Razor HD LH richtkijker beste voor jacht van morgen tot nacht. Zoek je een jacht richtkijker die perfect is voor de jacht, ook onder slechte lichtcondities van de morgen tot de nacht, licht in gewicht, voor korte en lange afstanden en voor een zeer aantrekkelijke prijs?
Dan is de Vortex Razor HD LH (Light Hunter) precies wat je zoekt.Light Hunter rifle scope

Vortex heeft richtkijkers voor iedere doelgroep, voor jagers en sportschutters en in iedere prijsklasse. Voorheen, als je Premium glas wou hebben van Vortex, dan kon je alleen kiezen voor de Vortex Razor HD. Deze Razor HD lijn was echter speciaal ontwikkeld voor de tactische schutter en niet voor de jager. Probleem van deze Razor HD richtkijkers is namelijk dat ze te groot en te zwaar zijn voor de doorsnee jager die het graag zo licht mogelijk wil hebben. Met deze kijker krijg je de kristal heldere en super scherpe beelden van de Vortex Razor HD, echter tegen een fractie van de prijs en het gewicht! In dit artikel de 3 beschikbare modellen van deze Light Hunter en de voor- en nadelen van deze jacht richtkijkers.

Update 29-10-2019

Razor HD LH richtkijker beste voor jacht van morgen tot nachtDe 3 modellen Vortex Razor HD LH richtkijker die verkrijgbaar zijn bij richtkijkerbestellen.nl

Razor HD LH richtkijker voor de jacht in 3 modellen

De Vortex Razor HD LH richtkijker is verkrijgbaar in de volgende 3 modellen:

Wil je deze jacht richtkijker gaan gebruiken voor de jacht tot ± 300 meter dan kun je het beste de Razor HD LH 1.5-8×32 richtkijker nemen. Ga je op zeer lange afstanden jagen en schieten tot voorbij de 800 meter, dan kun je beter voor de Razor HD LH 3-15×42 richtkijker gaan. De Razor HD LH 2-10×40 richtkijker zit ertussen in.

7 Tips met typische kenmerken van de Razor HD LH richtkijker

Tip 1: Razor HD LH richtkijker is zeer licht en compact

Wat meteen opvalt is het super lichte gewicht van deze richtkijkers. De 1.5-8×32 weegt slechts 379 gram. De 2-10×40 weegt 436 gram. Zelfs het zwaarste model 3-15×42 weegt slechts 467 gram. Een licht gewicht en compacte richtkijker is ideaal voor de jager. Het uiterlijk van deze richtkijker is slank en ziet er zeer goed en is mooi gemaakt uit.

Tip 2: Razor HD LH richtkijker heeft low capped turrets

Het turret systeem is wellicht nog wel hetgeen dat ik het mooiste vindt. Het zijn lage ‘low capped turrets’, wat ik een groot voordeel vindt voor een jacht richtkijker. Als de richtkijker is ingesteld, is er slechts een kleine schroef bovenop waarmee je de turret eenvoudig terug zet op 0 en klaar bent voor een lange afstandsschot. De turrets zijn zeer duidelijk hoorbaar en voelbaar per klik. Dat is belangrijk bij het instellen van je jacht richtkijker en een voordeel voor jou als jager in het veld.

Razor HD LH richtkijker heeft low capped turretsParallax van Razor HD LH 1.5-8×32 en Razor HD LH 2-10×40 richtkijker (links) is ingesteld op 91 meter. De parallax van de Razor HD LH 3-15×42 is van 18 meter (20 yards) tot oneindig.

Parallax instelling

Als je een keuze wilt maken in een van de 3 type richtkijkers is het wellicht goed om te weten dat er een verschil zit in de instelbaarheid van de parallax. De parallax van de 1.5-8×32 en 2-10×40 richtkijker is ingesteld op 91 meter. Bij de 3-15×42 richtkijker is de parallax echter instelbaar van 18 meter (20 yards) tot oneindig. Wellicht goed om te weten. Zie bovenstaande afbeelding.

Tip 3: Razor HD LH richtkijker met ¼ MOA per klik

De hoogte- en breedte afstelling zijn ¼ MOA (7,25 mm) per klik. Een volledige omwenteling is 15 MOA, daar waar de meeste ¼ MOA slechts 12 MOA hebben. De maximale breedte-en hoogte verstelling is 110 MOA voor de 1.5-8x32mm. Voor de 2-10×40 is dat 90 MOA en voor de 3-15×42 is dat 55 MOA.

Tip 4: Kristal heldere en super scherpe beelden van Razor HD LH richtkijker

De Razor HD Light Hunter richtkijker heeft Premium HD (High Density) lenzen. Dit zijn dezelfde lenzen die ook in de Razor HD richtkijkers zitten, maar dan voor een fractie van de prijs. De Vortex Razor HD Gen II modellen zijn speciaal gemaakt voor de tactische schutter. De Razor HD LH richtkijkers die ik noem in dit artikel zijn echter helemaal ontwikkeld voor de jager en zijn veel lichter en compacter gemaakt. Ze beschikken wel over de zelfde De XRplus full multi-coatings op de lenzen, welke zorgen voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie. Hiermee krijg je een zeer scherp beeld van rand tot rand. Ook zijn deze richtkijkers voorzien van dezelfde extreem sterke ArmorTek coating. Deze coating beschermen de externe glazen tegen vuil, krassen en olie.

Razor HD Light Hunter richtkijkerRazor HD Light Hunter richtkijker

Tip 5a: Het Razor HD LH G4 BDC dradenkruis in MOA

Het G4 BDC Dradenkruis is ontworpen naar het klassieke “German Number 4” dradenkruis. De G4 BDC is de perfecte mix tussen features en functionaliteit en ideaal voor schoten op lange afstand. De dot in het midden van het dradenkruis maakt richten zeer eenvoudig. Daarnaast bieden de horizontale BDC strepen de mogelijkheid tot lange afstand schoten. De iets dikkere lijnen van het dradenkruis maken het zien bij weinig licht eenvoudig. Dit maakt het G4 BDC dradenkruis perfect voor schieten tijdens de jacht van de morgen tot de nacht.

Dit G4 BDC Dradenkruis is toegepast in deze 2 modellen;

Het G4 BDC dradenkruis in MOAG4 BDC dradenkruis perfect voor schieten tijdens de jacht van de morgen tot de nacht. De perfecte mix tussen features en functionaliteit en ideaal voor schoten op lange afstand.

Tip 5b: Het Razor HD LH HSR-4 dradenkruis in MOA

Het HSR-4 dradenkruis in MOA is een ideale dradenkruis voor degenen die genoeg informatie willen om gebruik te maken van gepersonaliseerde ballistiek, maar toch een heldere blik willen hebben. Een fijn draadkruis, in combinatie met MOA gebaseerd hekjes (2 MOA afstand), bevordert snelle en nauwkeurige shoten van dichtbij tot verre afstanden.

Dit dradenkruis HSR-4 kan worden gebruikt om zeer effectief afstanden, holdovers, windinvloed correcties te bepalen en bewegend doelen te volgen. Het HSR-4 draadkruis is met ultra precisie geëtst in het glas, wat ervoor zorgt dat de minute of angle (MOA) specificaties kunnen worden vast gehouden binnen de kleinste toleranties. De fijne center draadkruis subtensions op het HSR-4 dradenkruis werden zorgvuldig gekozen om te zorgen voor een optimale balans tussen gericht schieten en zichtbaarheid bij slechte lichtomstandigheden.

Het HSR-4 dradenkruis is toegepast in dit model:

Het Razor HD LH HSR-4 dradenkruis in MOAHet HSR-4 dradenkruis in MOA is een ideale dradenkruis voor degenen die genoeg informatie willen om gebruik te maken van gepersonaliseerde ballistiek, maar toch een heldere blik willen hebben.

Tip 6, 7 en 8: Meer handige extra snufjes van de Razor HD Light Hunter richtkijker

Deze jacht richtkijkers zijn voorzien van een ‘Precision-Glide Erector system’, dat ervoor zorgt dat de componenten in de zoom lens netjes en soepel glijden bij alle vergrotingen. Hij is Waterdicht, stofdicht en nevelvrij. Tevens heeft deze richtkijker een Hard Anodized Stealth Shadow Finish. Dit is een speciale harde coating die beschermt en tevens de richtkijker help camoufleren. Dit is handig tijdens de jacht.

Precision-Glide Erector system & Mag View BarVortex Razor HD LH Richtkijker met Precision-Glide Erector system & Mag View Bar

Tip 9: Levenslange VIP garantie

Mocht je nog twijfelen aan de kwaliteit van deze jacht richtkijker, dan wil ik graag verwijzen naar de ongelimiteerde levenslange garantie van Vortex. Deze levenslange VIP-garantie zal je bij de concurrerende merken niet kunnen vinden.

7 Voordelen van de Razor HD LH richtkijker voor de jacht

  1. De prijs is zeer gunstig als je deze vergelijkt met soortgelijke richtkijkers van andere merken. Je hebt de Vortex Razor HD LH namelijk al voor een prijs onder de € 1000,-. De prijs zit dus tussen niet zo goedkoop en duur in.
  2. Hij heeft Premium HD glas. De lenzen zijn ook echt gemaakt van high density glas. Dit glas is zorgvuldig uitgezocht en met precisie vervaardigd wat resulteert in de meeste ultieme heldere beelden en kleurechtheid bij alle vergrotingen.
  3. Tevens een zeer groot eye relief. Hierdoor is deze richtkijker te monteren op vrijwel elk wapen, ook op een zwaar kaliber jacht geweer. Hierdoor hoef je niet bang te zijn om geraakt te worden in het gezicht tijdens de terugslag.
  4. Hij is gemaakt uit één deel aluminium en daardoor zeer sterk. Zo kan hij goed omgaan met zware terugslag.
  5. De XRplus full multi-coatings op de lenzen zorgen voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie.
  6. Dankzij de extreem sterke ArmorTek coating worden de externe lenzen beschermt tegen krassen, olie en vuil.
  7. Tot slot is de richtkijker gevuld met Argon gas wat hem 100% waterdicht, stofdicht en nevelvrij maakt.

3 Nadelen van deze richtkijker voor de jacht

Ik heb eigenlijk niet echt nadelen kunnen vinden aan deze Razor HD Light Hunter richtkijker. Dit zijn meer ontbrekende eigenschappen, die je echter niet zult gaan missen aan deze jacht richtkijker. De ontbrekende eigenschappen zorgen ervoor dat de prijs van deze richtkijker veel lager is dan de Vortex Razor HD en dat hij licht van gewicht blijft.

  1. Geen verlicht dradenkruis. Gezien de zeer hoge kwaliteit van de lenzen heb je de extra verlichting niet nodig.
  2. Geen 30 mm buis maar een 25,4 mm buis. Je zou denken, dat valt tegen. Echter als ik de helderheid en duidelijkheid vergelijk met een groot aantal ander richtkijkers, is deze veel beter en ben ik blij dat het een 25,4 mm buis is. Een 30 mm buis heb je dus niet nodig voor deze jacht richtkijker. Dit voegt alleen maar extra gewicht toe aan de richtkijker en verhoogt de prijs.
  3. Geen overbodige locking focus ringen

Zijn er nog verschillen tussen de 3 modellen?

Tot slot is er nog een verschil tussen de 3 modellen die verkrijgbaar zijn in deze Vortex Razor HD LH richtkijker. Ik heb het eerder in dit artikel al aangegeven, maar wil het graag nogmaals vermelden. Naast het verschil in variabele vergrotingen is er een verschil in de instelbaarheid van de parallax, zoals hieronder aangegeven:

Video Vortex Razor HD LH richtkijker

Conclusie

Koop je een Vortex Razorazor HD LH voor de jacht, dan zal je daar zeker geen spijt van krijgen. Schiet je op kleine doelen op korte afstanden of grote doelen op grote afstanden? Deze richtkijker wijst je gericht de weg naar je doel. Hij is licht en compact. De richtkijker geeft super duidelijke en kristal heldere beelden weer van rand tot rand. Hij heeft XRplus full multi-coated glas voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie, waardoor richten en schieten in de vroege morgen of schemering ook mogelijk wordt. Dat maakt de Vortex richtkijker tot de beste richtkijker voor de jacht van ’s morgens tot ’s nachts. En dat voor een prijs onder de € 1000,- met levenslange VIP-Garantie! De Light Hunter; “Wat wil een jager nog meer?”

Razor HD LH richtkijker - Light Hunter voor de jacht

Gerelateerde artikelen jacht richtkijkers:

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Heb jij nog een vraag over deze Vortex Razor HD LH richtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet, Chantal Hermkens Chantal Hermkens www.richtkijkerbestellen.nl/ www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest