Richtkijker naar nachtkijker in een klik zonder opnieuw in te schieten. Dat kan nu met de Armasight CO-MR IDI Gen 2+. Een handig clip-On systeem dat je voor je richtkijker plaatst. Met de 1x vergroting verander je heel eenvoudig je richtkijker in een acuraate nachtkijker. Je hoeft je richtkijker na de montage van de nachtkijker niet opnieuw in te schieten. Het is zo eenvoudig als monteren en schieten.

richtkijker-naar-nachtkijker-in-een-klik-zonder-opnieuw-in-te-schietenArmasight CO-MR: Monteren en schieten, zonder opnieuw in te schieten en zonder gereedschap

Richtkijker naar nachtkijker met de Armasight CO-MR IDI Gen 2+

Voordeel van het plaatsen van de nachtkijker voor je richtkijker is dat de afstand van oog tot kijker niet wijzigt, in tegenstelling tot andere systemen die voor de kijker gemonteerd worden. Richtkijkers met rood punt of verlicht kruis kunnen zonder problemen worden gebruikt. Tevens is deze clip-on nachtkijker te gebruiken voor zowel richtkijkers met vaste vergroting als met variabele vergroting. Een bijkomend voordeel is dat je geen nieuwe montage hoeft te kopen, wat een besparing brengt van rond de euro 400,-. Tot slot: In sommige landen, waaronder Duitsland is het in bezit hebben van nachtrichtkijkers verboden. Deze clip-on front sniper valt buiten deze regeling. Reden genoeg dus om daar wat verder op in te gaan!

Armasight CO-MR IDI Gen 2+ Night Vision Clip-On Systeem review

De Armasight CO-MR IDI Gen 2+ Front Sniper Dag/Nacht (Clip-On Medium Range tot 300 meter) is een van de meest geavanceerde nachtkijker clip-on systemen, voor schieten op korte en middenlange afstanden in de nacht en onderscheidt zich van de concurrentie als het gaat om helderheid, veelzijdigheid, betrouwbaarheid, functie en waarde. De Armasight CO-MR IDI Gen 2+ zet je je bestaande richtkijker van de dag om in een nacht visie apparaat / nachtrichtkijker en biedt zo uitstekende mogelijkheden voor de veeleisende schutter, jager, militair, rechtshandhaver en veiligheidspersoneel.

Armasight Clip-On systemen – van richtkijker naar nachtkijker – zijn verkrijgbaar in 3 versie nml.:

Check de video van richtkijker naar nachtkijker in een klik, zonder opnieuw in te schieten!:

Nachtkijker voor tactical wapens (politie en militair)

De Armasight CO-MR IDI Gen 2+ – van richtkijker naar nachtkijker – wordt standaard geleverd met een Picatinny/Weaver montage, waardoor je de nachtkijker snel en eenvoudig voor je richtkijker kunt monteren. Dit wordt met name gebruikt bij tactical wapens (voor politie en militair), deze hebben namelijk vaak een lange weaver rail over de bies.

Nachtkijker voor tactical wapens (politie en militair)

Deze Armasight CO-MR nachtkijker kan geplaatst worden voor de richtkijker op tactical wapens (politie en militair)

Nachtkijker voor de jacht tot 7x vergroting

Voor gebruik bij jacht wapens of commerciële wapens wordt gebruik gemaakt van de optionele montage ringen (zie foto). Deze zijn verkrijgbaar van 25 tot en met 58mm. Armasight CO-MR IDI Gen 2+ is voorzien van een generatie 2+ lichtbuis voor optimaal zicht in donkere omstandigheden. Aangeraden wordt de vergroting van je richtkijker niet groter dan 6 à 7x te gebruiken, omdat bij een grotere vergroting het beeld vervaagt. Onder normale omstandigheden is deze vergroting voldoende om bijvoorbeeld vanaf een hoogzit tot schot te komen. Zonder nachtkijker zal je richtkijker ook niet op een veel grotere vergroting hebben staan. Met deze nachtzichtkijker kun je echter kijken in nagenoeg complete duisternis. Ideaal dus voor de jacht en drijfjacht tot 300 meter; van richtkijker naar nachtkijker in slechts enkele seconden.

Nachtkijker voor de jacht tot 6-7x vergroting

Nachtkijker voor je richtkijker geschikt voor de jacht en drijfjacht tot 6-7x vergroting, bijvoorbeeld op je hoogzit

Meteen klaar voor gebruik met draadloze afstandsbediening

De CO-MR IDI Gen 2+ wordt in de fabriek volledig afgesteld op waargenomen toleranties van minder dan 1 MOA, waardoor er geen zeroing opnieuw is vereist. Met de Armasight CO-MR IDI Gen 2+ kun je je positionering en schiet ervaring van je huidige richtkijker behouden en je kijker ook in de nacht gebruiken zoals je dat altijd gewend bent. Erg handig is de draadloze afstandsbediening voor het op afstand aan- en uitschakelen van de CO-MR nachtzichtkijker.

Met de draadloze afstandsbediening kun je de unit aan en uit zetten, zonder de switch op de clip-on aan te raken, door op de AWReC knop te drukken.  Deze afstandsbediening kan overal worden geplaatst op het wapen, in je broekzak of welke plaats dan ook, waarmee je snel en gemakkelijk de Armasight CO MR kan activeren. Om de AWReC knop op de afstandsbediening te laten werken, dien je de clip-on op stand-by te zetten.

D.m.v. de Menuknop op de Armasight CO-MR zelf, wordt de helderheid van het beeld automatisch ingesteld. Hij is voorzien van een helder licht cut-off. Tevens kun je handmatig het beste beeld-contrast instellen voor goede en slechte lichtomstandigheden. Met de Focus-knop kun je de scherpte bij stellen en zo het voor jou meest aangename en perfecte beeld in te stellen.

Armasight CO-MR IDI Gen 2+ met draadloze afstandsbedieningArmasight CO-MR IDI Gen 2+ met draadloze afstandsbediening, meteen klaar voor gebruik

CO-MR is te monteren voor elke dag richtkijker met Quick-release mount

De CO MR van de Armasight is uitgerust met een vergrendeling, het zogeheten ‘Quick- release montagesysteem, waarmee de gebruiker op een eenvoudige en snelle manier de CO MR kan koppelen of loskoppelen op elke standaard Weaver of Picatinny rail. Hiervoor heb je helemaal geen gereedschap nodig. Met het Quick- release montagesysteem ga je van richtkijker naar nachtkijker in slechts één klik.

Quick-release mount

Infrarood module XLR-IR850 voor schieten in het donker

Met de afneembare infrarood module of IR-Illuminator XLR-IR850 kun je tevens werken in nagenoeg absolute duisternis (vereist enig omgevingslicht zoals maanlicht of sterrenlicht. Zie onderstaand meer info). Zo kun je dus met je geliefde richtkijker, waarmee je gewend bent om te schieten nu ook in complete duisternis schieten, zonder iets aan je richtkijker te hoeven wijzigen of opnieuw in te stellen!

Armasight CO-MR als monoculaire nachtkijker

Tevens kan deze front sniper ook uit de hand gebruikt worden als een monoculaire nachtkijker en stand-alone unit. Daardoor is hij ideaal voor de veeleisende sportschutter, jager, beveiliger of militair. De robuuste, waterproof behuizing kan tegen een stootje en is geschikt voor gebruik onder de meest uiteenlopende  omstandigheden.

Armasight CO-MR op verrekijker of telescoop

De Armasight CO-MR is niet alleen te gebruiken voor de richtkijker maar werkt ook met een verrekijker en telescoop, zoals je hieronder in het voorbeeld kan zien. Deze kan d.m.v. een montage ring snel gemonteerd worden.

Armasight CO-MR voor verrekijker of telescoop

Beperkingen van de Armasight CO MR Gen 2+

De Armasight CO MR vereist enig omgevingslicht (maanlicht, sterrenlicht, enz.) om te kunnen werken. Factoren die het natuurlijke licht in de nacht kunnen verminderen en daarmee een effect hebben op de efficiency en werking van de CO-MR zijn: regen, mist, sneeuw, ijzel en rook, passerende wolkendekken en objecten die schaduwen produceren. Tevens omgevingen met laag contrast zoals; met sneeuw bedekte grondgebieden, zanderige woestijnen, grote wateren of met gras begroeide heuvels.

Armasight CO-MR IDI Gen 2+ van richtkijker naar nachtkijker

Hier alle Kenmerken Armasight CO-MR IDI Gen 2+ en Armasight CO-MR Mini IDI Gen 2+ nog eens overzichtelijk op een rij – Van richtkijker naar nachtkijker:

 • Eenvoudige en snelle schakeling van dagzicht naar nachtzicht, zonder gereedschap
 • Handmatige gain controle
 • Te monteren voor elke dag richtkijker met Quick-release mount
 • Opnieuw instellen van de kijker is niet nodig, geen re-zeroing vereist
 • Multi coated optiek.
 • Lichtgewicht en sterk
 • Je maakt gebruik van je richtkijker waardoor er geen montage delen nodig zijn.
 • Optionele verkrijgbare verloop ringen voor montage op de richtkijker van 25 tot 58mm.
 • uitgerust met draadloze afstandsbediening
 • Stroomvoorziening is een alkaline 1.5V AA of 3V CR123A lithium batterij
 • twee jaar fabrieksgarantie

Overige specificaties Armasight CO-MR IDI Gen 2+ Front Sniper

 • Clip-On Montage voor je richtkijker, verrekijker of telescoop
 • Chemisch
 • Generatie 2+
 • Vergroting 1x
 • Diameter objectief 80 mm
 • Resolutie: 47-54 lp/mm
 • Minimale detectie-afstand: 10 meter tot oneindig
 • Beeldhoek 12,6 graden
 • Geschikt tot Kaliber: .30-06
 • Gevoeligheid: 330 μA/lm
 • Uittredepupil: 21 mm
 • Mil standard compliant
 • Low battery indicator
 • Bright light cut-off system
 • 2 Jaar fabrieksgarantie

Levering Armasight CO-MR:

 • Armasight CO-MR IDI Gen 2+ Front Sniper Dag/Nacht
 • Lens Doekje
 • Draagtas
 • CR123A Batterij
 • Quick Release Mount
 • XLR-IR850 Infrarood
 • draadloze afstandsbediening
 • Handleiding

Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ tot 100 m

In dit artikel kun je alles lezen over de Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ Front Sniper Dag/Nacht, de kleinste en meest compacte die er op de markt verkrijgbaar is: https://www.richtkijkerbestellen.nl/armasight-co-mini-idi-gen-2-plus-front-sniper-dagnacht

Bekijk hier een video van Armasight waarin dit handige CO MR clip-on systeem, waarmee je van richtkijker naar nachtkijker kunt gaan, nog eens wordt uitgelegd:

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben over deze en andere nachtkijkers, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nl. Telefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welke ervaring heb jij met clip-on systemen van richtkijker naar nachtkijker? Kende je dit handige systeem al? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest