In dit artikel 16 Nachtkijker Tips en meest gestelde vragen over nachtkijkers en nachtrichtkijkers. Hier kun je belangrijke informatie lezen over de nachtkijker of restlichtversterker. De keuze voor een nachtkijker is vaak moeilijk aangezien er zo veel merken en type nachtkijkers op de markt zijn. De aankoop van een nachtkijker is duur. Vandaar dat het goed is om te weten waar je rekening mee moet houden bij de keuze van zo’n kijker. Ik zou het erg jammer vinden als je achteraf spijt krijgt van je aankoop. Vandaar dat ik 16 tips heb geschreven om je te helpen een betere keuze te maken voor een nachtkijker.

16-nachtkijkers-meest-gestelde-vragen-faq-over-de-nachtkijker

16 Nachtkijker Tips; de meest gestelde vragen en antwoorden (update 12-07-2019)

Klik op de onderstaande vragen om meteen naar de antwoorden te gaan:

Vraag 1: Waarom zijn beelden nachtkijkers groen?

Vraag 1: Waarom zijn beelden nachtkijkers groen?Waarom zijn de beelden van nachtkijkers altijd groen of zwart-wit?

Antwoord: Dit komt doordat het menselijk oog meer tinten van groen kan onderscheiden dan andere fosfor kleuren. Daarom wordt de kleur groen gebruikt in nachtkijkers. De menselijke visie is beperkt tot een klein deel van het elektromagnetische spectrum genoemd zichtbaar licht. Een restlichtversterker zet het beeld om in een spectrum van groene kleuren, waardoor je vervolgens wel kunt ‘ zien ‘ in bijna volledige duisternis.

Bij sommige nachtkijkers en nachtrichtkijkers is het beeld niet groen maar zwart-wit. Dit zijn vaak nachtkijkers waarmee je ook overdag kunt kijken. Overdag geven deze kijkers een full colour beeld weer en in de nacht wordt dit automatisch omgezet naar een zwart-wit beeld. Een mooi voorbeeld hiervan is de Luna Optics LN-DM60-HD Digitale Dag en Nachtkijker in Full-HD met Recorder 6-30×50. Een compacte, krachtige nachtkijker van Luna Optics. Deze digitale nachtkijker beschikt over een 5-20x zoom en behaald een resolutie van 1280×960 active pixels dankzij zijn krachtige CCD beeldsensor. Met instelbare infrarood systeem voor een zicht tot 200 meter bij volledige duisternis.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 2: Welke type Nachtkijkers zijn er?

Welke type kijkers zijn er te krijgen op de markt om te kijken in de nacht?Welke type nachtkijkers zijn er te krijgen op de markt om te kijken in de nacht?

Antwoord: In pricipe zijn er 5 type nachtkijkers namelijk; De monoculaire nachtkijkers, binoculaire nachtkijkers, nachtrichtkijker, voorzetnachtkijker en warmtebeeldcamera. Met deze 5 kijkers kun je omgevingen, objecten, mensen en dieren zien in de nacht, die je met het blote oog niet meer kan waarnemen. Wat de typische eigenschappen, kenmerken, voordelen en nadelen zijn van de verschillende nachtkijkers, lees je in onderstaande meest gestelde vragen. De nachtrichtkijker en voorzetnachtkijker zijn meestal voor montage op een geweer, maar kunnen soms ook los gebruikt worden. De overige types worden vast gehouden in de handen of gemonteerd op het hoofd of op een statief.

Vraag 2a: Digitale of analoge nachtkijkers?

Naast de bovenstaande type nachtkijkers kun je nog kiezen tussen digitale of analoge nachtkijkers. Hier zijn een aantal belangrijke verschillen in op te merken. Analoge nachtkijkers kunnen namelijk beschadigen als ze bloot worden gesteld aan te veel licht, waardoor er zwarte puntje in het beeldschem komen. Teveel zwarte puntjes kan het zicht behoorlijk verminderen. Digitale nachtkijkers hebben daar geen last van en kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden.

Bijkomend voordeel van digitale nachtkijkers is dat ze goedkoper te produceren zijn en daarmee dus goedkoper in aanschaf zijn. Deze nieuwe markt van digitale nachtkijkers is volop in opmars en de kwalteit ervan is zeer goed te noemen. De nieuwste modellen digitale nachtkijkers kunnen zelfs verbonden worden via wifi, bedient worden via een app op de smartphone of iPad en beelden doorsturen naar het internet. Een mooi voorbeeld hiervan is de Yukon Signal N340 RT digitale dag- nachtkijker 4.5/9х28 monoculair, die onlangs nieuw op de markt is gekomen.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 3: Monoculaire nachtkijker of binoculaire nachtkijker?

Wat is het beste een monoculaire nachtkijkers of binoculaire nachtkijkers?Wat is het beste een monoculaire nachtkijkers of binoculaire nachtkijkers?

Antwoord: Een monoculair is, zoals de naam het al zegt, een nachtkijker bedoelt voor kijken met één oog. Het grote voordeel van een monoculair is dat hij klein is en dus altijd snel meegenomen kan worden in je zak. Je zit zo nooit zonder kijker. Het nadeel is dat je met maar één oog kijkt en je dus geen dieptewerking hebt. Kwalitatief zijn er monoculairen die net zo goed zijn als de beste binoculairen.

Monoculaire nachtkijker

Er zijn hele compacte monoculaire nachtkijkers met een logischer wijze klein uittredepupil en beperkte helderheid. Dat is moeilijk kijken. Maar voor een monoculair geldt hetzelfde als voor de compacte kijker, het is een compromis. Het is beter om een monoculair in je binnenzak te hebben, dan een top binoculair in de kast thuis te hebben liggen, omdat hij te zwaar is om mee te nemen!

In dit artikel een mooi voorbeeld van zo’n monoculaire nahtkijker. Zoek je een licht gewicht nachtkijker met een detectie-afstand tot 350 meter in complete duisternis. Handig mee te nemen is voor onderweg. Al scherp te stellen is vanaf 5 meter. Veel gebruikersgemak en helder en volledig instelbaar beeld. Met de mogelijkheid om je beelden op te nemen op video en af te spelen op tv of computer.

Binoculaire nachtkijker

Binoculaire nachtkijkers hebben twee monoculturen, zodat je met 2 ogen tegelijk naar een voorwerp kan kijken. Dit is veel aangenamer kijken dan met een monoculair. Nadeel is dat een binoculair twee keer zo groot moet zijn als een monoculair met dezelfde optische eigenschappen. Daarmee dus ook nagenoeg 2x zo zwaar. Dus ga je voor compact en licht en wil je hem altijd bij je dragen, dan ga je voor een monoculaire kijker. Wil je het meeste kijkcomfort en vaak beste kwaliteit, dan ga je voor een binoculaire kijker.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 4: Verschil 1e, 2e en 3de Generatie

Wat is het verschil tussen 1e-, 2de en 3de generatie nachtkijker of eerste generatie Gen 1, tweede generatie Gen 2, derde generatie Gen 3 nachtkijkersWat is het verschil tussen 1e-, 2de en 3de generatie nachtkijkers of eerste generatie Gen 1, tweede generatie Gen 2, derde generatie Gen 3 nachtkijkers

Antwoord: De meest gebruiksvriendelijke kijkers zijn de eerste generatie nachtkijkers. Dit type Gen 1 is perfect te gebruiken voor het observeren van grote objecten zoals gebouwen, boten, auto’s of voor het beveiligen van je woning. Naast de type Gen 1 nachtkijkers zijn er ook Gen 1+ nachtkijkers en nachtrichtkijkers. De buis van deze nachtkijkers zijn net iets verbeterd t.o.v. Gen 1 nachtkijkers, waardoot het beeld dat je ziet scherper zal zijn. Monoculaire eerste generatie nachtkijkers heb je al vanaf € 200,-.  Bij binoculaire nachtkijkers moet je denken aan prijzen vanaf ± € 500,-.

Tweede generatie nachtkijkers Gen 2

Tweede generatie nachtkijkers Gen 2 zijn geavanceerder en werden vroeger alleen gebruikt voor professionele of militaire doeleinden. Deze Gen 2 kijkers zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een extra versterker. Het allerbeste wat je kunt krijgen op nachtkijker-gebied zijn de Gen 3 of derde generatie-nachtkijkers. Bij deze kijkers wordt er een haarscherp en helder beeld geproduceerd door het gebruik van een fosfor-beeldplaat met een zeer gevoelige, chemische samenstelling. Deze nachtkijkers worden gebruikt voor observatie onder moeilijke omstandigheden. Bijvoorbeeld door de veeleisende jager die onder moeilijke licht-condities en in complete duisternis wil jagen. Bij een 2de generartie binoculaire nachtkijker (waar je met beide ogen door kunt kijken) moet denken aan een budget van ongeveer € 3000,-.

Een ander belangrijk verschil tussen eerste generatie en tweede generatie nachtkijkers is, dat de Gen 2 kijker een breder gezichtsveld heeft en scherpte van rand tot rand.

Derde generatie nachtkijkers Gen3

De derde generatie nachtkijkers Gen3 hebben de nieuwste ontwikkeling qua nachtkijker technologie. Dankzij een gevoelige chemische-samenstelling van een speciale fosfor-beeldplaat (Gallium Arcenide) kan er een extreem helder en scherp beeld worden geproduceerd. Nachtkijkers van de 3e generatie hebben hierdoor een lichtversterking tussen de 30000 – 50000x, wat ze daarentegen wel weer een stuk duurder maakt dan de 2e generatie nachtkijkers. De 3e generatie nachtkijkers kosten over het algemeen meer dan € 5000,-.

Verschil Generaties nachtkijkersBovenstaande afbeelding illustreert het verschil in kwaliteit van het beeld bij de verschillende generaties nachtkijkers

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 5: Kijken in complete duisternis?

Kan ik met een nachtkijker altijd kijken in complete duisternis?Kan ik met een nachtkijker altijd kijken in complete duisternis?

Antwoord: Vaak wordt bij nachtkijkers aangegeven dat je ermee in complete duisternis kan kijken. Dat klopt in zekere mate ook, maar er zijn omstandigheden waarin een nachtkijker niet geschikt is. Dit wordt aangeven in de handleiding, maar vaak niet in de specificaties. Wanneer er totaal geen restlicht is, bijvoorbeeld van de maan of de sterren, dan zul je niks gaan zien en kun je dus, zoals in vraag 7 omschreven, beter kiezen voor een warmtebeeldcamera. Ook als er teveel licht is, bijvoorbeeld als je in lampen kijkt, zal de nachtkijker zich automatisch uitschakelen, mits er een auto shut-off op de kijker zit. Hou hier rekening mee. Koop je echter een goede kwaliteit nacht kijker, dan kun je wel in complete duisternis kijken, ook wanneer er helemaal geen restlicht meer is.

Hoe groot is mijn kijkafstand of detectieafstand bij een nachtkijker?

Restlichtversterkers maken allemaal gebruik van restlicht (maan- en sterrenlicht), maar kan voor sommige modellen betekenen dat er in volledige duisternis weinig tot niets te zien is. Daarom zijn alle nachtkijkers uitgerust met een infrarood hulplicht. Het infrarood hulplicht werpt een infrarode straal naar voren welke onzichtbaar is voor het menselijke oog, maar wel zichtbaar is met je kijker. Hiermee ontstaat er een soort zaklamp effect en wordt de kijkafstand vergroot.

Kijkafstand Nachtkijkers in meters bij verschillende weersinvloedenVerschil Kijkafstand Nachtkijkers van de verschillende generaties in meters bij verschillende weersinvloeden

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 6: Video’s opnemen?

Kan ik ook video's opnemen met een nachtkijker?Kan ik ook video’s opnemen met een nachtkijker?

Antwoord: Ja, het is mogelijk om opnames te maken met diverse digitale nachtkijkers en digitale nachtrichtkijkers. Deze kijkers zijn voorzien van een video-output die je kan aansluiten op opname apparatuur. Zo kun je dus niet alleen waarnemen met een kijker, maar ook opnames maken van wat je ziet en deze later nakijken op je computer, tablet of TV bijvoorbeeld. Een mooi voorbeeld van een digitale monoculaire nachtkijker is de Luna Optics LN-DM60-HD. De Yukon Photon RT, verkrijgbaar in 4 types, is een mooi voorbeeld van een digitale nachtrichtkijker waarmee je de waargenomen beelden kunt opnemen d.m.v. video. Deze nachtkijkers kunnen tevens aangesloten worden via wifi en zo verbinding maken via een app met je smartphone of iPad. Dit geeft de mogelijkheid om de videobeelden rechtstreeks te streamen op het internet.

Video Nachtrichtkijker met video output mogelijkheid; Yukon Photon RT

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 7: Warmtebeeldcamera’s of nachtkijkers?

Is een warmtebeeldcamera beter dan een nachtkijker?Is een warmtebeeldcamera beter dan een nachtkijker?

Antwoord: Nachtkijkers of Restlichtversterkers hebben een bepaalde hoeveelheid licht nodig, maar zelfs het licht van de sterren kan hierbij voor een beeld zorgen op een heldere avond. Omdat restlichtversterkers ten minste een bepaalde minimale hoeveel restlicht nodig hebben om een beeld, kan bijvoorbeeld zware bewolking de beeldkwaliteit behoorlijk beïnvloeden. Op dezelfde manier kan een teveel aan restlicht het systeem overweldigen en de beeld kwaliteit ook weer beïnvloeden.

Daarentegen bieden warmtebeeldcamera een aantal aanzienlijke voordelen ten opzichte van restlichtversterkers. Warmtebeeldcameras worden niet beïnvloed door de aanwezige hoeveelheid restlicht en worden door ook niet verblind door een overschot aan restlicht. Mensen en warmbloedige dieren hebben een elektromagnetische straling die gemakkelijk te detecteren is. Thermal imaging-technologie produceert een thermogram waaruit u gemakkelijk temperatuurverschillen kunt aflezen. Hoe warmer het object is, hoe lichter de kleur. Met een warmtebeeldcamera is het zelf mogelijk om door lichte mist, rook en bijna alle andere weersomstandigheden te kijken. Dit maakt warmtebeeldcamera’s dan ook uitstekend geschikt voor onder andere nachtelijke natuurobservaties, jacht, beveiliging en rechtshandhaving.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 8: Voorzet-nachtkijker

Kan ik een nachtkijker ook monteren voor een richtkijker?Kan ik een nachtkijker ook monteren voor een richtkijker?

Antwoord: Ja, er zijn ook er ook voorzet-nachtkijkers te koop, of wel Clip-On systemen. Dit zijn kijkers die je voor je bestaande richtkijker plaatst en waarmee je je richtkijker voor overdag verandert in een nachtkijker. Voordeel van deze systemen is dat je je huidige richtkijker (het maakt niet uit welk merk of type) in enkele secondes kunt ombouwen tot een nachtrichtkijker. En dat zonder gebruik van extra gereedschap. Je kunt de instellingen van je richtkijker het zelfde laten en hoeft het geweer niet opnieuw in te schieten. Deze voorzet-nachtkijkers zijn verkrijgbaar voor verschillende detectie-afstanden van 100 meter, 300 meter en tot meer dan 1000 meter. Aangeraden wordt wel de vergroting van je richtkijker niet groter dan 6 à 7x te gebruiken, omdat bij een grotere vergroting het beeld vervaagt.

Video voorzetkijker Clip-On systeem van Armasight (engels)

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 8a: Kan ik een nachtkijker ook monteren op mijn geweer?

Vraag 8a nachtkijker monteren op geweer nachtrichtkijkerWelke nachtkijkers kan ik monteren op een geweer en hoe werkt dat?

Antwoord: De nachtkijkers die je op geweren kunt monteren heten nachtrichtkijkers. Dit zijn richtkijkers die ook in volledige duisternis of onder zeer slechte lichtcondities kunt gebruiken. Deze nachtrichtkijkers hebben, net als richtkijkers een dradenkruis waarmee je kunt richten op het doel. Er zijn nachtrichtkijkers die zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken en kijkers waar je alleen ’s nachts mee kunt schieten. Nachrichtkijkers worden het meest gebruikt door jagers die met weinig of geen licht willen schieten. Deze nachtrichtkijkers zijn voorzien van een infraroodlamp of IR illuminator. Door deze infrarode straal in te schakelen op deze kijkers kan het object, dat in de nacht normaal niet zichtbaar is, toch in beeld worden gebracht.

Nachtrichtkijkers zijn verkrijgbaar van goedkopere Gen 1 nachtkijkers tot zeer professionele tweede generatie kijkers. Vaak zijn deze nachtkijkers digitaal en kun je er ook beelden mee opnemen en later afspelen op je computer of tv. Zie meer info over het opnemen van beelden in vraag 6. Hier enkele voorbeelden van nachtrichtkijkers waar ik een uitgebreide review over heb geschreven nml.: De Vampire Nachtrichtkijker ideaal voor jager bij slechtste lichtomstandigheden en de Yukon Photon RT digitale nachtrichtkijker.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 9: Nachtkijker monteren op het hoofd?

Kan ik een nachtkijker monteren op mijn hoofd? Zo ja, welke nachtkijkers zijn hiervoor geschikt?Kan ik een nachtkijker monteren op mijn hoofd? Zo ja, welke nachtkijkers zijn hiervoor geschikt?

Antwoord: Ja, het is mogelijk om bepaalde nachtkijkers te monteren op het hoofd. Wil je de kijker monteren op het hoofd? Dan zijn daar speciale modellen voor beschikbaar om “Handsfree” te kunnen kijken in de nacht. Ook zijn er losse accessoires beschikbaar zoals Yukon Compacte Hoofdset voor NVMT en de Luna Optics LN-HMS-M Headset. Zo heb je de handen vrij voor andere dingen vast te houden zoals je vishengel of geweer.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 10: Wat is IR bij een nachtkijker?

Wat is een infrarood illuminator of IR?Wat is een infrarood illuminator of IR?

Antwoord: Nachtkijkers of restlichtversterkers maken allemaal gebruik van restlicht (maan- en sterrenlicht), maar kan voor sommige modellen betekenen dat er in volledige duisternis weinig tot niets te zien is. Daarom zijn alle nachtkijkers uitgerust met een infrarood hulplicht. Het infrarood hulplicht werpt een infrarode straal naar voren welke onzichtbaar is voor het menselijke oog, maar wel zichtbaar is met je kijker. Hiermee ontstaat er een soort zaklamp effect en wordt de kijkafstand vergroot.

IR of infrarood illuminator is dus een hulpmiddel dat je in staat stelt om in het donker te kunnen waarnemen. Dit zijn nachtkijkers met een infraroodtechnologie. Met infraroodstraling maak je objecten zichtbaar die met het blote oog onzichtbaar zijn. De infrarood illuminator zendt infraroodgolven uit, die door het onderwerp worden teruggekaatst en weer worden weer opgevangen door de kijker. Vervolgens worden deze omgezet in een waarneembaar beeld. De infrarood illuminator werkt op deze manier als een ‘lichtbron’, waardoor je in totale duisternis kunt kijken. Infrarood illuminator zijn ook los te monteren op een restlichtversterker (als extra IR-bron) waarmee je de kijker kunt upgraden, de detectie-afstand kunt vergroten en daarmee dus verder kunt zien in de nacht. Bekijk hier de accessoires voor nachtkijkers.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 11: Extra IR-bron monteren op nachtkijker?

Kan ik een extra IR-bron monteren op mijn nachtkijker?Kan ik een extra IR-bron monteren op mijn nachtkijker?

Antwoord: Ja, dat kan. De extra IR-bron zorgt ervoor dat de detective-afstand van de kijker vergroot wordt. Dit wil dus zeggen dat je verder kunt zien in het donker met een extra IR-bron. Op de kijker is er dan een extra kleine rail aanwezig, bijvoorbeeld een picatinny rail, waarop je de extra IR-bron kan monteren. Hiermee vergroot je dan de kijkafstand.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 12: Nachtkijker overdag gebruiken?

Kan ik een nachtkijker ook overdag gebruiken en 's nachts zonder dat hij kapot gaat?Kan ik een nachtkijker ook overdag gebruiken en ’s nachts zonder dat hij kapot gaat?

Antwoord: Er zijn nachtkijkers en nachtrichtkijkers die zowel overdag als ’s nacht gebruikt kunnen worden. Er zijn ook nachtkijkers en nachtrichtkijkers die alleen maar in de nacht werken. Vaak hebben deze kijkers een bright-light-shut-off systeem, zodat de unit automatisch uitschakelt als er te veel licht is. Hij schakelt weer in als het licht niveau laag genoeg is. Dit is om beschadiging aan het interne onderdelen te voorkomen. Anders zou de kijker kapot kunnen gaan.

Nachtkijker voor overdag en ’s nachts

Hier kun je een mooi voorbeeld zien van een nachtkijker die zowel overdag als ’s nachts gebruikt kan worden, omdat hij digitaal is. Overdag is het beeld in full color en bij nacht wordt dit automatisch omgezet naar zwart-wit. Daarnaast zorgt het ingebouwde, instelbare infrarood systeem voor een zicht tot 200 meter bij volledige duisternis. Luna Optics LN-DB60-HD Digitale Dag en Nachtkijker Full-HD met Recorder

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 13: Waarvoor de nachtkijker gebruiken?

Waar kan ik een nachtkijker voor gebruiken, voor welke toepassingen en doeleinden is hij geschikt?Waar kan ik een nachtkijker voor gebruiken, voor welke toepassingen en doeleinden is hij geschikt?

Er zijn vele toepassingen voor het gebruik van nachtkijkers. Van hobby matig tot professioneel gebruik. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassingen als; professionele observaties, beveiliging, reddingsacties, bewijsmateriaal verzamelen, night vision filmen en fotografie, nachtelijke wildobservatie, astronomie, jacht, marine navigatie, veiligheid en huisbeveiliging. Een nachtkijker wordt ook veel gebruikt bij de scheepvaart en bedieningspersoneel van sluizen. Voor iedere doelgroep en prijsklasse zijn er wel een geschikte nachtkijkers te vinden om meer te kunnen zien in de nacht.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 14: Ik zoek een professionele PRO-versie nachtkijker?

Ik zoek een professionele nachtkijker die aan de hoogste eisen voldoet. Waar kan ik die vinden?Ik zoek een professionele nachtkijker die aan de hoogste eisen voldoet. Waar kan ik die vinden?

Antwoord: Daarvoor hebben we een speciale categorie opgenomen in onze webshop nml.: Nachtkijkers PRO. Nachtkijkers voor de veeleisende jager, militair, beveiliger, bewaker of politie. Deze artikelen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van nachtzicht apparatuur. In deze categorie vind je diverse nachtkijkers van het merk Armasight en Luna Optics in de prijsklasse rond de € 3000,-.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 15: Waar Nachtkijker kopen?

Waar kan ik een nachtkijker het beste kopen? Waar krijg ik de beste service en kan ik hem ook retour sturen als hij niet bevalt?Waar kan ik een nachtkijker het beste kopen? Waar krijg ik de beste service en kan ik hem ook retour sturen als hij niet bevalt?

Antwoord: Een ruim assortiment aan nachtkijkers zoals monoculaire nachtkijkers, binoculaire nachtkijkers, nachtrichtkijkers, voorzetnachtkijkers en warmtebeeldcamera’s zijn te koop bij richtkijkerbestellen.nl. Voor 15:00 uur besteld is morgen in huis! Mits het op voorraad is. Dat is meteen zichtbaar in de webshop. Tevens kun je ook altijd even contact opnemen met de chat-service rechtsonder aan de webshop of een mail sturen naar info@richtkijkerbestellen.nl

Mocht je nieuwe aankoop niet bevallen, dan heb je bij richtkijkerbestellen.nl inderdaad de mogelijkheid om de kijker binnen 14 dagen te retourneren. Zorg dat je de originele doos en alle accessoires goed bewaard en deze in de originele doos, zonder stickers weer retour stuurt. Je ontvangt dan ook meteen je geld weer retour. Beter is echter om vooraf even contact met ons op te nemen. Om zo te kijken of de nachtkijker die je wilt gaan kopen, inderdaad ook de meest geschikte is voor jou. Dat voorkomt teleurstellingen van uw kant en extra kosten van onze kant.

<< terug naar nachtkijkervragen

Vraag 16: Advies voor nachtkijkers

Kan ik ook advies krijgen voor de aankoop van mijn nachtkijker? Bespreken of degene die ik gekozen heb, inderdaad de beste is voor mij?Kan ik ook advies krijgen bij de aankoop? Bespreken of degene die ik gekozen heb, inderdaad de beste is voor mij?

Ja zeker! We staan je graag te woord en helpen je met de juiste keuze te maken bij je aankoop. Neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

<< terug naar nachtkijkervragen

Meer Nachtkijker links

Zie ook 48 FAQ Vortex richtkijkers – Meest gestelde vragen over de richtkijker: https://blog.richtkijkerbestellen.nl/faq-vortex-richtkijkers-meest-gestelde-vragen-richtkijker/

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via: https://www.survivalgigant.nl/contact of onze Chat-service rechts onderaan onze webshop.

Heb jij nog een vraag over de nachtkijker? Laat dan een reactie achter in onderstaand reactieveld!

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest