Richtkijkers

Deze categorie Richtkijkers staat boordevol blog-artikelen, reviews en tips en trucs op het gebied van richtkijkers van de merken Vortex en Konus. Deze scopes vergelijk ik ook met richtkijkers van Nightforce en andere merken. Tevens geef ik uitleg over begrippen waar ik veel vragen over krijg zoals het verschil tussen MOA en MRAD, SFP en FFP, dradenkruizen, welke vergroting neem ik en welk eye relief en montages. Tips voor 50 meter op de luchtbuks, 100 meter schietbaan, 300 meter baan en long range shooting. 48 FAQ (Meest gestelde vragen) over Vortex richtkijkers. Zoek je info over jacht richtkijkers of drijfjacht, varmint, benchrest schieten, HFT shooting, Airsoft of baan schieten, dan heb ik daar allerlei informatieve artikelen en reviews over geschreven. Of misschien ben je op zoek naar je eerste richtkijker. Enfin, te veel om op te noemen. Helemaal onderaan deze pagina in de footer van de website staan de artikelen met links ook weergeven in de kennisbank. Zie hieronder het complete overzicht in de categorie Richtkijkers.

11 beste richtkijkers voor DSR – IPSC schieten

11 beste richtkijkers voor DSR – IPSC schieten

In dit artikel 11 beste richtkijkers voor DSR - IPSC schieten, ga ik vertellen welke richtkijkers je het beste kunt kiezen voor IPSC shooting met een geweer. Hierbij laat ik je richtkijkers zien van de low-budget Konus scopes tot en met high end Vortex kijkers, die...

Lees meer

Een goede richtkijker of geweerkijker is het belangrijkste onderdeel van een wapen. Wat met het blote oog erg moeilijk is, zo niet onmogelijk, dat komt binnen bereik met een richtkijker. Een richtkijker is een onderdeel van een geweer / luchtwapen / pistool / revolver met een speciaal hiervoor bedoelde aansluiting de montage. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om met uiterste precisie scherp te stellen op uw target.

Richtkijkers

Het succes van een gericht schot is in sterke mate afhankelijk van de kunde van de bediener zelf, maar valt of staat met een richtkijker. Het is vergelijkbaar met een tweede oog. Net als een oog zijn er vele soorten. Dit geldt ook voor richtkijkers, een aanschaf is dus gebaseerd een zeer persoonlijke keuze. Keuzes die gemaakt worden door te kijken naar o.a. vergrotingen, objectief diameters en buisdiameters. Tevens speelt gebruik in duister sterk mee; lichtopbrengst vertaald in schemerwaarde.

Resultaten kunnen beïnvloed worden door variabele vergroting net als een verlicht richtmiddel wat onontbeerlijk kan zijn. Richtkijkers.nl heeft een breed en veelzijdig assortiment van de modernste richtkijkers die snel uit voorraad worden geleverd. Daarnaast is men objectief en professioneel in het advies bij de aanschaf van uw richtkijker.

De aanschaf voor een richtkijker voor de jacht is sterk afhankelijk of u actief bent in de drijfjacht, varmint jacht, varkensjacht of drukjacht. Voor de schietsport is van belang of u binnen of buiten schiet, uit vaste hand en dat het gewicht van de richtkijker bij u past. Bij richtkijkerbestellen.nl kun je ook terecht voor verschillende typen, uitvoeringen en merken van montages. Wij geven u graag advies welke richtkijker, red dot en montage het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Advies Richtkijkers

Er zijn verschilende manieren waarop je bij ons vrijblijvend advies kunt opvragen namelijk via;

Pin It on Pinterest