Diamondback Tactical FFP versus Viper PST Gen II richtkijkers. Nieuw in het assortiment van Vortex is de Diamondback Tactical FFP, een zeer populaire richtkijker voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ik krijg vaker de vraag over hoe goed hij is. Daarnaast vragen veel mensen mij of er een groot verschil is tussen Diamondback Tactical FFP 6-24×50 en Viper PST Gen II 5-25×50 richtkijkers. Het antwoord is JA, die zijn er zeker. In dit artikel vertel ik welke verschillen dat zijn. Overeenkomsten zijn er uiteraard ook.

Diamondback Tactical FFP versus Viper PST Gen II richtkijkers

Vortex Diamondback Tactical FFP versus Viper PST Gen II richtkijkers

De optische en mechanische systemen van de Vortex Diamondback Tactical FFP en Viper PST Gen II richtkijkers verschillen aanzienlijk. Optisch, biedt de PST beter glas en coatings, wat resulteert in betere, resolutie, helderheid en duidelijkheid. De mechanische onderdelen zijn meer verfijnd op de PST Gen 2 richtkijkers, en de pasvorm en afwerking van de optiek zijn in het algemeen van een iets hogere kwaliteit. Vandaar ook dat Vortex Viper PST Gen II richtkijkers meer dan dubbel zo duur zijn dan de Vortex Diamondback Tactical FFP richtkijkers

Diamondback Tactical turrets

De Diamondback Tactical turrets bieden een eenvoudig te gebruiken exposed-style turret, welke gemakkelijk weer op nul (zero) gezet kan worden. Zodra de schutter zijn nul-positie heeft bepaald, kan de grote top schroef van de turret worden losgemaakt, de turret worden opgetild en worden teruggezet op de “0” aanduiding op de turret. De schroef kan vervolgens worden vastgedraaid, en de turret kan normaal worden gebruikt.

Viper PST Gen II RZR Zero Stop turrets

De Viper PST Gen II richtkijkers zijn voorzien het nieuwe ‘zero stop’ of RZR zero stop mechanisme. Dit mechanisme is de ter vervanging van de shim-techniek dat in de PST Gen I gebruikt werd. De zero stop is sterk afgeleid van de grotere broer Vortex Razor HD, welke een superieur design is en tevens veel robuuster overkomt. Deze gepatenteerde technologie voorkomt dat je onder de sight-in afstand draait en je gekozen instellingen verliest. Bekijk deze video voor het instellen van deze RZR Zero Stop turrets:


Bron: https://www.youtube.com/watch?v=HZsXGIY4RIY

Wel of geen verlichting

Een ander groot verschil tussen Viper PST Gen II 5-25×50 en Vortex Diamondback Tactical FFP 6-24×50 richtkijkers is dat de Diamondback Tactical geen verlichting heeft. De Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 heeft dat wel. De verlichting is verwerkt in de parallax knop en de klikken van de turrets voelen vergelijkbaar als bij de Razor HD turrets. De verlichting is instelbaar in 10 levels met uit-posities tussen elke instelling. Veel schutters vinden dit toch een handige functie, zeker bij wat slechter verlichte banen en om en beter contrast te krijgen tijdens het schieten. Mocht u hem niet nodig hebben, dan kan hij altijd uit gezet worden. Bij de Diamondback Tactical kan hij echter niet aangezet worden, want deze heeft er geen.

De Overeenkomten

Naast bovengenoemde verschillen zijn er uiteraard ook overeenkomsten tussen deze 2 long range richtkijkers. De belangrijkste overeenkomst is het First Focal Plane dradenkruis. Met dit dradenkruis vergroot het kruis gelijk met het doel, waardoor deze altijd in dezelfde verhouding staan. De subtentios en metingen kloppen dan ook op alle vergrotingen. Dit is ideaal voor gebruik tijdens snel wisselende afstanden en long range shooting. Daarnaast hebben ze alle kenmerken, die je wellicht al gewend bent van Vortex zoals; gemaakt uit een deel vliegtuig aluminium, robuust, nevel-, stof- en waterdicht, zeer schokbestendig. Meer kenmerken vind je in onze shop via onderstaande links. Tot slot hebben ze een ongelimiteerde levenslange VIP garantie. Mocht er onverhoopt ooit iets mis gaan, dan staan de experts van Vortex Optics voor je klaar om het probleem op te lossen.

Conclusie

Het prijsverschil is aanzienlijk. Zo betaal je voor een Vortex Diamondback Tactical FFP 6-24×50 nog geen € 500. De Viper PST Gen II 5-25×50 FFP Richtkijkers kosten bijna € 1250. De vraag is dus: Waar ga je de richtkijker voor gebruiken en hoe belangrijk zijn de extra’s die de PST Gen II scopes bieden? Op welke afstanden ga je de scope gebruiken? Het zijn beide echter prachtige richtkijkers. Ik hoop in ieder geval dat je zo een meer weloverwogen keuze kunt maken, uiteraard ook afhankelijk van je budget.

Links naar de richtkijkers:

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welke richtkijker is jouw favoriet? Heb je een van beide kijkers in gebruik? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest