Glas geëtst dradenkruis of draad dradenkruis – Wat is het verschil? Een veel gestelde vraag. Wat is het verschil tussen een dradenkruis geëtst in het glas en een losse draad dradenkruis? Ik ga er in dit artikel antwoord op geven op de verschillen en beste keuze hierin. Zodat jij een weloverwogen keuze hierin kunt maken.

Glas geëtst dradenkruis scherper en fijnerEen glas geëtst dradenkruis is veel fijner en scherper als het bekeken wordt door de richtkijker.

Geëtst dradenkruis of draad dradenkruis?

Er zijn twee dradenkruis types bij richtkijkers nml, draad en glas geëtst. Een Glasgeëtst dradenkruis is veel beter dan een dradenkruis van echte draad om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat een dradenkruis geëtst in glas veel fijner en scherper is als het bekeken wordt door de richtkijker.

Kwaliteitsverschil glas geëtst dradenkruis en draad dradenkruis

Naast dat een dradenkruis geëtst in glas fijner en scherper is, kan een dradenkruis geëtst in glas niet breken. Wie veel heeft geschoten heeft ongetwijfelt al eens gezien hoe een draad dradenkruis breekt binnen het dradenkruisveld. Een dradenkruis dat geëtst is in de lens is statisch en kan fysiek niet worden gebroken. Alle Vortex Razor HD, Vortex Golden Eagle HD, Vortex Viper PST Gen 2, Vortex Strike Eagle en Vortex Diamondback Tactical FFP richtkijkers gebruiken zo’n superieure glas geëtst dradenkruis. Tevens ook andere de richtkijkers met een verlicht dradenkruis zoals de Vortex Crossfire II 1-4×24 met V-Brite dradenkruis. Dit type dradenkruis brengt extra kosten met zich mee, maar voegt veel extra toe, zelfs als je de verlichting niet wil gebruiken. Het glas geëtst dradenkruis is dan ook een functie met veel waarde toevoegt voor de schutter en jager.

Glas geëtst dradenkruis en draad dradenkruis - Wat is het verschil?Glas geëtst dradenkruis of draad dradenkruis – Het verschil zie je in bovenstaande afbeelding

Welke richtkijkers hebben glas geëtst dradenkruis en welke een draad dradenkruis?

Welke Vortex richtkijkers hebben een dradenkruis geëtst in het glas en welke Vortex richtkijkers hebben echte draden? Alleen Vortex Razor HD, Golden Eagle HD, Strike Eagle, Diamondback Tactical FFP en de Vortex Viper PST Gen II richtkijkers hebben het dradenkruis geëtst in het glas. Tevens alle Vortex Scopes met een verlicht dradenkruis. Alle andere Vortex richtkijkers hebben dradenkruizen met echte draden.

Konus richtkijkers hebben altijd volledig gegraveerd dradenkruis

Alle Konus richtkijkers hebben een dradenkruis dat volledig gegraveerd is in het glas. Niet alle dradenkruizen van de Konuspro richtkijkers zijn verlicht, maar ook de onverlichte dradenkruizen zijn volledig gegraveerd in het glas. Voorheen waren niet alle draadkruizen van Konus richtkijkers gegraveerd en waren alleen de verlichte modellen gegraveerd. Inmiddels heeft Konus haar richtkijkers geupdate en zijn ze dus allemaal voorzien van het onbreekbare gegraveerde dradenkruis. Dat is duidlijk en geeft tevens een helder en scherp beeld weer in alle Konus richtkijkers.

Lees hier meer over wat het verschil is tussen gegraveerd en geëtst in het glas.

Conclusie geëtst of losse draden kruis

Ga je voor kwaliteit, dan zou ik zeker kiezen voor een in het glas geëtst dradenkruis. Deze is scherper en dus veel duidelijker te zien door je richtkijker of nachtkijker. Bovendien gaat dit dradenkruis nooit kapot. Mocht het glas of de lenzen van je Vortex richtkijker kapot gaan? Dan kun je altijd terug vallen op de ongelimiteerde levenslange garantie van Vortex.

Uiteraard blijft dit altijd een afweging tussen het budget dat je hebt en waar je de richtkijker uiteindelijk voor wil gaan gebruiken. Bekijk hier het ruime assortiment Vortex richtkijkers.

Richtkijker met verlicht dradenkruis ja of nee?

Wil je meer weten over de keuze of je wel of niet voor een verlicht dradenkruis moet kiezen? Lees dan dit artikel: Richtkijker met verlicht dradenkruis of zonder dradenkruis verlichting?

Hulp bij richtkijkers

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Waar kies jij voor? Geëtst dradenkruis of losse draden dradenkruis? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest