Konus heeft weer een nieuw product op de markt gebracht namelijk; De tactische prism scope SightPro PTS2 3×30 met Prismatic Lens voor de tactische schutter. Vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop via deze link. Deze red dot richtkijker is voorzien van een in het glas geëtst ballistische rood-blauw IR dradenkruis. Verder heeft hij een geïntegreerd Tri-rail, waarop je aan 3 zijdes van de sightPro tactische accesoires kunt monteren. Hij wordt geleverd met een Weaver/picatinny basis montage. Deze prism scope is van onschatbare waarde in de zeer veeleisende tactische veld. De Konus Sight-Pro PTS2 is een 3 x 30 is een Prism Scope met super optische kwaliteit en stoere, robuuste constructie. De twee turrets op de red dot geven de mogelijkheid tot hoogte- en windcorrecties voor optimale richtprestaties.

SightPro PTS2 3x30 prism scope van Konus voor tactische schutter De SightPro PTS2 3×30 prism scope van Konus voor tactische schutter

Wat is een prism scope?

Een prisma scope (soms ook een prismatische scope genoemd) is een richtkijker die gebruik maakt van een glazen prisma om een afbeelding scherp te stellen. Dit in tegenstelling tot traditionele richtkijker, die gebruik maakt van een reeks van lenzen. Dit zorgt voor een compacter ontwerp, maar toch veel van de zelfde voordelen zoals een vergrote afbeelding, een geëtste dradenkruis, draadkruis-verlichting en een focusing oculair. Voordelen die je ook in deze SightPro PTS2 3×30 red dot zult terug vinden.

Voordelen van de Prism scope t.o.v. de Red dot sight

Wat zijn de voordelen van een Prism scope ten opzichte van een red dot sight? Een prism scope biedt;

 • Vergroting waardoor je gezichtsveld vergroot hebt en je effectieve range ook groter wordt.
 • Zowel een verlichte dradenkruis systeem als een geëtste dradenkruis. Het geëtste dradenkruis kan worden bekeken zonder batterijen of een fiber optic. Dit geeft een extra beveiliging en backup, mocht het verlichtingssysteem uitvallen.
 • Meer verfijnde dradenkruizen, inclusief ranging en bullet drop informatie.
 • Een focus oculair waarmee je kunt aanpassen aan de persoonlijke wensen van je ogen en zicht. Hiermee is de prism scope een goede optie voor mensen met astigmatisme of andere oogvoorwaarden, die problemen hebben met red dot sights.

Nadelen van Prism scope versus Red dot sight

En wat zijn dan de nadelen van de Prism scope versus de red dot sight?

 • Een prisma scope heeft een kortere, smaller oogafstand dan een red dot sight. Dit kan hem ongeschikt maken voor schutters met vuurwapens die een extra lange oogafstand van 5 + inch nodig hebben. Deze SightPro PTS2 heeft een eye relief van 6,35 cm.
 • Een prisma scope met vergroting heeft parallax, net zoals een geweerkijker met vergroting. Kijkers met vergroting zijn meestal parallax vrij op een bepaalde vaste afstand, gewoonlijk op 100 meter. Parallax begint op te spelen op grotere afstanden.
 • Opmerking: De hoeveelheid parallax is te verwaarlozen bij de meeste schutters. Deze kan geminimaliseerd worden door een goede en consistente schietpositie en een wangstuk.

Kenmerken SightPro PTS2 3×30 van Konus

 • Objectieflens: 30mm
 • Vergroting: 3x
 • Oogafstand: 6,35 cm
 • Turrets: 1/3 MOA hoogte en beedte
 • Dradenkruis: glasgeëtst rangefinder met 2.8 MOA center dot
 • Dradenkruis: verlicht in rood en blauw (of zwart voor uit)
 • Verlichtingsniveaus: 6 levels voor elke kleur
 • Lenskwaliteit: fully multicoated
 • Stikstofgevuld: Waterdicht, nevelvrij en schok bestendig
 • Batterij: CR2032 (inbegrepen)
 • Lengte buis: 146mm
 • Gewicht: 480gr
 • Geïntegreerde tri-rail: voor extra accessoires zoals lasers en lampen

Konus SightPro-PTS2 3x30 dradenkruizen: verlicht in rood en blauw (of zwart voor uit)Konus SightPro-PTS2 3×30 dradenkruizen: verlicht in rood en blauw (of zwart voor uit) met 2.8 MOA center dot

Functies van de Sight-Pro PTS2

Onderstaand de functies van deze SightPro PTS2 3×30 met afbeelding ter verduidlijking;

Functies van de Sight-Pro PTS2

 1. Objectieflens
 2. 3 zijde weaver/picatinny rails for accessories
 3. Hoogte-verstelknop
 4. Focus ring
 5. Aan/uit knop
 6. Verlichtingsknop
 7. Montage rail
 8. Breedte-verstelknop

Handleiding: Toen ik dit artikel geschreven heb, werkte de link naar de handleiding helaas niet. Mocht konus dit hersteld hebben dan kun je deze hier downloaden in pdf.

Download Manual Konus Red Dot Richtkijker SightPro PTS2 3×30.pdf

Montage red dot richtkijker SightPro PTS2

De montage die bijgeleverd wordt bij deze SightPro PTS2 past op een Weaver of Picatinny rail. Deze montage past dus niet op luchtgeweer met 9-11mm Zwaluwstaart/dovetail. Hiervoor heb je een adapter nodig. Die hebben wij helaas nog niet in onze webshop. Deze tactische prism scope is aan 3 zijdes voorzien van een picatinny rail, waarop extra accessoires zoals lampen en lasers gemonteerd kunnen worden. Deze wordt ook wel tri-rail genoemd.

De montage die bijgeleverd wordt bij deze Konus SightPro PTS2 past op een Weaver of Picatinny railDe montage die bijgeleverd wordt bij deze Konus SightPro PTS2 past op een Weaver of Picatinny rail

Toepassing Konus red dot SightPro PTS2 3×30

De Konus red dot SightPro PTS2 3×30 is geschikt voor lucht, rimfire en centerfire geweren, alsook tactisch. Hij beschikt over een speciaal glasgeëtst rangefinding dradenkruis met 2 kleuren verlichting, waarmee u direct de afstand tot het doel kunt bepalen. Hiermee is hij ideaal voor de tactische schutter en tevens ook goed te gebruiken voor de jacht op snelle doelen die zich op een korte afstand bevinden.

Zie de link naar onze webshop >>

Ik hoop je hiermee nuttige informatie te hebben gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Handige links over meer Red Dot Richtkijkers

Welke ervaring heb jij met red dot sights? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Chantal Hermkens

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

 

Pin It on Pinterest