Geheel nieuw in het richtkijker assortiment van Vortex is de Diamondback Tactical. Een tactische richtkijker in FFP voor wie op zoek is naar een kijker voor het lange afstand schieten of om hun jacht afstanden te verlengen. Daarnaast is het dradenkruis ook fijn genoeg voor Benchrest tot 200 meter. Hij heeft de juiste mix van eigenschappen om een doeltreffende tool te zijn voor berekening van uw aanpassingen. En dat in een prijsklasse onder de € 500,- zodat veel schietliefhebbers het zich kunnen veroorloven. De Diamondback Tactical FFP (First Focal Plane) heeft de basisfuncties waar schutters naar moeten zoeken in een lange-afstands richtkijker zoals;

  • 30 mm buizen met voldoende ruimte voor aanpassing,
  • side parallax (een aan de zijkant verstelbare parallax) en
  • quick-dialing blootgestelde turrets die consequent nauwkeurig tracken.

(Update 02-08-2019)

Diamondback Tactical FFP richtkijker nieuw van VortexDiamondback Tactical FFP richtkijker geheel nieuw in het assortiment van Vortex

FFP EBR – 2C dradenkruis als bonus

Als bonus voor competitie schutters, die hun dradenkruis vaak willen gebruiken voor holdovers, spotting schoten en ranging, beschikt deze Diamondback Tactical over een FFP EBR-2C dradenkruis. Dit First Focal Plane dradenkruis beschikt over veel informatie met Christmas-tree-stijl breedte dots en is verkrijgbaar in MOA en MRAD. FFP of First Focal Plane betekent dat zowel het dradenkruis als het beeld groter en kleiner zullen worden bij wijziging van de vergroting. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van al die extra informatie op je dradenkruis ongeacht de gekozen vergroting. Een FFP-dradenkruis groeit en krimpt namelijk in exact hetzelfde tempo als het beeld. Zo blijft het qua grootte in perfecte relatie tot elkaar.

Waarom is een FFP duurder dan een SFP dradenkruis?

Normaal gesproken zijn First Focal Plane richtkijkers duur. In een FFP-dradenkruis vergroot en verkleint het dradenkruis als je in- of uitzoomt met de richtkijker. De lenzen die gebruikt worden en mechanische onderdelen zorgen ervoor dat het dradenkruis er groter en kleiner uitziet. Ondanks dit behoudt het toch gekalibreerde afstanden. Dit zorgt ervoor dat deze FFP-scopes een stuk duurder zijn dan Second Focal plane tegenhangers. Voor schutters die schieten op long-range en zeer lange afstanden, is deze richtkijker de “Holy Grail” en elke cent waard!

FFP ook geschikt voor afstanden van 400 tot 600 meter

Zelfs voor degene die niet op heel grote afstanden schieten, bijvoorbeeld in een bereik van 400 tot 600 meter, heeft een FFP-richtkijker grote veelzijdigheid en meerwaarde. Dit door de koppeling van de subtensions met de parallax aanpassing. Om zo een geïmproviseerde meetzoeker te maken van jouw richtkijker. De subtentions in het dradenkruis (de grootte van het dradenkruis in relatie tot het doel) blijven zo altijd constant. Dit ongeacht de vergrotingsfactor die je kiest.

De Diamondback richtkijker van Vortex

Wanneer je kiest voor de Diamondback richtkijker van Vortex kun je een stevige bouwkwaliteit verwachten. Tevens meer dan voldoende optische prestaties voor het zoeken en zien van je doel. Hij is voorzien van multicoated glazen, is gasgevuld, in dit geval met stikstof, schokbestendig, waterdicht, nevelvrij en stof dicht. Gemaakt uit één deel van een robuuste aluminiumlegering die ook in de vliegtuigbouw gebruikt wordt.

Diamondback Tactical FFP richtkijker van VortexDiamondback Tactical FFP richtkijker van Vortex

Laag-profiel snel aanpasbare tactische turret

Wat de Diamondback Tactical echt onderscheidt – los van het FFP dradenkruis – zijn de laag-profiel snel aanpasbare tactische turrets voor snelle aanpassing van hoogte en breedte, zonder dat je kapjes moet verwijderen of gereedschap nodig heeft. De turrets kunnen snel gereset worden op 0 door het gebruik van een munt of schroevendraaier. Bijna vijf rotaties van aanpassing (65 MOA) geven u voldoende ruimte voor grote afstanden van uw geweer in ¼ MOA stappen per klik. De brede parallax instelknop (in de linker turret) is eenvoudig te draaien. Hij kan worden ingesteld van 10 tot 300 yards (9,1 tot 274 meter) en vervolgens tot oneindig. De breed en gunstig gelegen dioptrie aanpassing ring is op het oculair aanwezig.

Laag-profiel snel aanpasbare tactische turrets Diamondback TacticalLaag-profiel snel aanpasbare tactische turrets Diamondback Tactical

Long range Diamondback Tactical FFP richtkijker

Vaak krijg ik de vraag of deze Diamondback Tactical richtkijker in FFP ook geschikt is voor afstanden van meer dan 1000 meter. Het antwoord is JA. Deze richtkijker is verkrijgbaar in 4 vergrotingen en met de grootste 6-24×50 versie is het ook mogelijk om afstanden te behalen van meer dan 1 km. Bekijk in onderstaande video hoe je meer dan 1000 meter kunt schieten voor minder dan € 1000,-. Hierin tonen Jimmy Hamilton en Erik Barber aan dat ze de doelen op varieërende afstanden zeer goed konden raken in zeer korte tijd. En dit ondanks het feit dat ze niet de meest ervaren shutters zijn op de lange afstanden en Erik voor het eerst met FFP dradenkruis schoot. Zelfs doelen op 1200 yards werden geraakt met deze geheel nieuwe Diamondback Tactical FFP.

Bron: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=xdHL1XHGumg

Zie ook dit artikel over de 12 beste long range scopes: https://blog.richtkijkerbestellen.nl/12-beste-lange-afstand-richtkijkers-2019/

Diamondback Tactical FFP geschikt voor Benchrest?

Een veel gestelde vraag: “Is de Vortex Diamondback Tactical FFP geschikt voor Benchrest?” JA, deze is zeker geschikt voor Benchrest! Je zult de scope zeer gaan waarderen voor benchresten. Normaal wordt bij Benchrest een SFP-dradenkruis gebruikt. De reden is dat een FFP-scope normaal gesproken erg duur is ( €1000 + ) en het dradenkruis slecht zichtbaar is op bepaalde afstanden of het doel kan bedekken. Bij deze richtkijker is het dradenkruis echter extreem fijn en zal het goed werken tot 200 meter Benchrest.

Grote oogafstand geeft minder kans op een blauwe oogkas

Met een oogafstand van 10 cm heb je minder kans op een blauwe oogkas. Dit is vooral handig met meer krachtige geweren die gebruikt worden voor het schieten op lange afstanden. Het 50mm objectief levert een uitstekende twilight factor van 34,6 op maximale vergroting en 17 tegen de laagste. Het biedt u ook een breder zicht van de omgeving met een gezichtsveld van 5,4 – 1,37 meter op 91 meter afstand.

Video Diamondback Tactical FFP scope

Levenslange VIP Garantie van Vortex

Aangezien de Diamondback Tactical FFP een Vortex richtkijker is, weet je ongetwijfeld dat deze geleverd wordt met de ongelimiteerde en levenslange VIP garantie. Dit betekent dat hij zal worden gerepareerd of vervangen als het breekt, zonder vragen te stellen. Een geweldige service die vrij uniek is in deze markt.

Conclusie Diamondback Tactical FFP

Vortex nam de uitdaging aan om een FFP langeafstand richtkijker beschikbaar te maken voor elke schutter en dat voor minder dan € 500,-, welke verwerkt is in hun Diamondback Tactical lijn voor de scherpschutter op middellange en lange afstanden. Het is bijna niet te geloven dat je deze FFP-richtkijker van deze kwaliteit voor onder de € 500,- al kunt kopen. Je kunt kiezen uit de Diamondback Tactical FFP in 4-16 × 44 en 6-24 × 50 optie. Beide zijn ze verkrijgbaar in MOA of MRAD. Tijd dus om je oude jacht richtkijker weg te zetten, waarmee je hebt geprobeerd op 1000 meter te schieten en hem te upgraden naar deze die tot veel meer in staat is!

Diamondback Tactical FFP richtkijker modellen:

Kies ik MOA of MRAD?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen bovengenoemde MOA of MRAD-versie? Lees dan meer in en uitleg hierover in dit blog-artikel: Wat is het verschil tussen MOA en MRAD

Wil je meer weten over lange afstand richtkijkers? Lees dan dit zeer uitgebreide artikel: 12 Beste lange afstand richtkijkers 2019

Wat denk jij van de Diamondback Tactical FFP richtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Chantal Hermkens

Met vriendelijke groet,

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest