Vampire Nachtrichtkijker ideaal voor jager, zelfs bij slechtste lichtomstandigheden. De Vampire Nachtrichtkijker Core IIT van Armasight is ideaal voor de jager en tactische sportschutter of iedereen die op zoek is naar een compacte, stevige en robuuste nachtkijker. Zijn Core beeldbuis is uniek en geeft een helder en scherp beeld van rand tot rand met hoge resolutie die vergelijkbaar is met een generatie 2+ nachtrichtkijker. Vandaag ga ik het dus hebben over de Vampire Nachtrichtkijker Core IIT van Armasight en een uitgebreide review geven. Deze Armasight Vampire Nachtrichtkijker is direct verkrijgbaar bij richtkijkerbestellen.nl

Vampire Nachtrichtkijker ideaal voor jager bij slechtste lichtomstandigheden

Overzicht Armasight Vampire Nachtrichtkijker review (update 19-04-2017):

Aangezien het nogal een uitgebreide review is, omdat ik graag alle punten van deze Vampire nachtrichtkijker wil belichten, heb ik hier een handig overzicht gemaakt van deze review. Door te klikken op de links, ga je meteen naar het betreffende onderdeel. Vandaaruit kun je weer rechstreeks terug naar dit overzicht. Wil je alles weten over deze nachtrichtkijker, dan raad ik je echter aan om het gehele artikel te lezen.

 1. Hoge beeldkwaliteit van unieke Core beeldbuis
 2. De Onderdelen:
 3. Voor welke wapens is deze Armasight geschikt?
 4. Detectie-afstand bij volle maan, halve maan en geen maan
 5. Test onder verschillende lichtomstandigheden
 6. De Do’s en don’ts van deze Armasight Vampire
 7. Conclusie

1. Hoge beeldkwaliteit door unieke Core beeldbuis

Deze Vampire nachtrichtkijker is een generatie 1 richtkijker. Nu zul je denken, uh, maar een generatie 1 nachtrichtkijker heeft een slechte kwaliteit beeld, maar dat is bij de Armasight Vampire 3x zeker niet het geval. Als je ermee gaat werken in het veld, zul je zien dat deze nachtrichtkijker veel beter is dan welke andere standaard generatie 1 en 1+ nachtkijker dan ook. Deze unit maakt namelijk gebruik van een technologie die Armasight “Core-technologie” noemt. Core IIT staat voor (Ceramic Optical Ruggedized Enige). Armasight heeft deze Core vergrotingsbuis gemaakt van een ceramisch material, i.p.v. de kunststof buizen die bij andere nachtrichtkijkers gebruikt worden. Naast dat dit bom-proof is, geeft het een betere resolutie. Wat dit in principe betekent voor de beeldkwaliteit is;

 • Dat jij als gebruiker betere scherpte zult zien tot aan de randen van de lens met een zeer breed gezichtsveld
 • Dat de foto-sensiviteit en beeldkwaliteit van deze richtkijker veel beter is dan bij vergelijkbare Gen 1 richtkijkers en geeft je een zeer helder en scherp beeld.
 • Het belangrijkste dat je zult gaan zien is de beeldresolutie van deze unit. De resolutie is het dubbele van wat de meeste Gen 1 nachtrichtkijkers hebben. Armasight geeft een beeldresolutie aan van 60-70 p/mm en een verhoogde fotokathode gevoeligheidsniveaus tot 400μm/lm. Dit is vergelijkbaar, zo niet beter dan een Gen 2+ nachtrichtkijker.

Hoge beeldkwaliteit door unieke Core beeldbuisHoge beeldkwaliteit van Vampire nachtrichtkijker door unieke Core beeldbuis, beter dan Gen 2+ nachtrichtkijker

Vampire Nachtrichtkijker beeldkwaliteit

De Core beeldbuis van deze Armasight Vampire Nachtrichtkijker zorgt voor een resolutie die twee maal hoger is dan de generatie 1/1+ modellen. Dit maakt de Armasight Vampire tot een van de meeste robuuste en toch compacte richtkijkers van zijn generatie. De beeldkwaliteit van deze Vampire Nachtrichtkijker kan hiermee duidelijk concurreren met die van high-end Gen 2+ nachtrichtkijkers, zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden.

De nachtrichtkijker is zeer nauwkeurig dankzij het rood op groen dradenkruissysteem welke aanpasbaar is in helderheid. De Vampire is voorzien van een supersnel lens systeem voor optimale helderheid, heeft een eenvoudige drukknop bediening en is door de sterke 1000 mW infrarood versterker een van de beste 2+ generatie nachtrichtkijkers.

<< Terug naar overzicht

2. Armasight Vampire Nachtrichtkijker onderdelen

Onderdelen van de Armasight Vampire Nachtrichtkijker 3x Core IIT

a) De Vampire Nachtrichtkijker body en levering

De body van de Armasight Vampire is gemaakt van massief aluminium; de O-ring is verzegeld en rubbergecoat voor verdere bescherming. Net als alle Armasight scopes, is de Armasight Vampire Gasgevuld, zandproof en waterproof en wordt compleet geleverd met batterijen, een zachte draagtas, een handleiding en alle benodigde hardware voor vaste montage op een standaard 7/8″ Picatinny of Weaver-stijl rail.

<< Terug naar overzicht

b) Vampire Nachtrichtkijker objectief lens

De Armasight Vampire 3x heeft een 108 mm objectief lens. Dit betekent voor jou als gebruiker dat je een beter field of view hebt, ofwel breder zichtveld hebt met een beeldhoek van 12 graden. Een van de pluspunten van deze nachtrichtkijker is dan ook dat je het dubbele gezichtveld hebt t.o.v. een dag richtkijker. De grote 108 mm lens zorgt namelijk voor veel lichtopbrengst. De Armasight Vampire 3x heeft multicoated glazen lenzen.

Vampire Nachtrichtkijker 108 mm objectief lensVampire Nachtrichtkijker 108 mm objectief lens voor veel lichtopbrengst

<< Terug naar overzicht

c) Dradenkruis en vergroting van de Vampire Nachtrichtkijker

Het Armasight Vampire dradenkruis biedt een duidelijk richtpunt, zelfs wanneer moeilijk zichtbare doelen of objecten overvloeien in de achtergrond. De dradenkruislijnen en crosshairs verschijnen in het middengedeelte van het gezichtsveld, maar bedekken slechts een minimaal gedeelte van de afbeelding. Hierdoor kan er nauwkeurig worden gericht en kun je makkelijk en gericht schieten, zelfs op de kleinste doelen.

Met de bedieningsknop aan de rechterkant  (tevens de aan- en uitknop) kan het rood op groene dradenkruissysteem handmatig worden ingesteld een aangepast in 7 standen voor de helderheid van het dradenkruis. Dit maakt het plaatsen van een nauwkeurig schot ongelofelijk eenvoudig. Deze Armasight Vampire nachtrichtkijker heeft een vergrotings-mogelijkheid van 3x. Minimale focus afstand van 10 m tot oneindig.

Vampire Nachtrichtkijker; Dradenkruis & vergrotingIn 7 standen van helderheid instelbare dradenkruis van de Vampire nachtrichtkijker en focus afstand van 10 m tot oneindig

<< Terug naar overzicht

d) Breedte en hoogte verstelling d.m.v. turrets

De Armasight Vampire 3x nachtrichtkijker is een breedte en hoogte verstelbaar via de turrets aan de zijkant en de bovenkant. Deze unit heeft een ½ MOA zowel voor breedte-aanpassing als voor de hoogte aanpassing op 100 yards of 90 meter. De turrets hebben beschermkappen om je instellingen niet te verliezen in het veld en de turrets te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Breedte en hoogte verstelling d.m.v. turretsDe in breedte en hoogte verstelbare turrets hebben beschermkappen om de instellingen niet per ongeluk te verliezen en de turrets te beschermen

<< Terug naar overzicht

e) Montage van Armasight Vampire Nachtrichtkijker op je wapen

De Armasight Vampire 3x kan zeer snel en eenvoudig worden gemonteerd d.m.v. het meegeleverde Quick release mount systeem. Dit snel verwisselbare systeem kan gemonteerd worden op een picatinny of weaver rail en kan nog worden bijgesteld d.m.v. de kleine schroeven (Zie D in onderstaande afbeelding) aan de zijkant. Mocht je een ander railsysteem hebben op je wapen, dan zijn er verloopstukken op de markt die bijvoorbeeld je 11mm of dovetail rail kunnen ombouwen naar een passende picatinny of weaver rail. Je zou dan bijvoorbeeld eens kunnen kijken op deze website: https://www.schietsportspullen.nl/c-991477/rails/ voor een passend verloopstuk. Dit is bijvoorbeeld een verloopstuk van een 11mm rail naar een weaver rail: https://www.schietsportspullen.nl/a-15533296/rails/1196-11mm-naar-20mm-weaver-adapter/. Deze verloopstukken bieden wij niet aan in onze webshop.

Quick release mount systeem Vampire nachtrichtkijker

<< Terug naar overzicht

f) Tactische weaver rail en extra sterke 1000 mW infrarood versterker

Vlak bij de lens aan de zijkant zit een kleine tactische weaver rail. Hierop kan de externe infrarood illuminator geplaatst worden. De high-power 1000 mW infrarood versterker IR810 wordt standaard meegeleverd met de Vampire 3x. Hierop kan je ook een andere IR-Bron rechtstreeks monteren op de Vampire 3x. Heb je een AR 15 platform, dan kun je de infrarood illuminator uiteraard ook op dat platform van het geweer monteren. Met deze unit is beide dus mogelijk.

Tactische weaver rail voor extra IR-IlluminatorVampire nachtrichtkijker heeft Tactische weaver rail voor extra IR-Illuminator

Werking IR810 Infrarood straler

Infrarood stralers worden gebruikt in gebieden waar het niveau van licht niet voldoende is voor de eenheid om een heldere, duidelijk beeld te vormen. Een infrarood versterker biedt infrarood licht die, hoewel onzichtbaar voor het blote oog, de prestaties van nachtzicht-apparatuur kan verbeteren. Schakel de IR810 wanneer je werkt in totale duisternis. Vergeet niet dat de lichtbundel, die wordt uitgestraald door de infrarood straler, over lange afstanden zijn helderheid zal verliezen.

IR810 illuminator Bediening

De IR810 is een verwisselbare infrarood straler die je op de picatinnyrail van de Vampire kunt monteren. Onderstaand de bediening van de IR810 illuminator:

 1. Maak de fixing-schroef (1) los
 2. Bevestig de IR illuminator op de picatinnyrail (2) en draai de fixing-schroef (1) vast
 3. Plaats de batterij in het batterijcompartiment
 4. Zet de IR810 aan en stel de helderheid van de infrarood straler in met bedieningsknop (4)
 5. Verstel de straal van de infrarood illuminator aan de voorkant (5) van de straler om het gebied aan te passen dat je wil gaan belichten. Draai de lens tot het beeld helder is.
 6. Via de montagering (6) heb je nog de mogelijkheid om richting van de straal van  IR810 aan te passen door deze omhoog, omlaag, naar voren of achteren te plaatsen. Draai de schroeven los en beweeg de IR810 voorzichtig tot de straal gecentreerd is en draai de schroeven vervolgens weer vast.

IR810 illuminator BedieningIR810 illuminator Bediening en werking van infrarood versterker

<< Terug naar overzicht

g) Vampire Nachtrichtkijker met 3x Focus

Bovenop de Armasight Vampire 3x nachtrichtkijker zit de focus-knop. Hiermee kun je de nachtrichtkijker scherp stellen. Ik raad aan om voor het eerst op 100 meter in te stellen. De minimale focus afstand is 10 m en kan tot oneindig. Wat oneindig is, hangt af van de lichtomstandigheden van dat moment. Bij volle maan kun je makkelijk het doel zien op 300 meter of meer en wordt een boomlijn op 500 of 600 meter nog zichtbaar. Wanneer er geen restlicht is wordt deze afstand kleiner. Verderop in dit artikel vertel ik hier meer over.

<< Terug naar overzicht

h) Vampire Nachtrichtkijker Stroomvoorziening door één CR123A Batterij

De Armasight Vampire 3x werkt op slechts één CR123A Batterij. Deze batterij geeft je ongeveer 40 uur bedieningstijd. De batterij kan eenvoudig verwisseld worden aan de linker onderzijde van de nachtrichtkijker. In de field of view wordt de Lage batterij indicator weergeven, waarmee je kunt zien wanneer de batterij bijna op raakt en je deze dus moet vervangen. In de bijgeleverde tas zit een vakje warin je de reserve batterijen kunt opbergen. Zorg dat je die altijd opgeladen bij je hebt, want zonder batterij zal de Vampire niet werken.

Vampire Nachtrichtkijker Stroomvoorziening door één CR123A BatterijVampire Nachtrichtkijker werkt ongeveer 40 uur op slechts één CR123A Batterij

<< Terug naar overzicht

i) Vampire Nachtrichtkijker oogstuk en dioptrie instelling

De unit is voorzien van een zacht rubbere oogstuk voor bescherming van je ogen tijdens een schot. D.m.v. de dioptrie instelling aan de zijde van het eye-piece kun je de nachtrichtkijker op jou wensen en jou ogen instellen. De dioptrie instelling is van +4 tot -4.

Vampire Nachtrichtkijker geschikt voor brildragers of contactlenzen

Heb je een bril of contactlenzen op sterkte die binnen de dioptrie instelling van +4 tot -4.vallen? Dan zou je zonder bril of lenzen door deze nachtrichtkijker kunnen kijken. Je kunt de dioptrie dan zo instellen dat deze op maat ingesteld is voor je ogen. Daardoor is deze Vampire Nachtrichtkijker ook zeer geschikt voor brildragers en dragers van contact lenzen. Heb je een sterkte die buiten dit bereik valt, dan kun je deze nachtrichtkijker ook gebruiken, maar dan zul je met bril of contactlenzen moeten kijken, wat overigens ook geen enkel probleem is.

Vampire Nachtrichtkijker oogstuk en dioptrie instellingVampire Nachtrichtkijker oogstuk en dioptrie instelling van +4 tot -4.

<< Terug naar overzicht

j) Armasight Vampire Nachtrichtkijker heeft zeer eenvoudige bediening

Wat erg mooi is aan deze nachtrichtkijker is de zeer eenvoudige drukknop bediening. Nadat je de nachtrichtkijker via het eenvoudige Quick mount systeem op je wapen hebt gemonteerd, kun je de Vampire gaan instellen (De stappen corresponderen met de nummers in de afbeelding hieronder):

 1. Als je de unit overdag of in een verlichte ruimte wil uitproberen, zorg dan dat de beschermkap altijd stevig op de objectieflens zit.
 2. Gebruik je de Vampire ’s nachts, vermijdt dan ten alle tijden heldere lichtbronnen, helder licht van vuur, autolampen, lantaarns, projectoren etc, want deze kunnen schade aan je Vampire opleveren.
 3. Plaats de batterij in de unit en schakel de unit in via de bedieningsknop (Dit is dezelfde knop waarmee je ook het dradenkruis (4) qua helderheid kunt instellen).
 4. Eerst stel je het dradenkruis in. Als je kijkt in het oogstuk, zul je het dradenkruis zien. Draai aan de bedieningsknop tot dat je de gewenste helderheid van het dradenkruis hebt bereikt.
 5. Vervolgens stel je de Armasight Vampire Nachtrichtkijker in op je oog met de ring voor dioptrie instelling die aan het oogstuk zit. Draai de ring met de klok mee tot het einde. Kijk dan door de nachtrichtkijker en richt op een doel op afstand. Draai vervolgens de dioptrie ring rustig tegen de klok in tot dat je een helder en scherp beeld hebt.
 6. Met deze Vampire Nachtrichtkijker kun je zowel voor korte afstanden (vanaf 10 meter) als lange afstanden scherp stellen. Je focust dan de objectieflens tot het beeld scherp is.
 7. Tot slot kun je de Vampire Nachtrichtkijker via de turrets in breedte en hoogte instellen met een ½ MOA op 100 yards of 90 meter.

Armasight Vampire Nachtrichtkijker heeft zeer eenvoudige bedieningZeer eenvoudige bediening van de Armasight Vampire Nachtrichtkijker

<< Terug naar overzicht

3. Voor welke wapens is deze Armasight Vampire Nachtrichtkijker geschikt?

De Armasight Vampire 3x kan gebruikt worden met wapens tot .308 kaliber en heeft een schokresistentie tot 6000 joule. Deze Vampire Nachtrichtkijker is dus geschikt voor nagenoeg alle jachtwapens. De bijgeleverde montage is rechtstreeks te monteren op een Picatinny/Weaver rail.

Voor welke wapens is deze Armasight Vampire Nachtrichtkijker geschikt?De Armasight Vampire nachtrichtkijker is geschikt voor vrijwel elk jachtwapen tot .308 kaliber en 6000 joule

<< Terug naar overzicht

4. Detectie-afstand Vampire Nachtrichtkijker bij volle maan, halve maan en geen maan

Tot slot de Detectie-afstand van de Armasight Vampire 3x nachtrichtkijker. De Armasight Vampire 3x is uitgerust met IR 810 Infrarood straler die aan en uit geschakeld kan worden. We hebben de Vampire 3x getest onder 3 lichtomstandigheden. Om te zien of de beeldbuis, resolutie en beeldkwaliteit echt zo goed is als Armasight zegt. De test zijn gedaan bij volle maan, halve maan en geen maan. De opgenomen beelden zijn van Armasight en laten goed zien het verschil zien bij de verschillende lichtomstandigheden. Zelfs in de slechtste lichtomstandigheden zonder maan en sterren kan een schot nauwkeurig genomen worden tot 200 meter.

<< Terug naar overzicht

5. Test Vampire Nachtrichtkijker onder verschillende lichtomstandigheden:

LET Op: Deze beelden zijn gemaakt door Armasight Night Vision met een camera en kunnen nooit precies registreren wat je ogen kunnen zien. Die zien beter en het beeld dat jij gaat zien door de Vampire Nachtrichtkijker zal dan ook beter zijn dan onderstaande voorbeelden. Ook zal het dradenkruis scherp in beeld komen, in tegenstelling tot de voorbeelden hieronder. De afbeeldingen zijn slechts ter illustratie om je zo toch een voorstelling te kunnen geven van wat je kunt verwachten.

5.1) Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker bij volle maan;

Bij volle maan presteert de Armasight Vampire perfect. Op 100 meter, 200 meter en zelfs 300 meter is het wild zoals een vos en een beer goed te zien en kan een nauwkeurig schot gelost worden. De boomlijn op 500 en 600 meter is zelfs nog zichtbaar, ook zonder dat de infrarood straler is ingeschakeld.

Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker bij volle maan

5.2) Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker bij halve maan;

Ook bij halve maan zijn de roofdieren op 100 meter en 200 meter nog duidlijk te zien en zou er zelfs nog een schot gelost kunnen worden op 300 meter, als je een goede schutter bent. De Infrarood illuminator dient dan wel ingeschakeld te zijn.

Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker bij halfvolle maan

5.3) Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker zonder maanlicht, echte duisternis en geen sterren;

Waneer er total geen restlicht meer beschikbaar is zul je zonder de IR-illuminator niets meer zien. Schakel je de IR-bron in, dan zie je de doelen op 100 meter en 200 meter weer duidelijk. Ook op 300 meter zijn ze zichtbaar, echter zal het moeilijk zijn om daar een nauwkeurig schot op te kunnen lossen. Een afstand van 300 meter is normal gesproken bij de jacht niet nodig. Afstanden tot 200 meter tijdens de nacht zijn toch wel de maximale afstanden waarop je een schot zult moeten lossen. Meer gebruikelijk zijn schoten tot 100 meter. Hiervoor is deze Vampire perfect geschikt en zeker een aanrader als nachtrichtkijker.

Detectie-afstand Vampire nachtrichtkijker zonder maanlicht, echte duisternis en geen sterren

5.4) Conclusie Test Vampire Nachtrichtkijker

Bovenstaande test toont aan dat er zelfs zonder maanlicht of sterren, met infrarood ingeschakeld, een goed beeld wordt weergegeven op 100 meter en zelfs op 200 meter. Deze test is wel gedaan in het open veld. In schaduwrijke gebieden onder bomen of struiken zal het zicht wel minder zijn.

<< Terug naar overzicht

6. De Do’s en don’ts van deze Armasight Vampire nachtrichtkijker

Alvorens je de Armasight Vampire gaat gebruiken, en dat geldt eigenlijk voor alle apparaten die je koopt, is het belangrijk om eerst de gebruikershandleiding te lezen. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf en zorgt ervoor dat je geen verkeerde handelingen doet, die ervoor zorgen dat het apparaat kapot gaat. Verkeerd gebruik zal namelijk buiten de garantie vallen en daar zijn deze nachtkijkers te duur voor. Lees dus altijd zorgvuldig de handleiding door. Hierin kun je o.a. de volgende belangrijke punten lezen:

 1. Deze unit is alleen voor gebruik ’s nachts. Schakel de unit dan ook nooit aan bij daglicht, tenzij de beschermkap er stevig op zit. Als de unit aan is, richt deze dan nooit op heldere lichtbronnen zoals bijvoorbeeld straatverlichting, kampvuren of autolampen. Dit kan de unit namelijk beschadigen.
 2. Verwijder de lensdop alleen als het veilig is. Dit is alleen wanneer het niveau van de verlichtingssterkte minder dan 1 lux is (op het niveau van een 7 verlichtingssterkte van 1 lux). Dit wil zeggen dat je nauwelijks nog de krant kunt lezen, zelfs nadat je ogen zijn aangepast aan de schemerige licht- of duisternis).
 3. Raak de lenzen niet aan. Reinig de optische onderdelen alleen met een schone zachte doek en gebruik alleen professionele reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor optieken.
 4. Verwijder de batterij, liefst meteen na gebruik van de nachtrichtkijker, maar altijd als je de unit meer dan 3 dagen niet gaat gebruiken.
 5. Vergeet niet de unit uit te schakelen na gebruik. Een van de nadelen van deze nachtrichtkijker is namelijk dat hij geen automatisch uitschakelsysteem heeft en ook geen auto bright-light shutt-off, waarmee de unit automatisch wordt uitgeschakeld wordt als er teveel licht is. Het is dus zeer belangrijk dat je dit zelf sterk in de gaten houdt!
 6. Leen je nachtrichtkijker dan ook nooit uit!

Handleiding Armasight Vampire nachtrichtkijker

Verder kun je lezen in de handleiding dat de beeldkwaliteit afhankelijk is van de lichtomstandigheden en weersomstandigheden. Bij volle maan zal de unit perfect presteren. Wanneer er minder restlicht is, zal de beeldkwaliteit echter achteruit gaan. Zie bovenstaande test. Verder zijn omstandigheden zoals mist, nevel, regen en sneeuw niet bevorderlijk voor de beeldkwaliteit, alsook rook en schemering. Zeer schaduwrijke omgevingen bijvoorbeeld onder gebouwen, bomen of struiken zullen de werking van de Armasight Vampire sterk verminderen. Hou daar rekening mee, om niet achteraf teleurgesteld te raken in de aankoop Armasight Vampire. Deze beperkingen zijn niet uniek voor de Armasight Vampire, maar gelden eigenlijk voor alle nachtrichtkijkers.

Download In deze Gebruikers-handleiding (engels) lees je meer info over deze Armasight Vampire 3x CORE IIT Nachtrichtkijker

Nadelen Armasight Vampire nachtrichtkijker

Een nadeel van deze Armasight Vampire nachtrichtkijker kan het gewicht en de afmeting zijn. Hij voegt behoorlijk wat gewicht toe aan je platform. De Vampire weegt 1500 gram en heeft een afmeting van 323x115x98 mm.

Een ander nadeel (zoals reeds in punt 6.5 aangegeven) is dat hij geen automatisch uitschakelsysteem heeft en ook geen auto bright-light shutt-off. Vergeet dus niet de unit uit te schakelen na gebruik.

<< Terug naar overzicht

Video van Armasight Vampire nachtrichtkijker 3x Core IIT

<< Terug naar overzicht

Specificaties Armasight Vampire nachtrichtkijker 3x Core IIT

Hier vind je de Armasight Vampire nachtrichtkijker 3x Core IIT specificaties nog eens overzichtelijk op een rij:

 • Generatie: 2+ generatie (Door de sterke 1000 mW infrarood versterker een van de beste 2+ generatie nachtrichtkijkers!)
 • Vergroting: 3x
 • Beeldhoek / Field of view: 12 graden
 • Minimale focus afstand: 10 m tot oneindig
 • Op geweer te monteren: Ja
 • Geschikt tot kaliber: .308
 • Resolutie: 60-70 p/mm
 • Gevoeligheid: 400 μm/lm
 • Infrarood ingebouwd: Nee (losse high power IR 810 Infrarood straler wordt meegeleverd)
 • Gasgevuld/waterproof: Ja
 • Statiefdraad: Nee
 • Kleur: Zwart
 • Afmetingen: 323x115x98 mm
 • Gewicht: 1500 gram
 • Dioptrie instelling: +4 tot -4
 • Wind- en hoogte aanpassing: 1/2 MOA
 • Voeding: 1x CR123A Batterij
 • Bedieningstijd: tot 40 uur
 • Lage batterij indicator in field of view
 • Montage: Picatinny/Weaver
 • Werktemperatuur: -40 tot +50 C
 • Garantie: 2 jaar

Levering Armasight Vampire 3x:

 • Armasight Vampire 3x CORE IIT Nachtrichtkijker
 • Lens doek
 • Draagtas
 • CR123A batterij
 • IR 810 Infrarood straler
 • Handleiding

7. Conclusie Vampire nachtrichtkijker 3x Core IIT van Armasight

Ben je als jager of sportschutter op zoek naar een richtkijker, waarmee je nauwkeurig kunt schieten tot 200 meter of meer onder zelfs ’s nachts onder de slechtste lichtomstandigheden, dan is de Armasight Vampire Nachtrichtkijker zeker een goede keuze. De Core beeldbuis geeft je een zeer breed gezichtsveld tot aan de randen van de kijker, hoge resolutie, een scherp en zeer helder beeld dat vergelijkbaar is met Gen 2 nachtrichtkijkers. Deze Vampire Nachtrichtkijker is tevens snel en eenvoudig te monteren is op elk wapen tot kaliber .308. Deze Armasight Vampire Nachtrichtkijker Core IIT is al verkrijgbaar voor een prijs onder de € 1200,-.

Conclusie Vampire nachtrichtkijker 3x Core IIT van Armasight

<< Terug naar overzicht

Meer weten over nachtrichtkijkers? Check dan onderstaande links:

Heb jij nog een vraag over deze Vampire nachtrichtkijker van Armasight? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest