Dead-Hold BDC Dradenkruis bullet-drop referentie lange afstanden. Wat is een Dead-Hold BDC Dradenkruis? BDC staat voor Bullet Drop Compensation. Dit exclusieve Dead-Hold BDC Dradenkruis van Vortex is ontworpen om het gissen naar bullet hold-over op lange afstanden te minimaliseren. Door de juiste dradenkruis hashmark te selecteren, zul je een betrouwbare bullet-drop referentie hebben voor alle mogelijke afstanden. (Holdover = De boog waarin we schieten om uiteindelijk op het doel uit te komen, door de loop iets omhoog te laten wijzen ten opzichte van onze richtmiddelen.)

dead-hold-bdc-dradenkruis-bullet-drop-referentie-lange-afstandenDead-Hold BDC staat voor Bullet Drop Compensation door de juiste dradenkruis hashmark te selecteren

Dead-Hold BDC Dradenkruis bullet-drop referentie lange afstanden

Het Dead-Hold BDC dradenkruis kan effectief worden gebruikt met vele vuurwapens, waaronder high powered geweren, rimfire geweren, black powder geweren en jachtgeweren. Dit dradenkruis biedt ook referentietekens die gebruikt kunnen worden om te compenseren voor drift in winderige omstandigheden of lange afstanden. Dit richtkijker dradenkruismodel gebruikt het SFP of second focal plane design. De vermelde BDC afstanden in de handleiding van de richtkijker zijn alleen geldig voor een 6-24×50 richtkijker met de vergroting ingesteld op 18x. Dit wordt aangegeven door een rood tekentje op de vergrotingsring van de richtkijker.

Richtkijker aanpassingen Dead-Hold BDC Dradenkruis

Gebruik van het dradenkruis voor Bullet Drop compensatie STANDAARD TECHNIEK. Geweer/munitie combinaties zijn onderverdeeld in ballistische klassen, waar de bullet drops voorspelbaar zullen zijn binnen 2-4 inches (Er zal wel nog een lichte variatie zijn tussen individuele geweer en geladen kogels en het Dead-Hold dradenkruis).

Dead-Hold BDC Dradenkruis op vos en hertDead-Hold BDC Dradenkruis gericht op een hert en vos

Selecteren van Dead-Hold BDC Dradenkruis

Begin door te kiezen voor een van de genoemde vuurwapen/afstanden in de handleiding van de richtkijker. Als jouw vuurwapen en bereik niet precies in een van deze categorieën (Class A, B etc) valt, selecteert je de klasse die er het meeste bij in de buurt komt. [Gebruik de Vortex on-line Long Range Ballistic Calculator (LRBC) om jouw bullet drop nummers te vergelijken met degene die vermeld staan voor elke categorieën — beschikbaar op https://apps.vortexoptics.com/lrbc/.]

Vortex on-line Long Range Ballistic Calculator (LRBC)

Dead-Hold BDC Dradenkruis instellen op richtkijker

Na het selecteren van een categorie, richt je het hoofd dradenkruis op het aanbevolen nul-bereik voor die klasse. (Raadpleeg de handleiding van je eigen richtkijker voor informatie over het richten van het hoofd dradenkruis.) Zodra het geweer goed is gericht, kunnen de lagere hashmarks (referentietekens) dienen als richtpunten op de corresponderende afstanden. Voor de meest gangbare geweren en kalibers, zorgen de hashmarks voor nauwkeurigheid binnen 0 – 4 inches van je richtpunt (afhankelijk van het bereik). Wil je meer nauwkeurigheid van de Dead-Hold BDC Dradenkruis, gebruik dan de Precision Technique welke hieronder uitgebreid staat beschreven.

Let op: Als gevolg van de enorme verschillen in de momenteel beschikbare black powder and shotgun slug loads, moeten deze nummers slechts worden gezien als een referentie voorbeeld. Het is zeer belangrijk om de ballistics van de bepaalde kogels die je gebruikt te leren en die overeen te laten komen met de juiste drop MOAs en meters.

Dead-Hold BDC Dradenkruis hashmarks referentie-tabelDead-Hold BDC Dradenkruis hashmarks referentie-tabel

Afstanden accuraat op het hoogste vergrotingsniveau

Elk van deze categorieën gebruikt een verschillend bijbehorend bereik aan elke draadkruis referentieteken, afhankelijk van ballistische prestaties. Vergeet niet dat de genoemde afstanden, de hashmarks, alleen accuraat zijn als de vergroting van de richtkijker is ingesteld op het hoogste vergrotingsniveau (18x voor een 6-24×50 richtkijker). Het hoofd dradenkruis en de daarbij behorende nul afstand kunnen worden gebruikt bij elke vergroting.

Video: hoe gebruik je het Vortex Dead-Hold BDC dradenkruis

Extra info in Vortex Dead-Hold BDC dradenkruis handleiding

In de handleiding die bij de richtkijker wordt geleverd, kun je nog meer info lezen over dit Vortex Dead-Hold BDC dradenkruis. Download hier Dead-Hold BDC manual in het engels: https://www.vortexoptics.com/uploads/web_manual_reticle_bdc-sfp-13a.pdf

Vortex richtkijker bij Richtkijkerbestellen.nl

Ben je op zoek naar een Vortex richtkijker, check dan eens ons uitgebreide assortiment aan Vortex richtkijkers en accessoires. Voor de meeste richtkijkers geldt; vandaag voor 15:00 uur besteld is morgen in huis. Boven de € 75,- betaal je geen verzendkosten.

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welk dradenkruis gebruik jij voor je richtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest