De ArmorTek coating zal beschermen tegen krassen, vocht, zonlicht en terugslag. Deze richtkijker is ook waterdicht, stofdicht, nevelvrij en schokbestendig, wat hem geschikt maakt voor de grootste kalibers. Tot slot is de richtkijker gas-gevuld om te voorkomen dat interne lenzen en onderdelen door vocht beslaan.

Subliem helder en scherp beeld op alle vergrotingen

De lenzen zijn werkelijk een specialiteit van deze Golden Eagle HD. Het APO-systeem voor kleurcorrectie en HD multi gecoating met XR Plus lenzen coatings zorgen voor een subliem helder en scherp beeld op alle vergrotingen.

Competitie richtkijker zonder draadkruis verlichting

Deze Vortex Golden Eagle HD heeft geen dradenkruis verlichting. De grote lenzen zullen dit tot op zekere hoogte compenseren, maar aangezien dit een competitie richtkijker is, is hij niet gemaakt voor gebruik bij weinig licht. Vortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60x52 is de ultieme lange afstand richtkijker. Deze Golden Eagle HD is hoofdzakelijk gemaakt voor competitie schieten zoals benchrest en F-Class en komt met een aantal specifieke kenmerken. Deze richtkijker heeft een zeer fijne dradenkruis in SFP (Second Focal Plane), met wind en BDC (Bullet drop) compensatie lijnen bij een vergroting van 40x. De turrets zijn fine-tune en tactisch voor gemakkelijke toegang, met repetitieve tracking en met klikken van slechts 1/8 MOA. Dit maakt echt kleine aanpassingen mogelijk. De grote lens en enorme 60x vergroting, in combinatie met andere schietsport gerichte functies, geven ervaren schutter het vermogen om het zelfde doel keer op keer precies te raken. Tactisch open turrets zvoor gemakkelijke toegang en snelle aanpassingen

Open tactische turrets met extra fijne afstelling

De turrets zijn tactisch en open voor gemakkelijke toegang en snelle aanpassingen. De aanpassing van de graduatie is extra fijn, aangezien ze gemaakt zijn met competitie schutters in Benchrest en F-Class in gedachten. De klik-waarde is ingesteld op alleen 0,125 MOA per Klik voor de fijn-afstelling. Hij heeft tevens een ASR-systeem voor een betere focus op kortere afstanden. De Golden Eagle HD richtkijker is in twee varianten van het dradenkruis; het eenvoudige SCR-1 of geavanceerde ECR-1, afhankelijk van wat je als schutter prefereert. De maximale travel voor beide is 45 MOA voor windinvloed en 55 MOA voor de hoogte.

Video Vortex van Golden Eagle HD Richtkijker

Bron: https://youtu.be/pV6EtBjwUK4

Vortex 15-60x52mm “Golden Eagle” kan concurrentie met March, Nightforce en Leupold aan!

We hebben de Golden Eagle HD 15-60x52mm getest in het veld en vergeleken met de concurrentie en we waren onder de indruk. Hij werkt geweldig in het veld. Deze richtkijker heeft optisch geïndexeerde lenzen met goed glas en een beeldscherpte van rand tot rand. Perfecte tracking en het beeld blijft scherp, zelfs bij de grootste vergroting. Deze 15-60X richtkijker kan duidelijk concurreren met vergelijkbare High Performance scopes in de markt, zeker gezien de prijs van nog geen € 1500,-! De Golden Eagle HD mag je gerust noemen in het rijtje van de March 10-60×52 (± 2300,-), de Nightforce 15-55×52 (± € 2000,-) en de Leupold 7-42×56 (± 1600,-). De prijs is opmerkelijk en zijn prestaties doen er niet voor onder. Hij weegt slechts 840 gr wat zelfs minder is dan de Nightforce Competition 15-55x!

Golden Eagle HD Test 1 in het veld; Is 1 MOA op de turrets ook 1 MOA op de target

Is één MOA (d.w.z. acht 1/8 MOA klikken) op de Golden Eagle’s turrets ook één MOA op de target? We vuurde een schot op doel en verhoogde met 20 MOA hoogte en vuurde een volgend schot. De inslagpunten moeten 20.94″ (20 x 1.047″) inch uit elkaar liggen. De daadwerkelijk gemeten afstand was 21.5 inch, wat een uitstekend resultaat is. Ik denk niet dat we ooit een betere richtkijker hebben gehad.

Golden Eagle HD Test 2 in het veld; Hoogte travel

We testen de Hoogte Travel met behulp van de, 308 Win. Deze moet ongeveer 30 MOA krijgen van 100 yard zero naar 1000 yards. We matchte met ongeveer 22 MOA “omhoog” elevation. Een +20 MOA richtkijker-rail is een ‘must’, als je van plan bent om te schieten tot 1000 meter. Tegenwoordig gebruik toch al bijna iedereen een 20 MOA richtkijker rail.

Golden Eagle HD Test 3 in het veld; Tracking Test

We hebben de Vortex getest op de grenzen van hoogte- en windinvloed en vervolgens weer terug, om te controleren of de Golden Eagle HD richtkijker weer terug keerde naar het eerste nul-punt. We hebben kunnen waarnemen dat de tracking geweldig is, met de eerste en laatste schoten overlappend. Geen probleem dus met tracking.

Golden Eagle HD Test 4 in het veld; Glas beeldscherpte en helderheid

We hebben de Golden Eagle HD richtkijker naast de March 10-60x getest. We waren onder de indruk van de optiek kwaliteit van Vortex. Hij hield goed stand naast de prachtige March. Als eerste bekeken we het doel op een 40x vergroting. Dit blijkt het meest populair bij F-Class schutters. Beide scopes registreerde heldere, scherpe beelden. Er was geen verschil te zien tussen de Vortex en de March. En ook bij de grootste vergroting blijkt er geen verlies aan kwaliteit en scherpte van de afbeelding.

Garantie informatie

Alle Vortex irichtkijkers zijn voorzien van een VIP-garantie, hetgeen betekent dat als er iets misgaat, het bedrijf je richtkijker zal dekken. De richtkijker zal worden gerepareerd of vervangen als het defect is, zonder enige kosten voor jou.

Passende Montages of montageringen

The Vortex Golden Eagle heeft een 30mm centrale buis en heeft geschikte ringen of een passende montage nodig. Deze kun je bekijken onderaan de omschrijving van de richtkijker in onze richtkijker webshop. Hierbij kun je kiezen voor de precision matched ringen medium of hoog of de Vortex Cantilever Montage 30 mm, 2-inch offset of 3-inch offset. Uiteraard is het het beste om de richtkijker zo dicht mogelijk boven de rail te plaatsen.

Vortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60x52 montage op wapen

Conclusie Golden Eagle HD richtkijker 15-60×52 richtkijker

Ben je op zoek naar de ultieme lange afstand richtkijker of speciaal gemaakt voor competitie schieten zoals benchrest en F-Class? Dan is de Vortex Golden Eagle HD richtkijker 15-60×52 daar zeer geschikt voor. Deze richtkijker is verkrijgbaar in 2 verschillende dradenkruizen namelijk het eenvoudige en zeer fijne SCR-1 draadkruis voor een normale, traditionele beeld en het uitgebreidere ECR-1 dradenkruis voor berekening van de afstand en inslag correcties. Beide dradenkruizen zijn zeer fijn en daarmee geschikt voor het snel schieten op kleine targets zoals bij Benchrest. Ze zullen het doel niet overlappen. Deze Golden Eagle HD kan eenvoudig de concurrentie aan met March, nightforce en Leupold en wordt geleverd incl. een levenslange garantie.

 

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Heb je nog vragen omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik wens je veel succes tijdens de jacht en/of schietsport.

Aanverwante artikelen over competitie richtkijkers:

Welke ervaring heb jij met competitie richtkijkers? Laat het me weten in onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet, Chantal Hermkens Chantal Hermkens www.richtkijkerbestellen.nl/ www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest