Richtkijker voor revolver .44 Magnum of een red dot richtkijker voor handwapen? In dit artikel meer over welke richtkijker of red dot richtkijker je kan monteren op je revolver, pistool of handwapen, bijvoorbeeld een revolver .44 Magnum of .357 Magnum. Zowel een richtkijker als een red dot richtkijker zijn te monteren op een revolver, pistool of handwapen. Informatie over de red dot en haar voordelen. Tevens laat ik zien welke montages geschikt zijn voor het monteren van een richtkijker op een handwapen.

Richtkijker of Red dot richtkijker voor revolver, pistool, handwapenRichtkijker of Red dot richtkijker voor revolver, pistool, handwapen

Ik kreeg namelijk onlangs deze vraag binnen van Jules: “Ik zoek een richtkijker voor mijn revolver .44 magnum. Richtkijkers voor handwapens zijn blijkbaar niet te vinden in Europa! Kunnen jullie dit leveren? vriendelijke groet, Jules. Ik ga het beantwoorden.

Richtkijker voor revolver en bepalen wat je nodig hebt

Je hebt besloten om te gaan jagen met je revolver en zoekt nu een kijker die past op je korte loops vuurwapen. Of misschien ga je alleen op papieren kaarten schieten. Wat is dan het beste beschikbare system voor jou? Nou, dat hangt ervan af. Er zijn een aantal factoren die bepalen wat het beste voor je is. Als handwapen jager en recreatieve schutter moet je je een aantal dingen afvragen. Om zo de beste keuze te maken in de honderden opties die beschikbaar zijn op de markt. Jaag je op wild vanuit een hoogzit? Zo ja, hoe ver ga je schieten en wat is de maximale afstand die je verwacht te gaan schieten? Schiet je vanuit een steun voor maximale stabiliteit? Jaag je met honden? Hoe goed is je zicht? Een ander ding wat je moet overwegen is terugslag om ervoor te zorgen dat het systeem dat je kiest de terugslag door een high-powered pistool ook kan weerstaan.

Wat is een .44 magnum / .357 magnum revolver?

Even in het kort; De .44 magnum revolver is een dubbele action, swing-out cilinder revolver, krachtiger dan de .357 magnum revolver, maar haar munitie is iets zeldzamer. De .44 magnum vuurt en herlaad sneller dan de .357 magnum vanwege haar speed-loader en ejector staaf. De .44 magnum revolver is een zeer duurzaam wapen en wordt beschouwd als een holdout wapen in amerika. De .44 magnum revolver was een van de meer high-end vooroorlogse revolvers op de civiele markt. Zelfs na twee honderd jaar behoudt het haar naukeurigheid, functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. Het bewijs van zijn vakmanschap.

Mogelijkheid #1: Richtkijker voor revolver

Er zijn een aantal kwaliteit scopes geproduceerd specifiek voor een pistool of revolver. Ook Vortex had een speciale pistool richtkijker hiervoor namelijk de Crossfire 2×20 EER Pistool richtkijker. Helaas is deze pistool richtkijker uit het programma gehaald en wordt niet meer gemaakt.

Een vervanger hiervoor zou de Vortex Crossfire II Muzzleloader 1×24 Richtkijker, V-Plex (MOA) kunnen zijn. Deze komt het dichtst in de buurt van de Crossfire 2×20. Wat een pistool richtkijker onderscheidt van andere vuurwapen richtkijkers is, dat ze een long eye relief hebben, waardoor ze effectief te gebruik zijn op een vuurwapen dat op arm lengte wordt gehouden. Verderop vertel ik meer over deze Mussleloader van Vortex.

Er zijn een aantal kwaliteit scopes geproduceerd specifiek voor een pistool of revolver. Een ervan is de Vortex Crossfire II Muzzleloader 1x24 Richtkijker, V-Plex (MOA). Wat hen onderscheidt van andere vuurwapens richtkijkers is dat ze een lange eye relief hebben, waardoor ze effectief te gebruik zijn op een vuurwapen dat op arm lengte wordt gehouden.Richtkijker voor revolver met long eye relief: Vortex Crossfire II Muzzleloader 1×24 Richtkijker

Gebruik van richtkijker voor revolver vereist enige gewenning

Het gebruik van een richtkijker op een pistool vereist enige gewenning. Alle bewegingen die je voelt als je uit de losse hand schiet worden doorgegeven aan de richtkijker. Je mist de ondersteuning van het lichaam die je wel hebt bij een geweer. Dus is er veel meer beweging dan bij het schieten met een geweer.

Vanwege de lange eye relief bij pistool richtkijkers, wordt het lichtopbrengst van de exit pupil gecompenseerd. De voordelen van een richtkijker voor een geweer kunnen daarom ook niet zomaar vertaald worden naar een richtkijker voor revolver of pistool. Dit zijn gewoon physieke beperkingen en hebben te maken met de positie van de richtkijker t.o.v. het oog van de schutter.

Richtkijkers voor pistolen kunnen het beste gebruikt worden vanaf een vaste steun. Voor jacht-toepassingen zijn ze optimal voor gebruik in een hoogzit waar je gebruik kunt maken van de railing of losse steun.

Richtkijker voor revolver of red dot richtkijker voor handwapen?Voorbeeld van een Muzzleloader 1×24 richtkijker gemonteerd op de .44 Magnum met montageringen

Geschikte richtkijkers voor revolver

Een geschikte richtkijker voor revolver, pistool of handwapen is de Vortex Crossfire II Muzzleloader 1×24 Richtkijker, V-Plex (MOA).

De Vortex Crossfire II Muzzleloader 1×24 Richtkijker heeft geen vergroting. Doordat de Muzzleloader geen vergroting heeft, geeft deze een kristal-helder zicht en een extreem lichtsterk beeld. De full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. Hij is super licht en weegt slechts 226 gram. Door zijn zeer specifieke eigenschappen is deze richtkijker uitermate geschikt voor de drijfjacht tijdens de schemering. Deze richtkijker heeft een lang eye relief en fast focus oculair, maar heeft geen verlicht dradenkruis.

Deze Crossfire II Muzzleloader is geschikt voor elk groot kaliber pistool tot .500 S&W.

Vortex Crossfire II Muzzleloader 1x24 Richtkijker, V-Plex (MOA)Vortex Crossfire II Muzzleloader 1×24 Richtkijker, V-Plex (MOA) geschikt als revolver richtkijker

De buis van beide richtkijkers is gemaakt uit één deel en van hard geanodiseerde aluminium dat ook bij vliegtuigen gebruikt wordt. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden.

Mogelijkheid #2: Red dot richtkijker voor revolver

Naast een richtkijker kun je ook een red dot monteren op een revolver, pistool of handwapen.

Red dot richtkijker voor revolver .44 Magnum of voor pistool handwapenRed dot richtkijker voor revolver .44 Magnum en andere pistolen en handwapens

Red dot richtkijkers hebben over het algemeen geen vergroting, maar in plaats daarvan verlichte rode stip op het beoogde doel. Dit is mijn persoonlijke favoriet voor de meeste jacht en schiet toepassingen. De rode stip kan in helderheid worden aangepast om te compenseren voor de wisselende lichtomstandigheden in het veld of op de baan. Dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor jacht situaties met weinig licht. Bij een red dot richtkijker treedt vrijwel geen parallax-afwijking op. Omdat het niet uitmaakt hoe je in de kijker kijkt en omdat er geen sprake is van een vergroting kun je met twee ogen richten. Ook hoef je niet scherp te stellen en maakt het niet uit hoever het oog van de kijker verwijderd is. Dit type red dot richtkijker wordt dan ook vooral gebruikt in situaties waarin snel geschoten moet worden.

De red dot is met name goed in omstandigheden met weinig licht, waar een zwart dradenkruis slecht te zien is door de richtkijker. Bij sommige red dot richtkijkers kun je de puntgrootte aanpassen. Schiet je op doelen in diverse groottes, dan kan het handig zijn om de red dot te verkleinen. Anders dekt de stip te veel het doel af, wat de naukeurigheid dan niet ten goede komt.

Er zijn in principe twee soorten red dot richtkijkers. De eerste is een buis die lijkt op een richtkijker en wordt op dezelfde wijze ingesteld en gemonteerd. Voorbeelden hiervan zijn de Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR en Vortex Red Dot Richtkijker SPARC IIDe tweede is een holografisch type red dot richtkijker, die een rode stip projecteert op een klein scherm. In het engels worden ze prism scopes genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA en Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOA.

Voordelen Red dot richtkijker voor revolver, pistool of handwapen

Red dot richtkijkers zijn zeer compact en voegen slechts een paar gram toe aan je revolver of pistool. Dit tweede type is zwak bij guur en slecht weer, omdat het moeilijk dan moeilijk is om het scherm schoon te houden en vrij uitzicht te behouden op je target.

Red dot richtkijkers zijn in het algemeen zeer licht in gewicht en zal het totale gewicht van je pistool niet significant doen veranderen. Net als bij een standaard richtkijker is het verstandig om eerst je leverancier te raadplegen of de red dot richtkijker de terugslag kan weerstaan van je revolver.

Vortex biedt een levenslange garantie op hun richtkijkers en red dot richtkijkers en prima klantensevice. Vandaar ook dat ik je zeker de richtkijkers en red dot richtkijkers van Vortex kan adviseren. Deze service is nagenoeg uniek in deze markt.

Alle Vortex red dot richtkijkers zijn resistent tot .50 BMG kaliber.

vortex-red-dot-razor-3-moa-op-handwapenVortex Red Dot Razor 3 MOA, een holografisch type richtkijker die past op elk type handwapen, pistool of revolver

Geschikte red dot richtkijkers voor revolver, pistool en handwapen

Onderstaand zie je geschikte Red dot Richtkijkers voor revolvers, pistolen en handwapens. Bijvoorbeeld voor de .44 Magnum revolver of .357 Magnum. Dat was de vraag die Jules gesteld had. Tevens zijn er speciale montage voor handwapens als Smith & Wesson M&P en Colt 1911, die ik hieronder benoem.

Optie #1 – Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOADeze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, met dot grootte van 3 MOA, is een vizier dat gebouwd is voor extreem hoge prestaties en ongelooflijke veelzijdigheid. De body is van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De XR full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De ArmorTek coating op de lenzen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen krassen en viezigheid. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De lichtgewichte Red Dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. De montage past op een standaard weaver/picatinny rail. De Razor 3 MOA is resistent tot .50 BMG kaliber.

Optie #2 – Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOADeze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOA is het zelfde als de Deze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, alleen heeft deze een dot grootte van 6 MOA. Beide Red dot Razors wegen slechts 40 gram en wegen dus veel minder dan bovengenoemde richtkijkers. De Razor 6 MOA is resistent tot .50 BMG kaliber.

geschikte-richtkijkers-voor-revolverVortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA en Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA zijn zeer geschikte red dot richtkijkers voor je revolver, pistool en handwapen

Montage voor red dot richtkijkers op revolver

De .44 Magnum of .357 Magnum revolver kan gemonteerd worden met de Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P)

Optie #1 – Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P). De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Smith & Wesson Hangun mogelijk.

Optie #2 – Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Colt 1911).De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Colt 1911) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Colt 1911 Handgun mogelijk.

Montage voor red dot richtkijkers op revolverVortex Razor Red Dot Handgun Mounts

Meer Red dot richtkijkers voor montage op revolver of handwapen

Onderstaand nog diverse type red dot richtkijkers van de merken Konus en Vortex die geschikt zijn voor montage op een revolver, pistool of handwapen:

Alle Vortex red dot’s zijn resistent tot .50 BMG kaliber.

Conclusie richtkijker voor revolver

Conclusie, wat je ook kiest als richtkijker of red dot voor je revolver, pistool of handwapen? Je moet genoeg in de praktijk oefenen, om volledig vertrouwd te raken met het kijker systeem. Sommige richtkijkers hebben wat tijd nodig om eraan te wennen. Als je daar doorheen bent, zal het een tweede natuur gaan worden.

20 Tips over pistool richtkijkers

Aanverwante artikelen. Zie ook 20 Richtkijker voor pistolen of pistool richtkijkers Tips in dit artikel: https://blog.richtkijkerbestellen.nl/20-richtkijker-voor-pistolen-pistool-richtkijkers-tips/

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Wat zijn jouw favoriete richtkijker op een handwapen? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest