Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT – 23 Tips waarom deze digitale nachtkijker de perfecte keuze is voor de jacht, ongediertebestrijding en schietsport. Beste prijs/kwaliteit verhouding en met perfect beeld overdag en ’s nachts tot 200 meter.

LET OP: De Yukon Photon XT is vervangen door de Photon RT serie nachtrichtkijker.

Bekijk dit nieuwe blog: Is de Goedkoopste Yukon Photon RT 4.5×42 S ook de beste nachtrichtkijker uit de serie

23 Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT Tips (update 19-07-2017)

In deze video alle ins en outs van deze zeer geliefde Yukon Photon XT Digitale Nachtrichtkijker. De Yukon Photon XT is al jaren  de best verkochte nachtrichtkijker in ons assortiment.

Bron YouTube: https://youtu.be/gcSR4B3xnkQ

De Yukon Photon XT nachtrichtkijker is al verkrijgbaar vanaf € 514,-

23 Digitale Nachtrichtkijker Tips!

Wat zijn de 23 tips voor de aankoop van deze digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT? In dit overzicht heb ik ze allemaal op een rijtje gezet om zo een heel duidelijk beeld te geven van deze digitale nachtrichtkijker en waarom dit zo’n goede keuze is voor de jacht, ongediertebestrijding en schietsport. Okay, daar gaan we;

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips

Yukon Photon XT Tip 1; gebruik

De Yukon Photon XT is een digitale nachtrichtkijker die zowel overdag als ’s nachts gebruikt kan worden. Deze nachtkijker geeft tijdens de dag en de nacht een zwart-wit beeld weer.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - video-uitgang

Yukon Photon XT Tip 2; 4 types digitale nachtrichtkijker

De digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT is verkrijgbaar in 4 types;

Yukon Photon XT Tip 3; infrarood illuminator

De Yukon Photon XT digitale nachtrichtkijker heeft een ingebouwde infrarood illuminator (of IR Illuminator) die instelbaar is in 3 standen heeft tevens uit te zetten. In het scherm zie je aan de stipjes naast IR op welke stand de Infrarood Illuminator is ingesteld.

Yukon Photon XT Tip 4; Laser IR versus Led IR

De types L (4.6×42 L + 6.5×50 L) hebben een Laser illuminator. Het type S heeft een Led illuminator. Met de toevoeging van Infrarood bij de 6.5×50 S kunnen kristalheldere beelden tot 150 meter in totale duisternis verkregen worden. Bij de Yukon Photon XT 6.5×50 L is dit een detectie afstand tot 200 meter. De 4.6×42 L heeft een detectie afstand tot 175 meter.

  • Infrarood van de Yukon Photon XT 4.6×42 S: Led 810nm
  • Infrarood van de Yukon Photon XT 4.6×42 L: Laser 780nm/125mW
  • Infrarood van de Yukon Photon XT 6.5×50 S: Led 810nm
  • Infrarood van de Yukon Photon XT 6.5×50 S: Laser 780nm/125mW

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - Infrarood Illuminator

infrarood illuminator eenvoudig te bedienen via de knop voor op de illuminator.

Yukon Photon XT Tip 5; weaver rail voor extra illuminator

Op de weaver rail aan de zijkant van deze digitale nachtrichtkijker kan een extra IR-bron worden gemonteerd, om de capaciteit bij zeer slecht zicht ’s nachts te vergroten. Hiermee kan de Photon XT eventueel nog worden uitgebreid en versterkt worden met een extra IR-bron; bijvoorbeeld (nieuw toegevoegd aan onze shop):

Deze extra lichtbronnen of IR-Illuminators zijn speciaal ontwikkelt voor de Photon en eenvoudig te bevestigen op de Waever rail van de Photon.

Ook kan er gekozen worden voor een extra infrarood versterker van Luna Optics. Deze infrarood versterkers met aanpasbare sterkte maken het mogelijk om de kijkafstand bijna te verdubbelen. Bekijk hier onze Luna Optics LN-EIR en Luna Optics LN-ELIR.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - Waever rail voor extra IR-bronWeaverrail aan de zijkant van de digitale nachtrichtkijker Photon XT voor montage van een extra IR-bron

Yukon Photon XT Tip 6; digitale nachtrichtkijker

Omdat de nachtrichtkijker Yukon Photon XT digitaal is, geeft hij zowel overdag als ’s nachts een zwart/wit beeld weer.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - zwart-wit beeldVoorbeeld van het zwart-wit beeld dat wordt weergegeven op de digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT

Yukon Photon XT Tip 7; menuknop

Het contrast van dit zwart/wit beeld is heel eenvoudig aan te passen via de menuknop die aan de zijkant van de digitale nachtrichtkijker zit.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - menuknop voor eenvoudige bedieningDe menuknop van de digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT modellen.

Yukon Photon XT Tip 8; dradenkruis

Via diezelfde menuknop kun je ook het dradenkruis eenvoudig bedienen en heb je keuze uit 6 opties. Tevens kun je snel switchen tussen de kleuren wit, rood en groen.

Digitale-Nachtrichtkijker-Yukon-Photon-XT6Het dradenkruis van de Photon XT optie 1 van 6 opties die te kiezen zijn via de menuknop

Yukon Photon XT Tip 9; vergroting

De Yukon Photon XT 6.5×50 S en Yukon Photon XT 6.5×50 L Hebben een vergroting van 6.5 en een 50 mm lens. De Yukon Photon XT 4,6×42 L heeft een vergroting van 4.6 en een 42 mm lens. Dit laatste type is ook iets kleiner (3 cm) van afmeting namelijk 398x75x80mm. De 6.5×50 S en L hebben een afmeting van 430x75x80mm.

Yukon Photon XT Tip 10; video-uitgang

Alle 3 de modellen van de Yukon Photon XT hebben een aparte video-uitgang voor externe video-apparatuur. Zo heb je de mogelijkheid om video-opnames te maken zowel overdag als ’s nachts. Bij de nachtrichtkijkers wordt een verbindingskabel mee geleverd. De video-apparatuur wordt niet mee geleverd.

Yukon Mobile Player/Recorder MPR

Met de Yukon Mobile Player/Recorder MPR, welke als losse accessoire besteld kan worden, heb je de mogelijkheid om de beelden van deze nachtrichtkijker op te nemen en te bekijken op de display van de mobiele speler. Je kunt de data ook overzetten op je PC en eventueel te bewerken of af te spelen op je TV.

Digitale-Nachtrichtkijker-Yukon-Photon-XT7Video-uitgang voor opnames van externe apparatuur zowel overdag als ’s nachts

Yukon Photon XT Tip 11; lensdop

De lensdop van deze digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT is voorzien van een flip-up systeem om te gebruiken tijdens daglicht met heldere weersomstandigheden. Bij de oudere modellen van deze digitale nachtkijker was de lensdop los op de digitale nachtkijker gemonteerd, waarbij je het risico liep om deze te verliezen. In deze nieuwe modellen zit de lensdop vast aan de kijker en kun je deze heel eenvoudig open of dicht klappen.

Digitale-Nachtrichtkijker-Yukon-Photon-XT9Lensdop met handig flip-up systeem zonder de dop kwijt te raken. Voor gebruik tijdens daglicht met heldere weersomstandigheden.

Yukon Photon XT Tip 12; stroomvoorziening

De Yukon Photon XT modellen maken gebruik van 2x interne AA batterijen die tot 5 uur meegaan, wat behoorlijk lang is. De batterijen worden niet mee geleverd met de kijker. Voor de batterijen kun je ook oplaadbare batterijen gebruiken. Handig want die kun je weer opnieuw opladen als ze leeg zijn. Zorg altijd voor een reserve setje volledig opgeladen batterijen om deze Photon XT zo lang mogelijk te kunnen gebruiken.

Extra TIP: Ook na het wisselen van de batterijen blijven alle instellingen in de Yukon Photon XT behouden! Als je de batterijen verwisseld hebt, hoef je dus niet bijvoorbeeld het dradenkruis opnieuw in te stellen, maar blijven al jouw favoriete instellingen in de nachtrichtkijker staan. Zo kun je meteen verder gaan met schieten.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - 2x AA batterijen2x Interne AA batterijen met duur tot 5 uur.

Yukon Photon XT Tip 13; hoge schokresistentie

De digitale nachtrichtkijker van Yukon Photon XT heeft een hoge schokresistentie tot 6000 joule en kan daarom ook gebruikt worden op wapens met een grote terugslag bijvoorbeeld .375. Deze nachtrichtkijker is tevens geschikt voor luchtwapens. Bijvoorbeeld de Evanix Sniper 12,7 mm.

Yukon Photon XT Tip 14; geschikt voor elk wapen

De Yukon Photon XT kan op vrijwel elk wapen gebruikt en gemonteerd worden door de 30 mm buis, die vaak ook standaard is bij veel dag richtkijkers. De geschikte montageringen voor deze digitale nachtrichtkijker kun je vinden in de gerelateerde producten die onder de omschrijving van het product in de webshop staat.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - Hoge schokresistentieDigitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT voor vrijwel elk wapen geschikt. Met hoge schokresistentie; ook voor wapens met grote terugslag.

Yukon Photon XT Tip 15; montage op wapen

In de webshop richtkijkerbestellen.nl vindt je 5 passende montageringen die geschikt zijn voor de weaver/picatinny rail en een Konus universele montagering die tevens geschikt is voor de 11 mm dovetail rail. 

De Konus Universele Montering voor 30-25 mm Richtkijkers of nachtrichtkijkers kan gebruikt worden om elke 30-25,4mm richtkijker of nachtrichtkijker met een buisdikte van 30 of 25,4 mm op uw vuurwapen te monteren. Door een uitneembare ring is de montering aan te passen voor de verschillende buisdiktes.

Er zijn 5 Vortex montageringen te krijgen voor de weaver/picatinny rail nml.:

De precison matched 30 mm ringen worden tijdens het productie proces altijd per paar bij elkaar gehouden om perfectie te kunnen garanderen. Het verschil tussen de Viper montageringen en Hunter montageringen is de stroomlijning. De Viper ringen hebben de schroeven aan de bovenkant zitten. Dit kan handig zijn voor sportschutters die langs de zijkant van de nachtkijker willen kijken en zo geen last hebben van de uitstekende schroeven die bij de Hunter ringen aan de zijkant zitten.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT montageringen Viper, Hunter en precison matchedPassende montageringen voor de Yukon Photon XT digitale nachtrichtkijker; Viper, Hunter en precision matched van Vortex. Geschikt voor de weaver/picatinny rail.

Yukon Photon XT Tip 16; detectie afstand

De digitale nachtrichtkijkers van Yukon Photon XT hebben een detectie afstand tot 200 meter. Hiermee kun je richten en schieten van 10 tot 200 meter in complete duisternis met perfect beeld. Hier zit ook het grote verschil in de 4 verschillende types nachtkijkers.

Yukon Photon XT Tip 17; eye-relief en dioptrie instelling

Het 60 mm eye-relief is voor gebruik op wapens met grote terugslag. Het is een van de beste parameters in zijn klasse. Een groot eye relief is tevens geschikt voor brildrageende schutters.

De dioptrie van deze nachtrichtkijker kan worden ingesteld waardoor je de kijker kunt afstellen naar wens voor jou ogen. De types S hebben een dioptrie instelmogelijkheid van +3 tot -3. De types L hebben een dioptrie instelmogelijkheid van +5 tot -5.

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 Tips - eye-relief

Yukon Photon XT Tip 18; lichtgewicht

De digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT is een licht gewicht nachtkijker. Het gewicht van de Photon XT 6.5×50 S en Photon XT 6.5×50 L is slechts 700 gram. Het gewicht van de Photon XT 4.6×42 L is nog lichter met 670 gram. Deze laatste nachtrichtkijker is ook enkele centimeters kleiner en heeft een kleinere lens.

Yukon Photon XT Tip 19; garantie en retouren

De garantie van de Yukon Photon XT digitale nachtrichtkijker is 2 jaar. Mocht je een van de modellen bestellen in de webshop en niet tevreden zijn, dan kun je deze binnen 14 dagen retourneren. Er worden geen handelingskosten in rekening gebracht. De kosten die het versturen van de kijker met zich meebrengt, zijn voor je eigen rekening.

Als je de volledige bestelling retour stuurt, ontvang je het volledige aankoopbedrag retour. Mocht je slechts een gedeelte van de bestelling retour sturen, dan ontvang je alleen het aankoopbedrag, exclusief eventuele verzendkosten, van dat artikel retour.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we voor deze terugbetaling geen extra kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Neem vooraf altijd eerst contact op met Richtkijkerbestellen.nl.

Yukon Photon XT Tip 20; gebruik / voor wie is hij geschikt?

Zoals ik al eerder heb aangegeven kan deze digitale nachtrichtkijker van Photon XT op vrijwel elk vuurwapen gemonteerd worden. Een perfecte digitale nachtkijker voor bijvoorbeeld de jacht, ongediertebestrijding en de schietsport.

Yukon Photon XT Tip 21; voor wie is hij niet geschikt?

Deze digitale nachtrichtkijker van Yukon Photon XT gaan als warme broodjes over de toonbank. Yukon kan de vraag maar nauwelijks aan. Dat komt door de zeer scherpe prijs en kwaliteit verhouding. Ik krijg vaak de vraag; “Voor wie is hij niet geschikt?” Mijn antwoord daarop is: “Ik zou het niet weten!” We hebben al veel modellen naar mijn klanten geleverd en NOG NOOIT een model retour gekregen. Dat zegt volgens mij genoeg!

Digitale Nachtrichtkijker Yukon Photon XT 23 TipsDeze digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT op vrijwel elk vuurwapen gemonteerd worden. Een perfecte digitale nachtkijker voor bijvoorbeeld de jacht, ongediertebestrijding en de schietsport.

Yukon Photon XT Tip 22; welke wordt het beste verkocht?

Ook krijg ik vaker de vraag welk type digitale nachtrichtkijker het best verkocht wordt en waarom. De digitale nachtrichtkijker die het best verkocht wordt van de 3 Yukon Photon XT modellen is de Yukon Photon XT 6.5×50 L. Het is ook gelijk het duurste model, maar erg veel verschil in prijs zit er niet tussen de 3 modellen. Aangezien deze kijker een laser infrarood heeft en een iets grotere vergroting en lens dan de Yukon Photon XT 4.6×42 L, wordt er vaker voor dit type gekozen. Ook de detectie afstand van 200 meter zal een reden zijn waarom er vaker voor dit type gekozen wordt.

Yukon Photon XT Tip 23; levering

Wil je de digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT 6.5×50 S, Yukon Photon XT 6.5×50 L of de Yukon Photon XT 4.6×42 S of L bestellen, dan kun je in onze webshop meteen zien of ze voorradig zijn. Omdat ze zo geliefd zijn, kan het zijn dat een van de modellen tijdelijk niet op voorraad is. Zoals al aangegeven kan Yukon de huidige vraag naar deze nachtrichtkijkers maar nauwelijks aan. Ze worden echter continu bij besteld en het duurt dan ook meestal niet al te lang alvorens ze weer op voorraad zijn. Je kunt hierbij denken aan ongeveer 3 weken. Is het model wel op voorraad en bestel je voor 15:00 uur, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Yukon Photon XT 6.5x50 LYukon Photon XT 6.5×50 L Levering inclusief tas en video-kabel. Exclusief de montageringen. Deze kun je vinden onder de omschrijving van deze digitale nachtrichtkijker in de webshop.

Yukon Photon XT 6.5x50 afmetingenAfmetingen Yukon Photon XT 6.5×50 S en Yukon Photon XT 6.5×50 L

Yukon Photon XT 4.6x42L afmetingenAfmetingen Yukon Photon XT 4.6×42 L

Bestel Direct de digitale nachtrichtkijker Yukon Photon XT >>

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via email: info@richtkijkerbestellen.nl of telefonisch: 06-53353544

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
Richtkijkerbestellen.nl

Pin It on Pinterest