Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers 5-25×50 voldoen aan alle behoeftes en eisen van lange afstand schutters en jagers, dankzij het vooruit denken in ontwerp en engineering. Zo helpen ze helpen tactische schutters om schoten dichtbij en op lange afstanden te nemen. Hier een overzicht van de Top 3 Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers voor lange afstand schieten in SFP en FFP en verkrijgbaar in een MOA en MRAD dradenkruis. Inmiddels is het EBR-2C dradenkruis vervangen door het verbeterde EBR-7C reticle.

Overzicht van dit artikel:

(Update: 04-05-2020 met vernieuwd EBR-7C dradenkruis)

Top 3 Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers voor lange afstand schieten

Top 3 Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers voor lange afstand schieten

#1 Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MRAD

Wat is er zo speciaal?

De Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MRAD wordt geleverd met een verlicht EBR-7C in MRAD, dat is geplaatst in First focal plane (FFP).

Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MRADDit EBR-7C dradenkruis in MRAD helpt bij het bepalen van effectief bepalen van afstanden, holdovers, windinvloed correcties en bewegende doel leidt. De Vortex Viper PST Gen II 5 25×50 richtkijker in FFP is de juiste keuze als je met precisie van dichtbij tot lange afstand wilt gaan schieten. Precisie lange-afstands schutters krijgen optimaal evenwicht tussen de precisie gericht en lage lichte zichtbaarheid als deze EBR – 7C MRAD-Dradenkruis met fijne center draadkruis subtensions komt. Dradenkruis ontwerper heeft ook windinvloed referentie punten loodlijnen opgenomen. Omdat het dradenkruis van deze Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50 richtkijker is gelegen op de First Focal Plane, zijn de mil-radiaal subtensions geldig voor alle niveaus van de vergroting.

EBR-7C versus EBR-2C dradenkruis

Dit jaar 2019 is het EBR-2C dradenkruis vervangen door het EBR-7C. Het EBR-7C is net als het EBR-2C een zeer helder en duidelijk hold-over dradenkruis met “Christmas tree hold points” aan de onderkant. Uniek aan deze nieuwe 7C-versie is dat de nummers op lagere lijnen zijn verplaatst naar de buitenkant van de breedte dots. Dit kun je zien in bovenstaande afbeelding. Dit is e duidelijke verbetering, want hiermee zijn de dots dicht bij de middenlijn nu beter te gebruiken.

Wie zou deze PST Gen II 5-25×50 FFP MRAD moeten kopen?

 • Tactische schutters (Airsofters, HFT schutters, FT schutters, lange afstand schieten)
 • Jagers (op sterk wisselende afstanden van dichtbij tot ver weg)
 • Militairen in gevechtssituaties

Handleidingen PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-2C MRAD

 1. Handleiding Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-7C MRAD dradenkruis
 2. Manual Vortex Viper PST Gen II richtkijkers

 

Bestel Direct Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MRAD

<< terug naar overzicht

#2 Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MOA

Wat is er zo speciaal?

Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MOA wordt geleverd met een verlicht EBR-7C in MOA, dat is geplaatst in First focal plane (FFP).

Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MOADit EBR-7C dradenkruis in MOA helpt bij het effectief bepalen van afstanden, holdovers, windinvloed correcties en bewegende doel. De Vortex Viper PST Gen II 5 25×50 richtkijker in FFP is de juiste keuze als je van dichtbij tot long range met precisie wilt gaan schieten. Precisie langeafstand schutters krijgen optimaal evenwicht tussen met precisie richten en zichtbaarheid bij weinig licht, aangezien het EBR – 7C (MOA) dradenkruis fijne center draadkruis subtensions biedt. Het dradenkruis design heeft ook referentie punten voor windinvloed op de loodlijnen opgenomen. Aangezien het dradenkruis van deze Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50 richtkijker is gelegen op de First Focal Plane, zijn de MOA subtensions correct op alle vergrotingsniveaus. Het centrale horizontale draadkruis helpt bij windinvloed of bewegende doelen correcties. Wil je dit dradenkruis optimaal gebruiken, dan moeten jagers en schutters weten dat de correcties voor windinvloed/moving leads van het wapen in MOA’s is in plaats van inches.

Wie zou deze PST Gen II 5-25×50 FFP MOA moeten kopen?

 • Tactische schutters (Airsofters, HFT schutters, FT schutters, Long range)
 • Jagers (op sterk wisselende afstanden van dichtbij tot ver weg)
 • Militairen in gevechtssituaties

Handleidingen PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-7C MOA

 1. Handleiding Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-2C MOA dradenkruis
 2. Manual Vortex Viper PST Gen II richtkijkers

Bestel Direct Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker FFP EBR-7C MOA

<< terug naar overzicht

#3 Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker SFP EBR-4 MOA

Wat is er zo speciaal?

Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker SFP EBR-4 MOA wordt geleverd met een verlicht EBR-4 in MOA, dat is geplaatst in Second focal plane (SFP).

Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker SFP EBR-4 MOAJe moet weten dat de bullet drops in MOA’s zijn in plaats van inches, zodat je de juiste referentielijn voor daling kunt kiezen. Als je eenmaal de afstand in yards, windsnelheid, snelheid van bewegende doelen en totale kogel vlucht tijden (met inbegrip van geweer lock tijd) weet, dan kun je bewegende leads inschatten met behulp van het center horizontale dradenkruis. Ook hoogtecorrecties kunnen gemaakt worden met dit EBR-4 dradenkruis. In plaats van ‘dailing’, kun je hoogtecorrecties uitvoeren m.b.v. het horizontale crosshair voor visuele referenties van windinvloed-correcties. Het EBR-4 dradenkruis is gelegen op de Second Focal Plane van de Vortex Viper PST Gen 2 5-25×50 richtkijker. Vergeet niet dat dradenkruis subtensions die worden weergegeven, alleen kloppen bij het hoogste vergrotingsniveau van de richtkijker door de SFP-ligging van de dradenkruis in PST-kijkers.

Wie zou deze PST Gen II 5-25×50 SFP MOA moeten kopen?

 • Tactische schutters op vaste lange afstanden (schietbaan)
 • Benchrest schutters
 • Jagers op groot wild op vaste afstanden
 • Jagen in dicht begroeide bossen
 • Schiet-omstandigheden met weinig licht

Handleidingen PST Gen II 5-25×50 SFP EBR-4 MOA

 1. Handleiding Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 SFP EBR-4 MOA dradenkruis
 2. Manual Vortex Viper PST Gen II richtkijkers

Bestel Direct Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijker SFP EBR-4 MOA

<< terug naar overzicht

Specificaties – Vergelijking van PST Gen II Richtkijkers

Parameters

PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-7C MRAD

PST Gen II 5-25×50 FFP EBR-7C MOA

PST Gen II 5-25×50 SFP EBR-4 MOA

Vergroting 5-25x 5-25x 5-25x
Objectief Lens Diameter 50 mm 50 mm 50 mm
Dradenkruis naam EBR-7C (MRAD) EBR-7C (MOA) EBR-4 (MOA)
Draadkruis positie First Focal Plane First Focal Plane Second Focal Plane
Oogafstand 8,6 cm 8,6 cm 8,6 cm
Gezichtsveld 100 yards (92m) 7,3 – 1,5 m 7,3 – 1,5 m 7,5 – 1,5 m
Buisdikte 30 mm 30 mm 30 mm
Turret Stijl Tactical RZR Zero Stop Tactical RZR Zero Stop Tactical RZR Zero Stop
Verstelmogelijkheid .1 MRAD ¼ MOA ¼ MOA
Travel per draai 10 MRAD 25 MOA 25 MOA
Maximale Hoogteverstelling 20 MRAD 70 MOA 70 MOA
Maximale Breedteverstelling 10 MRAD 35 MOA 35 MOA
Parallax instelling 23 meter tot oneindig 23 meter tot oneindig 23 meter tot oneindig
Lengte 40,6 cm 40,6 cm 40,6 cm
Gewicht 884 gram 884 gram 884 gram
Produkt URL KLIK HIER > KLIK HIER > KLIK HIER >

<< terug naar overzicht

Instellen van RZR Zero Stop turrets

Deze Top 3 Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers voor lange afstand schieten zijn voorzien van RZR Zero Stop turrets. Om deze RZR Zero Stop turrets in te stellen, heb je de 2mm imbussleutel nodig (welke wordt meegeleverd met de scope) en genoeg kogels om je richtkijker in te kunnen schieten op locatie.

In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze RZR Zero Stop turrets eenvoudig kunt instellen:

Bron: https://www.vortexoptics.com/video/how_to_set_the_rzr_zero_stop

In deze handleiding in pdf-formaat kun je de 7 stappen voor het instellen van de turrets nog eens rustig nalezen: Instellen_van_RZR_Zero_Stop_turrets

Video VIPER PST GEN II Richtkijker

Bron: https://youtu.be/05YoeDw6G0g

<< terug naar overzicht

Compleet redesign PST richtkijkers

De Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers hebben een compleet redesign gehad in 2017 t.o.v. de Gen I versies. Zo hebben de scopes in deze Vortex Viper PST Gen II serie vernieuwde tactische turrets gekregen. De verlichting, instelbaar in 10 standen, is nu verwerkt in de parallax knop in de linker turret. Hij heeft een overzichtelijk glasgeëtst dradenkruis en fast focus eye piece. Tot slot zijn er RZR Zero Stop turrets verwerkt in deze richtkijkers, welke zijn overgenomen van de high end Razor HD scopes. Zie meer info in de bovenstaande video’s. Bekijk alle 15 verschillen in dit artikel artikel: 15 verschillen nieuwe Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP en oude Viper PST Gen I richtkijker

Vortex Viper PST Gen II richtkijker compleet vernieuwdVortex Viper PST Gen II richtkijker compleet vernieuwd

<< terug naar overzicht

Video verschillen tussen oude PST GEN I en nieuwe PST GEN II Richtkijkers

Bron: https://youtu.be/24yQH1J_Y34

<< terug naar overzicht

Conclusie

Vortex Viper PST Gen 2 5-25 × 50 Richtkijkers zijn perfect voor tactische schieten en jagen op lange afstanden. Ze worden gemaakt in drie varianten (Vortex 5-25×50 FFP EBR-7C MRAD, Vortex 5-25×50 FFP EBR-7C MOA en Vortex 5-25×50 SFP EBR-4 MOA), afhankelijk van de metingen van het dradenkruis en afstand meetsysteem dat je kiest. Vortex Viper PST Gen II 5-25 × 50 Richtkijker serie is verkrijgbaar met dradenkruis en turrets die perfect op elkaar zijn afgestemd, zodat jagers en tactische schutters hun schoten snel en accuraat kunnen nemen. Deze scopes zijn voorzien van glas geëtste dradenkruizen, wat schutters helpt om zeer functionele, intuïtieve en gedetailleerde ‘hold’ punten te krijgen. Tevens geeft het een opgeruimd en optimaal beeld, gekoppeld aan 10 intensiteitsniveaus van de verlichting.

Indrukwekkende beeldkwaliteit, ongelofelijke resolutie en kristal helder beeld

Optimale rand tot rand beeldscherpte en helderheid zijn gewaarborgd, omdat Vortex optisch geïndexeerde lenzen heeft gebruikt. Dit zorgt voor indrukwekkende beeldkwaliteit, ongelofelijke resolutie en een kristal helder beeld. De Vortex VIP onbeperkt levenslange garantie maakt de deal rond. Deze heel belangrijke belofte (VIP) zorgt voor reparatie of vervanging van het beschadigde of defecte product in een fysiek beter of perfect werkende conditie.

Meer info Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 Richtkijkers

<< terug naar overzicht

Ik hoop dat je zo een betere en meer weloverwogen keuze kunt maken voor een van de 3 Top Vortex Viper PST Gen II Richtkijkers en daarmee meer plezier en doelgerichtheid kan krijgen tijdens je schietervaring. Om zo de beste keuze te maken, die het meest geschikt is voor jouw Top long range schot!

Heb je nog vragen omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Meer artikelen over long range richtkijkers:

Wat is jouw favoriet richtkijker voor lange afstand schieten? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Chantal Hermkens

Met vriendelijke groet,

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest