Red dot voor 357 Magnum handwapen met geschikte montage. Ik zoek een red dot richtkijker voor mijn .357 Magnum handwapen. Welke is geschikt hiervoor. En kan deze red dot de terugslag van mijn revolver ook aan? Wat zijn de voordelen van gebruik van een red dot richtkijker? Deze vragen ga ik beantwoorden in dit artikel. Nu incl. vele montagemogelijkheden voor allerlei merken pistolen.

(Update: 07-08-2019)

Red dot voor .357 Magnum handwapen met geschikte montageRed dot voor .357 Magnum handwapen, maar ook voor vele andere pistolen en revolvers

Inhoud artikel:

 1. Voordelen van een Red dot richtkijker
 2. Razor Red dot voor 357 Magnum handwapen
 3. Montage Razor red dot voor 357 Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911
 4. Voorbeeld van opbouw Razor red dot mounts
 5. Meer Red dot richtkijkers voor montage op revolver of handwapen
 6. Vortex Viper red dot voor pistolen met cutout slides
 7. 3 Pistool red dot montages opties voor Vortex Venom en Viper
 8. Pistool red dot montages Leupold Deltapoint Pro
 9. Conclusie

 

Geschikte Red dot Richtkijkers voor revolvers, pistolen en handwapens

Onderstaand zie je geschikte Red dot Richtkijkers voor revolvers, pistolen en handwapens. Bijvoorbeeld red dot voor .44 Magnum revolver of red dot voor 357 Magnum. Deze red dots kunnen de terugslag van deze handwapens aan. Tevens zijn er speciale montage voor handwapens als Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911, Beretta 92, HK USP, Sig Sauer, Springfield, CZ, Kimber, alle Glock modellen en meer die ik hieronder benoem.

 • Alle Vortex red dot’s zijn resistent tot .50 BMG kaliber.
 • De Leupold Red Dots kunnen 3 x de terugslag van een geweer met kaliber .308 aan

Voordelen van een Red dot richtkijker

Red dot richtkijkers hebben over het algemeen geen vergroting, maar in plaats daarvan verlichte rode stip op het beoogde doel. De rode stip kan in helderheid worden aangepast om te compenseren voor de wisselende lichtomstandigheden in het veld of op de baan. Dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor jacht situaties met weinig licht. Bij een red dot richtkijker treedt vrijwel geen parallax-afwijking op. Omdat het niet uitmaakt hoe je in de kijker kijkt en omdat er geen sprake is van een vergroting kun je met twee ogen richten. Ook hoef je niet scherp te stellen en maakt het niet uit hoever het oog van de kijker verwijderd is. Dit type red dot richtkijker wordt dan ook vooral gebruikt in situaties waarin snel geschoten moet worden.

<< Terug naar inhoud

Vortex Razor Red Dot Sight in 3MOA en 6MOA

3 MOA Razor Red Dot Richtkijker. Deze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, met dot grootte van 3 MOA, is een vizier dat gebouwd is voor extreem hoge prestaties en ongelooflijke veelzijdigheid. De body is van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De XR full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De ArmorTek coating op de lenzen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen krassen en viezigheid. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De lichtgewichte Red Dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. De montage past op een standaard weaver/picatinny rail.

6 MOA Razor Red Dot RichtkijkerDeze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOA is het zelfde als de Deze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, alleen heeft deze een dot grootte van 6 MOA. Beide Red dot Razors wegen slechts 40 gram.

geschikte-richtkijkers-voor-revolverVortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA en Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA zijn zeer geschikte red dot voor .357 Magnum of .44 Magnum en vele andere revolvers, pistolen en handwapens.

Video Vortex Razor red dot richtkijker 3 MOA en 6 MOA

Bron: https://youtu.be/zs7OQBgv-RE

<< Terug naar inhoud

Montage Razor red dot voor 357 Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911

Hier de geschikte montages om red dot richtkijkers te monteren op revolvers en pistolen. De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P) is geschikt voor montage op een .357 Magnum of .44 Magnum revolver:

(Smith & Wesson M&P) Vortex Razor Red Dot Handgun Mount. De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Smith & Wesson Hangun mogelijk.

 (Colt 1911) Vortex Razor Red Dot Handgun Mount. De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Colt 1911) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Colt 1911 Handgun mogelijk.

Montage voor red dot richtkijkers op revolverVortex Razor Red Dot Handgun Mounts

<< Terug naar inhoud

Nieuw: Razor Mounts voor Beretta 92 en Glock handwapens

Nieuw dit jaar in onze webshop zijn de montages voor de Beretta 92, de Glock 9 mm en 10 mm en voor alle modellen van Glock. Hiermee kan je heel eenvoudig de Vortex Razor red dot 3 MOA of 6 MOA bevestigen op een Beretta 92 pistool of Glock pistool. Onderstaande mounting kits zijn geschikt voor alle Beretta 92 pistolen, tenzij deze zijn voorzien van een slide-mounted beveiliging. De Vortex Razor Red Dot Mount Dovetail Glock is een Low Dovetail mounting kit van Vortex en is een essentieel onderdeel om uw Razor red dot te bevestigen op alle Glock pistolen. Zie onderstaande links voor meer info. In de afbeeldingen bij de montages staat duidelijk omschreven hoe je de mounts moet monteren op je pistool.

<< Terug naar inhoud

Voorbeeld van opbouw Razor red dot mounts

Onderstaand een voorbeeld van hoe de Razor red dot mount gemonteerd dient te worden op een handwapen. Onderstaand het voorbeeld van de Glock mount. Bij de beschrijving van de betreffende mount vindt je voor ieder type een afbeelding met de opbouw van de montage;

Montage Red Dot Mount Dovetail Glock 10 mm en 45Opbouw van Montage Red Dot Mount Dovetail Glock 10 mm en 45

<< Terug naar inhoud

Meer Red dot richtkijkers voor montage op revolver of handwapen

Onderstaand nog diverse type red dot richtkijkers van de merken Leupold, Konus en Vortex die ook geschikt zijn voor montage op een revolver, pistool of handwapen. (Verderop in dit artikel laat ik ook zien hoe je deze kunt monteren op jouw pistool of handwapen):

Alle Vortex red dot richtkijkers voor pistolen zijn resistent tot .50 BMG kaliber.

LET OP: De Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 gaat tot .223 remington.
Alle andere konus red dots gaan tot .308 winchester. Konus red dots zijn dus niet geschikt voor gebruik op een 357 Magnum. Alle Vortex en Leupold red dots zijn dat wel!

<< Terug naar inhoud

Vortex Viper red dot voor pistolen met cutout slides

De Vortex Viper red dot richtkijker wil ik graag nog even apart uitlichten als optie voor de .357 of .44 Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911, Glock of Beretta 92. Hij is geheel nieuw in het assortiment van Vortex en is perfect geschikt voor pistolen met cutout slides door zijn lage montagehoogte. De Viper geeft schutters het eenvoud en snelheid voordeel van een red dot richtkijker, terwijl co-witnessing met suppressor height iron sights. “Co-Witness” verwijst naar de dubbele controle van het doel, dat zich voordoet wanneer uw iron sight in één lijn is met de red dot sight. De 6 MOA dot diameter krijgt shutters snel op doel. De heldere daglicht red dot is instelbaar in 10 standen, gemakkelijk te zien en maakt doelen duidelijk zichtbaar ongeacht de lichtomstandigheden of achtergrond. Deze Viper red dot is parallax vrij. Het eye relief is onbeperkt en zorgt voor snelle doelbepaling.

Vortex Viper red dot voor pistolen met cutout slidesVortex Viper red dot voor pistolen met cutout slides door zijn lage montagehoogte

Video Vortex Viper red dot richtkijker 6 MOA

Bron: https://youtu.be/DNYwA85p6Ic

<< Terug naar inhoud

Montage Vortex Viper red dot op pistolen

Enige nadeel aan deze Vortex Viper red dot richtkijker voor pistolen is dat Vortex zelf geen geschikte montages in hun assortiment heeft voor handwapens. Voor de Razor red dot zijn er, zoals bovenstaand omschreven verschillende passende montages. Een veel gemaakte fout dat deze ook voor de Vortex Venom red dot en Vortex Viper red dot worden gekocht. LET OP: De hierboven genoemde montages in dit artikel passen echter alléén op de Razor red dot en NIET op de Venom of Viper. Hiervoor zijn er speciale montage-plaatjes te koop. Hieronder volgen de mogelijkheden.

3 Pistool red dot montages opties voor Vortex Venom en Viper

Voor passende handgun mounts op de Vortex Venom en Viper red dot hebben we 3 Opties. Hieronder leg ik tevens uit hoe deze dovetail plaatjes, picatinny sight mounts en externe bruggen werken:

 1. Sightmark dovetail montage plaatje die de rear sight van je pistool vervangt
 2. Picatinny rail met behoudt van je rear sight, waarop al onze pistool red dots gemonteerd kunnen worden
 3. UM3 Externe “brug” type beugels met picatinny rail, die voor diverse pistolen op de markt zijn

Optie #1: Sightmark dovetail montage plaatjes

Pistol Mounts van Sightmark bieden de mogelijkheid om een red dot richtkijker te monteren op de rear sight gaten van je handwapen of pistool. Deze montage vervangt de rear sight van je pistool. Voor montage van deze pistool mount gebruikt je dan de aanwezige gaten van de rear sight. Met deze montage plaatjes kunnen o.a. de volgende Red Dot Sights gemonteerd worden:

#1a: Geschikte pistolen voor Sightmark dovetail mounts

Deze Sightmark dovetail montage plaatjes zijn te krijgen voor de volgende merken pistolen:

 1. 1911 Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 2. Beretta Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 3. Glock Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 4. HK USP Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 5. Sig Sauer P226 Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 6. Springfield Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus
 7. SW MP Pistol Mount voor Venom, Docter, Burris, Konus

<< Terug naar inhoud

Optie #2: Picatinny rail met behoudt van je rear sight

De Sight mount Red dot picatinny montage is de gemakkelijkste en meest veelzijdige manier om een red dot op je pistool te monteren. Deze heeft als groot voordeel dat je de rear sight van je pistool kunt behouden en dus gewoon kunt gebruiken. De veelzijdige picatinny rail geeft je tevens de mogelijkheid om er van allerlei andere dingen op te monteren zoals; Open sights, kleine red dots, zelfs een kleine zichtbare of infrarood laser. Een ander voordeel is dat je er alle red dot sights op kunt monteren die geleverd worden met een weaver/picatinny rail. Dat zijn bij ons alle red dots in ons assortiment.

#2a: Passende pistolen voor Sight mount picatinny montages

Deze Sight Mount Red Dot picatinny montages passen op de volgende merken pistolen (De mounts zonder link zijn op bestelling leverbaar of worden op maat gemaakt bij de leverancier):

 1. Beretta : 92/96FS,D,G, Brigadier, M9, M9a1, Elite, 90-Two, Compact, Centurion
 2. Beretta : 92/96a1, Vertec, M9a3
 3. Beretta : PX4
 4. Glock : Alle full en mid size modellen met standaard rear sight, G1, G2, G3, G4
 5. Springfield : XD, XDM, XD Mod 2. (past niet op 5.25) (past niet op XDS)
 6. Smith and Wesson : M & P, Shield, Compact
 7. Sig Sauer : 220, 226, 227, 229, 239, 2022, P320, P238, P938
 8. 1911 : Met GI style rear sight
 9. Walter : PPQ, PPQ Mod 2, PPS Mod 1, P99
 10. Walter : PPX, PPS Mod 2, Creed
 11. Ruger: American
 12. FN : X, S – Deze worden op bestelling gemaakt in de shop

<< Terug naar inhoud

Optie #3: UM3 en UM3(X) tactical sight mounts

Als derde optie is er de Externe “brug” type beugels met picatinny rail, die voor diverse pistolen op de markt zijn. Deze UM tactical pistool sight mounts zijn heel eenvoudig te installeren en hoef je alleen over je pistool heen te schuiven. Deze externe bruggen kunnen gebruikt worden op pistolen met een attachement rail (1913 rail) aan de voorkant van je handwapen. Het is een heel simpel clip-on systeem waarvoor geen gereedschap nodig is. Dezepistool mount is in 2 versie te koop namelijk; de Um3 en UM3X. Ook op deze montages kunnen al onze alle pistool red dots in ons assortiment gemonteerd worden.

#3a: Geschikte Pistolen voor UM3

Deze UM3 Sight Mounts passen op o.a. de volgende merken pistolen. Zie voor meer modellen onze webshop:

 • Smith & Wesson: S&W 1911 TA, SD40 VE, M&P .40 M&P 9MM, M&P .357 M&P 45
 • Sig Sauer: 220, P226, P227, P229, P250, SP2022, Mosquito
 • Walther: PPQ PK-380, CCP, PPS
 • Springfield: XD-M, XD, 1911 Operator
 • Taurus: PT92
 • CZ – USA: P-09 Duty, P-07 Duty, P-01, 75 SP-01, 75 SP-01 Tactical, P-09 FDE, Shadow Target, 75 Compact SDP
 • Beretta: PX4 Storm, 92A1, 96A1
 • Kel Tec: PMR-30
 • Colt: .45ACP
 • GLOCK: G41, G38, G37, G35, G34, G32, G31, G30S, G23, G22, G19, G17
 • FHN USA: FNS, FNX, Five-Seven
 • H&K: P30, HK45, P2000
 • Chiappa: 1911-22
 • Magnum Research: Baby Desert Eagle

#3b: Geschikte Pistolen voor UM3(X)

Deze UM3X Sight Mounts passen op o.a. de volgende merken pistolen:

 • Beretta: M9A1
 • Beretta: 92-96, 92A1
 • Colt: 1911 Rail Gun
 • CZ- USA: 75 Compact SDP
 • FN USA: FNS, FNX, Five Seven, FNP45 Tactical
 • Kimber
 • Sig Sauer: XS Super Match
 • Walther: PPX
 • Walther: Creed
 • Wilson Combat: With Rail
 • Deze UM3X past tevens op alle pistolen waar de UM3 sight mount ook op past!

<< Terug naar inhoud

Pistool red dot montages Leupold Deltapoint Pro

De Leupold Deltapoint Pro Red Dots kunnen alleen gemonteerd worden met speciale montages van Leupold. Bovengenoemde montages passen hier dus niet op. D.m.v. Leupold DeltaPoint Pro Red Dot Dovetail Montage plaatjes kun je de Leupold DeltaPoint gemakkelijk monteren op allerlei pistolen. Hij wordt geleverd met schroeven voor montage van de pistool plaat en extra schroeven voor het monteren van DeltaPoint Pro op de montage plaat.

Passende montages Leupold Deltapoint Pro

Met de Leupold DeltaPoint Pro Handgun Mount monteer je de Leupold DeltaPoint Pro op uw favoriete pistool via een stalen dovetail die de rear iron sight vervangt. Deze red dot montage is gemaakt van duurzame materialen en gebouwd met dezelfde hoge kwaliteit als die u gewend bent van Leupold. De Leupold DeltaPoint Pro Dovetail pistool montage zorgt ervoor dat uw red dot richtkijker schot na schot stevig gemonteerd blijft.

Leupold Deltapoint Pro montages zijn verkrijgbaar voor de volgende pistolen:

Leupold biedt tevens mogelijkheden om uw rear ironsight in co-witnessed met het dradenkruis te gebruiken om te dienen als backup sights. Dit kan met deze extra accessoire:

<< Terug naar inhoud

Conclusie Red dot voor 357 Magnum handwapen

Conclusie, een red dot richtkijker is prima geschikt voor montage op een revolver of pistool bijvoorbeeld de .357 of .44 Magnum, Smith & Wesson M&P of Colt 1911 en vele andere merken handguns. Red dot richtkijkers hebben over het algemeen geen vergroting, maar in plaats daarvan verlichte rode stip op het beoogde doel. Zeer geschikt voor de meeste jacht en schiet toepassingen bijvoorbeeld op papieren schietkaarten en in situaties waarin snel geschoten moet worden. Of gewoon voor de fun natuurlijk!

<< Terug naar inhoud

Relevante links

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Gebruik jij ook een Red dot richtkijker op een revolver of pistool? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest