Viper PST 6-24×50 FFP Richtkijker kent grote leveringsproblemen – Alternatieven: Razor HD, Viper HS LR, Konuspro F30 6-24×52. De Viper PST 6-24×50 richtkijker van Vortex is een zeer geliefde richtkijker bij sportschutters en jagers en is heel geschikt voor lange afstand schieten en varmint hunting.

Verkrijgbaar in MOA en MRAD-versie. XD (extra-low dispertion) lens voor scherp, helder en kleurecht beeld. XR full multi coating lenzen met ArmorTek coating. 30 mm buis uit één deel gemaakt van zeer sterk aluminium. Nevelvrij, waterdicht en schok bestendig. Customizable Rotation Stop, Geëtst en Verlicht dradenkruis in 10 stappen in te stellen. Voor een prijs rond € 850,- (PST SFP-kijkers) tot rond € 1.050,- (PST FFP-kijkers) heb je een prachtige first focal plane of second focal plane richtkijker, vekrijgbaar in een EBR-1 en EBR-2B en EBR-2C dradenkruis versies. Deze richtkijkers hebben een ongelimiteerde en levenslange VIP-Garantie. Mooi, maar wat heb je daaraan als deze Vortex PST-kijkers niet leverbaar zijn in Europa? Erg frustrerend!

BELANGRIJKE UPDATE 2017: De Oplossing: Vortex komt nu met een vervanging namelijk de Viper PST Gen II richtkijkers. Deze zijn vanaf het najaar 2017 weer verkrijgbaar bij richtkijkerbestellen.nl – Lees hier meer info >>

In onderstaand artikel kun je andere alternatieven vinden voor Viper PST 6-24×50 FFP Richtkijker van Vortex en Konus.

Viper PST 6-24x50 FFP Richtkijker kent grote leveringsproblemen - Alternatieven

Viper PST 6-24×50 kent grote leveringsproblemen en kan NIET geleverd worden aan Europa

De Vortex Viper PST 6-24×50 SFP en FFP richtkijkers hebben echter een groot nadeel en dat is dat deze richtkijkers al een jaar lang NIET geleverd worden aan Europa. Vortex heeft al ruim 2 jaar grote leveringsproblemen en kan en wil niet zeggen wanneer ze wat leveren. Dit is te danken aan het grote success van de Vortex richtkijkers en de perfectie prijs kwaliteit-verhouding. Deze success-formule kent echter ook zijn negatieve kant.

Vortex levert namelijk altijd eerst aan hun thuisland Amerika en als er dan nog iets over is, krijgen wij de restjes. Dat is ook de reden van dit artikel. We hebben heel veel van deze Viper PST 6-24×50 FFP richtkijkers en Viper PST 6-24×50 SFP richtkijkers in backorder staan. Het frustreert ontzettend om iedere keer je klanten te moeten vertellen dat ze wederom niet zijn binnen gekomen. En iedere keer blijven we hopen. Tot nu toe helaas vergeefs … Afgelopen week kregen we weer een update van Vortex, met de artikelen die gaan binnen komen, maar geen Vortex Viper PST 6-24×50 richtkijkers. De verwachte leverdatum van de richtkijkers die wel gaan binnen komen is 13-01-2017.

Op zoek naar alternatieven voor Viper PST 6-24×50 FFP

Na een jaar van wachten op de Vortex Viper PST 6-24×50 FFP richtkijker heb ik de hoop inmiddels opgegeven dat Vortex deze richtkijkers ooit nog zal gaan leveren aan Europa. De meeste PST-richtkijkers van Vortex zijn inmiddels nergens meer te krijgen in Europa. Wellicht is het beter om te gaan zoeken naar alternatieven voor deze PST-kijkers.

Eenvoudig is dat niet, zeker niet voor die gunstige prijs. Om een alternatief te vinden is het dus of een beetje inboeten op de kwaliteit, of wat meer geld uitgeven voor een iets betere FFP-richtkijker. In dit artikel wil ik graag 3 andere vergelijkbare FFP richtkijkers van 6-24×50 en 6-24x52mm laten zien, die redelijk in de buurt komen. De voor- en nadelen van de alternatieven voor de Vortex Viper PST 6-24×50 FFP richtkijker. Ik hoop jullie zo wellicht toch een goed alternatief te kunnen bieden en hoor graag jullie reacties.

Mocht deze richtkijker toch ooit nog geleverd gaan worden in Europa? Dan laat ik het via dit artikel meteen aan jullie weten.

Alternatief 1 voor Viper PST 6-24×50 FFP: Viper HS LR 6–24×50 FFP, XLR (Long Range, MOA)

Deze Viper HS LR 6-24×50 FFP richtkijker heeft veel van dezelfde kenmerken als de Viper PST 6-24×50 FFP. Deze richtkijker heeft een FFP-dradenkruis, net als de andere alternatieven die ik noem in dit artikel. De zoom vergroting en grootte van de lens zijn het zelfde. Ook de kwaliteit van de lenzen is hetzelfde als de Viper PST 6-24×50 FFP namelijk XR full multi coating.

Ook deze richtkijker heeft een XD (extra-low dispertion) lens voor scherp, helder en kleurecht beeld en ArmorTek coating. De Vortex Viper PST 6-24×50 FFP Richtkijker, EBR-2C Dradenkruis (MRAD) heeft het zelfde type dradenkruis, alleen is dit niet verlicht. Mocht dit geen probleem voor je zijn, dan is deze richtkijker wellicht een alternatief voor jou. De maximale breedte- en hoogte instelling is hoger dan de Viper PST 6-24x50mm. Deze is ongeveer € 50,- goedkoper. Precies wat de tactische schutter wil hebben voor een nog betere prijs. Inclusief de ongelimiteerde levenslange VIP-Garantie van Vortex.

LET OP: Deze Viper HS LR 6-24×50 FFP richtkijker is bij Vortex alleen verkrijgbaar in MOA uitvoering. Dus niet in MRAD-versie. Het is me niet duidlijk waarom dit zo is. Ik heb dit dan ook nagevraagd en wacht nog op antwoord van Vortex.

Bekijk hier een volledige review van deze Vortex Viper HS LR 6-24×50 FFP richtkijker >>

Viper HS LR 6–24x50 FFP, XLR (Long Range, MOA)

Check hier de Viper HS LR 6–24×50 FFP, XLR (Long Range, MOA) video:

Alternatief 2 voor Viper PST 6-24×50 FFP: Razor HD 5-20×50, EBR-2B Dradenkruis (MRAD)

Alternatief 2 voor de Viper PST 6-24×50 FFP die ik graag wil noemen is de : Vortex Razor HD 5-20×50, EBR-2B MRAD. Deze Razor HD heeft alles wat de Vortex Viper PST 6-24×50 FFP heeft en meer. Deze richtkijker heeft Premium HD (High Density) Lenzen, Apochromatisch Lenzensysteem (kleurcorrectie). Daarnaast heeft hij een 35 mm buis voor nog meer lichttransmissie en scherper beeld. De kleur is iets anders, want de Razor HD 5-20×50 heeft een Hard Anodized Stealth Shadow Finish (speciale harde coating die beschermt en tevens de richtkijker help camoufleren). De prijs ligt echter wel een stuk hoger, maar je krijgt er dan ook veel extra kwaliteit voor terug. Wellicht een alternatief als je voor een van de beste richtkijkers van Vortex wil gaan. Ook deze Razor HD richtkijker heeft de ongelimiteerde levenslange VIP-Garantie van Vortex.

Deze 3 Vortex Razor HD Gen II  richtkijkers zullen ook binnen korte tijd geleverd worden en bij ons weer op voorraad zijn. Deze PRO richtkijkers zijn ook mogelijke alternatieven voor de Vortex Viper PST 6-24×50 FFP.:

Wellicht zou je ook eens kunnen kijken naar de Vortex Golden Eagle 15-60×52 Richtkijker, ECR-1 Dradenkruis (MOA). Ook deze richtkijker is binnenkort weer bij ons in voorraad. Met zijn geringe gewicht van slechts 870 gram voldoet de Golden Eagle aan het gewichtslimit van de meeste wedstrijden. Een PRO richtkijker met vele opties voor de veeleisende jager en sportschutter, meteen iets grotere vergroting en lens.

Razor HD 5-20x50, EBR-2B Dradenkruis (MRAD)

Check hier de Vortex Razor HD 5-20×50, EBR-2B MRAD video:

Alternatief 3 voor Viper PST 6-24×50 FFP: Konuspro F30 6-24×52 FFP richtkijker van Konus.

Als laatste alternatief zou ik je ook graag de Konuspro F30 6-24×52 richtkijker van Konus met FFP dradenkruis willen voorstellen. Deze is een stuk goedkoper in tegenstelling tot de Razor HD, maar biedt toch veel van dezelfde kwaliteitsopties die ook de Vortex Viper PST 6-24×50 FFP richtkijker heeft.

De vergroting is het zelfde namelijk 6-24 zoom en maakt deze richtkijker geschikt voor de middellange tot zeer lange afstand. De lens van deze richtkijker is iets groter met 52 mm en zorgt voor een goede lichtinval, zelfs bij een hoge vergroting. Het Mil Dot dradenkruis is instelbaar in de kleuren rood of blauw. Per kleur heeft het dradenkruis 5 verschillende standen van intensiteit, voor elke situatie. Daarnaast beschikt de richtkijker over een waterpas in het dradenkruis, waardoor lange afstanden (150 tot 500 meter) ook mogelijk worden. De lenzen zijn fully multicoated. De Konus richtkijkers hebben een gelimiteerde garantie van 2 jaar. Geschikt tot kaliber .375 H&H en Blanca luchtbuksen.

Zoek je een goedkoper alternatief voor de Viper PST 6-24×50 FFP, maar toch van zeer goede kwaliteit? Dan kan wellicht deze Konuspro F30 6-24×52 FFP richtkijker een mooi alternatief zijn. Deze richtkijker heeft een prijs van rond € 540.

De Konuspro F30 serie FFP richtkijkers is verkrijgbaar 3 modellen:

Konuspro F30 6-24x52 FFP richtkijker van Konus

Razor HD AMG 6-24×50 FFP Richtkijker, EBR-7 Dradenkruis (MOA)

Misschien nog een laatste alternatief, die ik je niet graag wil onthouden is de Razor HD AMG 6-24×50 FFP Richtkijker, EBR-7 Dradenkruis (MRAD). Ook verkrijgbaar in MOA-versie. Dit is het allerbeste wat Vortex te bieden heeft aan de sportschutter en jager. Deze PRO richtkijker bevindt zich in de duurste Vortex prijsklasse van € 3.350.

De Premium HD (High Density) lenzen van deze high end richtkijker zijn middels het ALO Alignment principe geplaatst, wat betekent dat ieder lens element met hoogst mogelijke precisie uitgelijnd is. In combinatie met de geïndexeerde lenzen resulteert dit tot de beste, helderste beelden op de markt en een kleurechtheid van rand tot rand. De XRplus full multi-coating op de lenzen zorgen voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie. De extra fijne afstelling maakt het mogelijk om aanpassingen te maken voor extreme fine tuning van schoten. Tevens wordt je afstelling vastgezet middels de ingebouw L-Tec turrets waardoor per ongeluk geen aanpassing doet zonder dit te willen.

High End richtkijker 100% gemaakt in Amerika met Enhanced Battle Reticle

Het EBR-7 (Enhanced Battle Reticle) is gemaakt voor de meest uitlopende situaties. De horizontale en verticale indeling van het dradenkruis bieden je de mogelijkheid om ieder schot met precisie te berekenen. Deze Razor HD AMG 6-24×50 FFP Richtkijker wordt voor 100% gemaakt in Amerika. Deze is niet meteen leverbaar, maar alleen op bestelling. Hier zul je dus wel even geduld moeten hebben alvorens hij geleverd wordt. De levertijden van deze richtkijker zijn helaas ook niet duidelijk.

Check hier de introductie video van de Razor HD AMG 6-24×50 FFP Richtkijker, EBR-7:

Conclusie alternatieven voor Viper PST 6-24×50 FFP

Ben je al maanden of misschien al een jaar tevergeefs aan het wachten op de levering van de Vortex Viper PST 6-24x50mm FFP richtkijker? Dan hoop ik dat ik je wellicht met een van bovenstaande 3 type richtkijkers van Vortex en Konus (Vortex Viper HS LR, Vortex Razor HD of Konuspro F30) een goedkoper, vergelijkbaar of duurder geschikt alternatief heb kunnen bieden. Deze FFP-richtkijkers voor de tactische sportschutter of jager zijn dan wel meteen of binnen zeer korte termijn leverbaar. Zijn ze op voorraad? Dan is het vandaag besteld = Morgen in huis!

Overzicht 8 alternatieven voor Viper PST 6-24×50 FFP richtkijker

Top Alternatief voor Viper PST 6-24×50 FFP richtkijker

LET OP: Dit is de situaties op het moment van schrijven van dit blog en de voorraad kan inmiddels verandert zijn. in onze webshop kun je de levertijd of verwachte levertijd bekijken. Mocht iets niet op voorraad zijn, dan kun je altijd je emailadres achterlaten en we houden je op de hoogte van de levertijd. Neem gerust contact met ons op of stel een vraag in onze chat-service rechts onderaan de webshop.

Informatie artikelen voor sportschutters en jagers

 

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Heb jij nog een vraag over de Viper PST 6-24×50 FFP en de alternatieven hiervoor? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest