Richtkijker schieten op 100m baan met kunstlicht voor mijn Fal. Ik ben al een tijd op zoek naar een juiste richtkijker voor mijn FAL. Het gaat om schieten op de 100m schietbaan meestal binnen, dus altijd met kunstlicht. Ik zie door de bomen het bos niet meer misschien kunt u mij helpen? Uiteraard Jan! In dit artikel tips waar je op moet letten en diverse richtkijkers die geschikt zijn voor schieten op 100m baan met kunstlicht.

Update: 19-02-2019

Geschikte Richtkijker schieten op 100m baan; Konus Richtkijker Konuspro M30 6,5-25×44 en Vortex Crossfire II 6-18×44 AO Richtkijker

Richtkijker schieten op 100m baan voor mijn Fal

Een precieze richtkijker welke het meest geschikt is voor een bepaalde afstand (in dit geval 100m) is ook moeilijk aan te geven. Dit kan namelijk voor een ieder verschillend zijn. Dit kan namelijk voor een ieder verschillend zijn. Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn om te bepalen welke richtkijkers het meest geschikt zijn als richtkijker schieten op 100m baan. Maar wanneer er veel omgevingslicht is dan is het wenselijk om met een kleinere lens te werken omdat er anders de kans bestaat dat er teveel licht binnenkomt wat verblindend kan werken.

Vergroting richtkijker schieten op 100m baan

Afhankelijk van de grote van het doel waar men op schiet zou ik persoonlijk kiezen van een vergroting rond de 10 x waarmee je het beoogde doel tot ongeveer 10 meter kunt benaderen. Wat wenselijk zal zijn op een kaart van bijvoorbeeld 25 bij 25cm maar indien dit een kaart is van een laten we zeggen 1 bij 1m dan kan een vergroting van 4 tot 8 bijvoorbeeld al toereikend zijn.

Parameters richtkijker schieten op 100m baan

Onder normale omstandigheden zijn deze parameters de beste keuze voor je richtkijker schieten op 100m baan:

  • ik zou een vergroting rond de 10x à 12x willen aanbevelen
  • objectief niet groter dan 50mm en bij veel licht niet groter dan 44mm
  • mét AO (verstelbaar objectief) of side-focus is een plus
  • bij voorkeur met een SFP-dradenkruis (Second focal plane)

Afhankelijk van deze omstandigheden en je budget kun je een keuze maken uit onderstaande richtkijkers van Konus en Vortex. Mocht je ook op de 300 meter baan willen schieten, dan kun je het beste kiezen voor een 6-18x, 5-25x of 6-24x vergroting. De grotere vergrotingen zorgen ervoor dat je ook op lange afstanden de kogelinslag goed kunt zien..

LET OP: Niet alle onderstaande richtkijkers zijn op voorraad. De voorraad is echter meteen zichtbaar in onze webshop. Ook kun je zien hoeveel we per model op voorraad hebben. Deze wordt dagelijks bijgehouden en is dus altijd actueel. Neem gerust even contact met ons op hierover.

Overzicht Konus richtkijker voor 100m baan met 40/50mm lens

Vortex richtkijker overzicht voor 100m baan met 40/50mm lens

Vortex Crossfire II serie (met verstelbaar objectief):

Diamondback serie

Viper serie (met side parallax)

Viper HS-T serie (met side parallax)

PST Gen II richtkijkers voor 100m baan met  SFP-dradenkruis

Gerelateerde artikelen schietsport

 

Ik hoop je hiermee voldoende advies te hebben gegevenen dat je zo een geschikte Richtkijker schieten op 100m baan voor jouw Fal kan vinden. P.s. De FAL (Fusil Automatique Léger) is een licht automatisch geweer, met een kaliber van 7,62 mm. Het was een van de populairste militaire wapens ter wereld. Het wapen was een commercieel succes en was na de M16 en de AK-47 één van de bekendste en meest verkochte wapens ter wereld, aldus Wikipedia

Laat het me maar even weten wat je keuze is geworden Jan.

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant:

 

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Heb jij nog een vraag over een richtkijker schieten op 100m baan? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest