Razor HD LH richtkijker beste voor jacht van morgen tot nacht. Zoek je een jacht richtkijker die perfect is voor de jacht, ook onder slechte lichtcondities van de morgen tot de nacht, licht in gewicht, voor korte en lange afstanden en voor een zeer aantrekkelijke prijs? Dan is de Vortex Razor HD LH (Light Hunter) precies wat je zoekt.

Vortex heeft richtkijkers voor iedere doelgroep, voor jagers en sportschutters en in iedere prijsklasse. Voorheen, als je Premium glas wou hebben van Vortex, dan kon je alleen kiezen voor de Vortex Razor HD. Deze Vortex Razor HD lijn was echter speciaal ontwikkeld voor de tactische schutter en niet voor de jager. Probleem van deze Razor HD richtkijkers is namelijk dat ze te groot en te zwaar zijn voor de doorsnee jager die het graag zo licht mogelijk wil hebben. Met de Razor HD LH krijg je de kristal heldere en super scherpe beelden van de Vortex Razor HD, echter tegen een fractie van de prijs en het gewicht! Ik ga de 3 beschikbare modellen van deze Light Hunter hier verder toelichten.

Razor HD LH richtkijker beste voor jacht van morgen tot nachtDe 3 modellen Vortex Razor HD LH richtkijker die verkrijgbaar zijn bij richtkijkerbestellen.nl

Razor HD LH richtkijker voor de jacht in 3 modellen

De Vortex Razor HD LH richtkijker is verkrijgbaar in de volgende 3 modellen:

Wil je deze jacht richtkijker gaan gebruiken voor de jacht tot ± 300 meter dan kun je het beste de Razor HD LH 1.5-8×32 richtkijker nemen. Ga je op zeer lange afstanden jagen en schieten tot voorbij de 800 meter, dan kun je beter voor de Razor HD LH 3-15×42 richtkijker gaan. De Razor HD LH 2-10×40 richtkijker zit ertussen in.

7 Tips met typische kenmerken van de Razor HD LH richtkijker

Tip 1: Razor HD LH richtkijker is zeer licht en compact

Wat meteen opvalt is het super lichte gewicht van deze richtkijkers. De 1.5-8×32 weegt slechts 379 gram. De 2-10×40 Razor HD LH weegt 436 gram. Zelfs het zwaarste model Razor HD LH 3-15×42 weegt slechts 467 gram. Een licht gewicht en compacte richtkijker is ideaal voor de jager. Het uiterlijk van deze richtkijker is slank en ziet er zeer goed en is mooi gemaakt uit.

Tip 2: Razor HD LH richtkijker heeft low capped turrets

Het turret systeem is wellicht nog wel hetgeen dat ik het mooiste vindt. Het zijn lage ‘low capped turrets’, wat ik een groot voordeel vindt voor een jacht richtkijker. Als de richtkijker is ingesteld, is er slechts een kleine schroef bovenop waarmee je de turret eenvoudig terug zet op 0 en klaar bent voor een lange afstandsschot. De turrets zijn zeer duidelijk hoorbaar en voelbaar per klik. Dat is belangrijk bij het instellen van je jacht richtkijker en een voordeel voor jou als jager in het veld.

Razor HD LH richtkijker heeft low capped turretsParallax van Razor HD LH 1.5-8×32 en Razor HD LH 2-10×40 richtkijker (links) is ingesteld op 91 meter. De parallax van de Razor HD LH 3-15×42 is van 18 meter (20 yards) tot oneindig.

Parallax instelling

Als je een keuze wilt maken in een van de 3 type richtkijkers is het wellicht goed om te weten dat er een verschil zit in de instelbaarheid van de parallax. De parallax van de Razor HD LH 1.5-8×32 en 2-10×40 richtkijker is ingesteld op 91 meter. Bij de Razor HD LH 3-15×42 richtkijker is de parallax echter instelbaar van 18 meter (20 yards) tot oneindig. Wellicht goed om te weten. Zie bovenstaande afbeelding.

Tip 3: Razor HD LH richtkijker met ¼ MOA per klik

De hoogte- en breedte afstelling zijn ¼ MOA (7,25 mm) per klik. Een volledige omwenteling is 15 MOA, daar waar de meeste ¼ MOA slechts 12 MOA hebben. De maximale breedte-en hoogte verstelling is 110 MOA voor de 1.5-8x32mm. Voor de 2-10×40 is dat 90 MOA en voor de 3-15×42 is dat 55 MOA.

Tip 4: Kristal heldere en super scherpe beelden van Razor HD LH richtkijker

De Razor HD LH richtkijker heeft Premium HD (High Density) lenzen. Dit zijn dezelfde lenzen die ook in de Razor HD richtkijkers zitten, maar dan voor een fractie van de prijs. De Vortex Razor HD Gen II modellen zijn speciaal gemaakt voor de tactische schutter. De Razor HD LH richtkijkers die ik noem in dit artikel zijn echter helemaal ontwikkeld voor de jager en zijn veel lichter en compacter gemaakt. Ze beschikken wel over de zelfde De XRplus full multi-coatings op de lenzen, welke zorgen voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie. Hiermee krijg je een zeer scherp beeld van rand tot rand. Ook zijn deze richtkijkers voorzien van dezelfde extreem sterke ArmorTek coating. Deze coating beschermen de externe glazen tegen vuil, krassen en olie.

Tip 5: Razor HD LH richtkijker is voorzien van een G4 BDC (MOA) dradenkruis

Deze is ontworpen naar het klassieke “German Number 4” dradenkruis. De G4 BDC is de perfecte mix tussen features en functionaliteit en ideaal voor schoten op lange afstand. De dot in het midden van het dradenkruis maakt richten zeer eenvoudig. Daarnaast bieden de horizontale BDC strepen de mogelijkheid tot lange afstand schoten. De iets dikkere lijnen van het dradenkruis maken het zien bij weinig licht eenvoudig. Dit maakt het G4 BDC dradenkruis perfect voor schieten tijdens de jacht van de morgen tot de nacht.

Razor HD LH richtkijker is voorzien van een G4 BDC (MOA) dradenkruisG4 BDC dradenkruis perfect voor schieten tijdens de jacht van de morgen tot de nacht. De perfecte mix tussen features en functionaliteit en ideaal voor schoten op lange afstand.

Tip 6, 7 en 8: Meer handige extra snufjes van de Razor HD LH richtkijker

Deze jacht richtkijkers zijn voorzien van een ‘Precision-Glide Erector system’, dat ervoor zorgt dat de componenten in de zoom lens netjes en soepel glijden bij alle vergrotingen. Hij is Waterdicht, stofdicht en nevelvrij. Tevens heeft de Razor HD LH richtkijker een Hard Anodized Stealth Shadow Finish. Dit is een speciale harde coating die beschermt en tevens de richtkijker help camoufleren. Dit is handig tijdens de jacht.

Vortex Razor HD LH Richtkijker met Precision-Glide Erector system & Mag View BarVortex Razor HD LH Richtkijker met Precision-Glide Erector system & Mag View Bar

Tip 9: Levenslange VIP garantie voor Vortex Razor HD LH richtkijker

Mocht je nog twijfelen aan de kwaliteit van deze jacht richtkijker, dan wil ik graag verwijzen naar de ongelimiteerde levenslange garantie van Vortex. Deze levenslange VIP-garantie zal je bij de concurrerende merken niet kunnen vinden.

7 Voordelen van de Razor HD LH richtkijker voor de jacht

  1. De prijs is zeer gunstig als je deze vergelijkt met soortgelijke richtkijkers van andere merken. Je hebt de Vortex Razor HD LH namelijk al voor een prijs onder de € 1000,-. De prijs zit dus tussen niet zo goedkoop en duur in.
  2. Deze Razor HD LH richtkijkers hebben Premium HD glas. De lenzen zijn ook echt gemaakt van high density glas. Dit glas is zorgvuldig uitgezocht en met precisie vervaardigd wat resulteert in de meeste ultieme heldere beelden en kleurechtheid bij alle vergrotingen.
  3. De Razor HD LH richtkijker heeft een zeer groot eye relief. Hierdoor is deze richtkijker te monteren op vrijwel elk wapen, ook op een zwaar kaliber jacht geweer. Hierdoor hoef je niet bang te zijn om geraakt te worden in het gezicht tijdens de terugslag.
  4. De Razor HD LH richtkijker is gemaakt uit één deel aluminium en daardoor zeer sterk. Zo kan hij goed omgaan met zware terugslag.
  5. De XRplus full multi-coatings op de lenzen zorgen voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie.
  6. Dankzij de extreem sterke ArmorTek coating worden de externe lenzen beschermt tegen krassen, olie en vuil.
  7. Tot slot is de richtkijker gevuld met Argon gas wat hem 100% waterdicht, stofdicht en nevelvrij maakt.

3 Nadelen van de Razor HD LH richtkijker voor de jacht

Ik heb eigenlijk niet echt nadelen kunnen vinden aan deze Razor HD LH richtkijker. Dit zijn meer ontbrekende eigenschappen, die je echter niet zult gaan missen aan deze jacht richtkijker. De ontbrekende eigenschappen zorgen ervoor dat de prijs van deze richtkijker veel lager is dan de Vortex Razor HD en dat hij licht van gewicht blijft.

  1. Geen verlicht dradenkruis. Gezien de zeer hoge kwaliteit van de lenzen heb je de extra verlichting niet nodig.
  2. Geen 30 mm buis maar een 25,4 mm buis. Je zou denken, dat valt tegen. Echter als ik de helderheid en duidelijkheid vergelijk met een groot aantal ander richtkijkers, is deze veel beter en ben ik blij dat het een 25,4 mm buis is. Een 30 mm buis heb je dus niet nodig voor deze jacht richtkijker. Dit voegt alleen maar extra gewicht toe aan de richtkijker en verhoogt de prijs.
  3. Geen overbodige locking focus ringen

Zijn er nog verschillen tussen de 3 modellen?

Tot slot is er nog een verschil tussen de 3 modellen die verkrijgbaar zijn in deze Vortex Razor HD LH richtkijker. Ik heb het eerder in dit artikel al aangegeven, maar wil het graag nogmaals vermelden. Naast het verschil in variabele vergrotingen is er een verschil in de instelbaarheid van de parallax, zoals hieronder aangegeven:

Video Vortex Razor HD LH richtkijker

Conclusie Razor HD LH richtkijker

Koop je een Vortex Razor HD LH voor de jacht, dan zal je daar zeker geen spijt van krijgen. Schiet je op kleine doelen op korte afstanden of grote doelen op grote afstanden? De Vortex Razor HD LH richtkijker wijst je gericht de weg naar je doel. Hij is licht en compact. De richtkijker geeft super duidelijke en kristal heldere beelden weer van rand tot rand. Hij heeft XRplus full multi-coated glas voor de hoogst mogelijk resolutie en lichttransmissie, waardoor richten en schieten in de vroege morgen of schemering ook mogelijk wordt. Dat maakt de Vortex Razor HD LH richtkijker tot de beste richtkijker voor de jacht van ’s morgens tot ’s nachts. En dat voor een prijs onder de € 1000,- met levenslange VIP-Garantie! De Light Hunter; “Wat wil een jager nog meer?”

Razor HD LH richtkijker - Light Hunter voor de jacht

Gerelateerde artikelen jacht richtkijkers:

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Heb jij nog een vraag over deze Vortex Razor HD LH richtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest