Verlicht dradenkruis ja of nee: Verlichting voegt onnodige kosten toe aan mijn richtkijker

Okay, daar zit wel een grond van waarheid in. Voegt een verlicht dradenkruis kosten toe? Ja, een beetje. Is het onnodig? Dat is iets wat je voor jezelf moet bepalen en is afhankelijk van jou situatie. In het geval van Vortex verlichte richtkijkers is er een extra functies aan de verlichting dat de upgrade een aanzienlijk meerwaarde geeft. Verlichting wordt toegepast op een van twee dradenkruis types, draad of glas-geëtst. Een Glas-geëtst dradenkruis is veel beter dan een dradenkruis van echte draad om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat een geëtst dradenkruis veel fijner en scherper is als het bekeken wordt door de richtkijker.

Alle Razor, PST en alle Crossfire V-Brite richtkijkers met illumination (verlicht dradenkruis) hebben het dradenkruis geëtst in het glas. Alle andere Vortex richtkijkers hebben dradenkruizen met echte draden.

Daarnaast kan een glas geëtst dradenkruis ook niet breken. Wie veel heeft geschoten heeft ongetwijfelt al eens gezien hoe een draad dradenkruis breekt binnen het dradenkruisveld. Een dradenkruis dat geëtst is in de lens is statisch en kan fysiek niet worden gebroken. Alle Vortex richtkijkers die zijn verlicht gebruiken zo’n superieure glas-geëtst dradenkruis. Dit type dradenkruis vereist extra kosten maar voegt veel extra toe, zelfs als je de verlichting niet wil gebruiken. Het glas-geëtst dradenkruis is dan ook een functie met veel waarde toevoegt voor de schutter en jager.

Pin It on Pinterest