Red dot voor 357 Magnum handwapen met geschikte montage. Ik zoek een red dot richtkijker voor mijn .357 Magnum handwapen. Welke is geschikt hiervoor. En kan deze red dot de terugslag van mijn revolver ook aan? Wat zijn de voordelen van gebruik van een red dot richtkijker? Deze vragen ga ik beantwoorden in dit artikel.

Update: 29-06-2017

Red dot voor .357 Magnum handwapen met geschikte montageRed dot voor .357 Magnum handwapen, maar ook voor vele andere pistolen en revolvers

Red dot voor 357 Magnum handwapen

Onderstaand zie je geschikte Red dot Richtkijkers voor revolvers, pistolen en handwapens. Bijvoorbeeld red dot voor .44 Magnum revolver of red dot voor 357 Magnum. Deze red dots kunnen de terugslag van deze handwapens aan. Tevens zijn er speciale montage voor handwapens als Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911, Beretta 92 en alle Glock modellen die ik hieronder benoem.

Alle Vortex red dot’s zijn resistent tot .50 BMG kaliber.

Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOADeze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, met dot grootte van 3 MOA, is een vizier dat gebouwd is voor extreem hoge prestaties en ongelooflijke veelzijdigheid. De body is van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De XR full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De ArmorTek coating op de lenzen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen krassen en viezigheid. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De lichtgewichte Red Dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. De montage past op een standaard weaver/picatinny rail.

Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOADeze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 6 MOA is het zelfde als de Deze Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA, alleen heeft deze een dot grootte van 6 MOA. Beide Red dot Razors wegen slechts 40 gram.

geschikte-richtkijkers-voor-revolverVortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA en Vortex Red Dot Richtkijker Razor 3 MOA zijn zeer geschikte red dot voor .357 Magnum of .44 Magnum en vele andere revolvers, pistolen en handwapens.

Video Vortex Razor red dot richtkijker 3 MOA en 6 MOA

Bron: https://youtu.be/zs7OQBgv-RE

Voordelen van een Red dot richtkijker

Red dot richtkijkers hebben over het algemeen geen vergroting, maar in plaats daarvan verlichte rode stip op het beoogde doel. De rode stip kan in helderheid worden aangepast om te compenseren voor de wisselende lichtomstandigheden in het veld of op de baan. Dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor jacht situaties met weinig licht. Bij een red dot richtkijker treedt vrijwel geen parallax-afwijking op. Omdat het niet uitmaakt hoe je in de kijker kijkt en omdat er geen sprake is van een vergroting kun je met twee ogen richten. Ook hoef je niet scherp te stellen en maakt het niet uit hoever het oog van de kijker verwijderd is. Dit type red dot richtkijker wordt dan ook vooral gebruikt in situaties waarin snel geschoten moet worden.

Montage red dot voor 357 Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911

Hier de geschikte montages om red dot richtkijkers te monteren op revolvers en pistolen. De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P) is geschikt voor montage op een .357 Magnum of .44 Magnum revolver:

Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P). De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Smith & Wesson M&P) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Smith & Wesson Hangun mogelijk.

Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Colt 1911). De Vortex Razor Red Dot Handgun Mount (Colt 1911) vervangt de standaard Picatinny rail van de Vortex Razor red dot. Deze mount maakt montage op een Colt 1911 Handgun mogelijk.

Montage voor red dot richtkijkers op revolverVortex Razor Red Dot Handgun Mounts

Nieuw: Razor Mounts voor Beretta 92 en Glock handwapens

Nieuw dit jaar in onze webshop zijn de montages voor de Beretta 92, de Glock 9 mm en 10 mm en voor alle modellen van Glock. Hiermee kan je heel eenvoudig de Vortex Razor red dot 3 MOA of 6 MOA bevestigen op een Beretta 92 pistool of Glock pistool. Onderstaande mounting kits zijn geschikt voor alle Beretta 92 pistolen, tenzij deze zijn voorzien van een slide-mounted beveiliging. De Vortex Razor Red Dot Mount Dovetail Glock is een Low Dovetail mounting kit van Vortex en is een essentieel onderdeel om uw Razor red dot te bevestigen op alle Glock pistolen. Zie onderstaande links voor meer info. In de afbeeldingen bij de montages staat duidelijk omschreven hoe je de mounts moet monteren op je pistool.

Voorbeeld van opbouw Razor red dot mounts

Onderstaand een voorbeeld van hoe de Razor red dot mount gemonteerd dient te worden op een handwapen. Onderstaand het voorbeeld van de Glock mount. Bij de beschrijving van de betreffende mount vindt je voor ieder type een afbeelding met de opbouw van de montage;

Montage Red Dot Mount Dovetail Glock 10 mm en 45Opbouw van Montage Red Dot Mount Dovetail Glock 10 mm en 45

Meer Red dot richtkijkers voor montage op revolver of handwapen

Onderstaand nog diverse type red dot richtkijkers van de merken Konus en Vortex die ook geschikt zijn voor montage op een revolver, pistool of handwapen:

Alle Vortex red dot richtkijkers voor pistolen zijn resistent tot .50 BMG kaliber.

LET OP: De Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 gaat tot .223 remington.
Alle andere konus red dots gaan tot .308 winchester. Konus red dots zijn dus niet geschikt voor gebruik op een 357 Magnum. Alle Vortex red dots zijn dat wel!

Vortex Viper red dot voor pistolen met cutout slides

De Vortex Viper red dot richtkijker wil ik graag nog even apart uitlichten als optie voor de .357 of .44 Magnum, Smith & Wesson M&P, Colt 1911, Glock of Beretta 92. Hij is geheel nieuw in het assortiment van Vortex en is perfect geschikt voor pistolen met cutout slides door zijn lage montagehoogte. De Viper geeft schutters het eenvoud en snelheid voordeel van een red dot richtkijker, terwijl co-witnessing met suppressor height iron sights. “Co-Witness” verwijst naar de dubbele controle van het doel, dat zich voordoet wanneer uw iron sight in één lijn is met de red dot sight. De 6 MOA dot diameter krijgt shutters snel op doel. De heldere daglicht red dot is instelbaar in 10 standen, gemakkelijk te zien en maakt doelen duidelijk zichtbaar ongeacht de lichtomstandigheden of achtergrond. Deze Viper red dot is parallax vrij. Het eye relief is onbeperkt en zorgt voor snelle doelbepaling.

Vortex Viper red dot voor pistolen met cutout slidesVortex Viper red dot voor pistolen met cutout slides door zijn lage montagehoogte

Video Vortex Viper red dot richtkijker 6 MOA

Bron: https://youtu.be/DNYwA85p6Ic

Montage Vortex Viper red dot op pistolen

Enige nadeel aan deze Vortex Viper red dot richtkijker voor pistolen is dat Vortex zelf geen geschikte montages in hun assortiment heeft voor handwapens. Voor de Razor red dot zijn er, zoals bovenstaand omschreven verschillende passende montages. Een veel gemaakte fout dat deze ook voor de Vortex Venom red dot en Vortex Viper red dot worden gekocht. LET OP: De genoemde montages in dit artikel passen echter alléén op de Razor red dot en NIET op de Venom of Viper.

Voor passende handgun mounts op de Vortex Venom en Viper red dot kun je kopen op deze website (Amerika): http://www.sight-mount.com

Helaas is dit de enige website waarvan ik weet dat ze deze montages verkopen. Ik ben nog op zoek naar een adres in Europs met een site die er ook wat beter uitziet. Ik waarschuw je maar alvast dat de website er verschikkelijk uitziet en het ontbreekt aan info, alleen koop-knoppen. Ik kreeg dit adres echter door van Vortex Optics zelf. Vandaar mijn suggestie. Zodra ik een beter alternatief heb gevonden, laat ik het in dit artikel weten. Wordt vervolgd …

Beter alternatief: voor montages op pistolen: http://www.egwguns.com/

Conclusie Red dot voor 357 Magnum handwapen

Conclusie, een red dot richtkijker is prima geschikt voor montage op een revolver of pistool bijvoorbeeld de .357 of .44 Magnum, Smith & Wesson M&P of Colt 1911. Red dot richtkijkers hebben over het algemeen geen vergroting, maar in plaats daarvan verlichte rode stip op het beoogde doel. Zeer geschikt voor de meeste jacht en schiet toepassingen bijvoorbeeld op papieren schietkaarten en in situaties waarin snel geschoten moet worden. Of gewoon voor de fun natuurlijk!

 

Relevante links

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Gebruik jij ook een Red dot richtkijker op een revolver of pistool? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest