Geschikte nachtkijker Marlin 1895 kaliber 45-70 is Armasight CO-LR. Ik kreeg onlangs de volgende vraag binnen van Leo. Is de Armasight Vampire 3x of de Armasight Vulcan 3x geschikt voor een Marlin 1895 kaliber .45-70? Ik heb het nog voor de zekerheid nagevraagd bij Armasight en deze blijken dus beide niet geschikt te zijn voor Marlin 1895 kaliber 45-70. Ook de Armasight Nemesis 4x en 6x zijn niet geschikt vanwege de terugslag van het geweer en het kaliber. Het is daarom belangrijk dat je eerst het kaliber van je geweer controleert en kijkt of deze past bij de nachtrichtkijker die je wil gaan kopen. In dit artikel kun je lezen welke nachtrichtkijker wel geschikt is voor de Marlin 1895 kaliber .45-70.

Geschikte nachtkijker Marlin 1895 kaliber 45-70 is Armasight CO-LRGeschikte nachtkijker Marlin 1895 kaliber 45-70 is Armasight CO-LR

Geschikte nachtkijker Marlin 1895 kaliber 45-70

Een geschikte nachtkijker Marlin 1895 kaliber 45-70 is de Armasight CO-LR Gen 2+ ID. Deze tweede generatie+ nachtrichtkijker is geschikt voor groot kaliber tot .50. De Gen 2+ ID staat voor Improved Definition en heeft een resolutie van 47-54 lp/mm. De bovengenoemde Armasight modellen zijn dus niet geschikt voor wapens met een kaliber groter dan .30-06 of .308. Speciaal voor deze wapens heb ik deze Armasight Clip-On toegevoegd aan de webshop richtkijkerbestellen.nl.

Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG geschikte nachtkijker Marlin 1895

De CO-LR (Clip On – Long Range) is een nacht visie systeem bedoeld voor gebruik in combinatie met een richtkijker. Deze Clip-On wordt gemonteerd op een wapen voor een bestaande richtkijker. Hiermee vergroot de CO-LR de detectie-afstand van je richtkijker tot ruim 1000 meter. Zonder de richtkijker opnieuw te hoeven afstellen en zonder gereedschap. De aan te raden vergroting is van 2,5x tot en met 12x (Een vergroting van 3.5x tot en met 8x zijn optimaal).

De CO-LR is compatibel met de meest commerciële en militaire richtkijkers of verrekijkers. Hij past op elke Picatinny MIL STD 1913 of Weaver rail via de quick release mount. D.m.v. een optionele FSRS Front systeem rail mkan de CO-LR ook gemonteerd worden op een wapen met een korte Picatinny / Weaver rail mount. Een lange-afstands illuminator XLR-IR850 maakt gebruik van de CO-LR mogelijk in extreem lage lichtomstandigheden of totale duisternis. Andere extra apparatuur, zoals een infrarood laser,red dot richtkijker, enz., kan ook worden geïnstalleerd op de CO-LR top Weaver rail.

Montage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny extended railMontage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny extended rail

Montage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny rail FSRS systeemMontage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op korte picatinny rail met optionele FSRS rail systeem

Geschikte nachtkijker voor kaliber tot .50

De Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG is geschikt voor gebruik met de meest commerciële en militaire dag richtkijkers, telescopen of verrekijkers. Met een maximale vergroting 12x. De Armasight CO-LR is uiteraard niet alleen geschikt voor de Marlin 1895, maar ook voor andere wapens met een kaliber tot .50. De Armasight Clip-On systeem CO-LR is voornamelijk bedoeld voor gebruik door de meest veeleisende jager of lange afstand schutter. Het maakt niet uit of je een bekend of onbekend merk richtkijker hebt. Met deze Armasight nachtrichtkijker wordt lange afstandsschieten in de nacht net zo gemakkelijk en nauwkeurig als overdag schieten met je richtkijker.

Armasight Clip-On systemen zijn er in 3 uitvoering. De keuze is afhankelijk van het kaliber van je geweer en waar je de Clip-On voor wil gaan gebruiken. De CO-Mini is de lichtste en kleinste op de markt voor een bereik tot 100 meter. De CO-MR is geschikt voor een bereik tot 300 meter en voor geweren tot kaliber .30-06. Zoek je een Clip-On voor lange afstanden tot 1000 meter en meer op een geweer met een kaliber tot .50, dan is de CO-LR het meest geschikt als nachtkijker. Hieronder de 3 types op een rij:

Review Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG

Wil je meer weten over de Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG? Bekijk dan dit artikel met een uitgebreide review over deze nachtrichtkijker: https://blog.richtkijkerbestellen.nl/?p=1754

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Ik wens je veel succes tijdens de jacht en of schietsport.

Wat is jou favoriete nachtrichtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest