Richtkijkers

Deze categorie Richtkijkers staat boordevol blog-artikelen, reviews en tips en trucs op het gebied van kijkers van de merken Vortex en Konus. Deze scopes vergelijk ik ook met kijkers van Nightforce, Kahles, Leupold, Schmidt & Bender en andere merken. Tevens geef ik uitleg over begrippen waar ik veel vragen over krijg zoals het verschil tussen MOA en MRAD, SFP en FFP, dradenkruizen, welke vergroting neem ik en welk eye relief en montages. Tips voor 50 meter op de luchtbuks, 100 meter schietbaan, 300 meter baan en long range shooting. 48 FAQ (Meest gestelde vragen) over Vortex kijkers.

Zoek je info over richtkijkers voor de jacht of drijfjacht, varmint, benchrest, DSR – IPSC schieten, HFT shooting, Airsoft of baan schieten, dan heb ik daar allerlei informatieve artikelen en reviews over geschreven. Ben je op zoek naar de beste scopes voor buksen? Lees dan deze Luchtbuks review. Of misschien ben je op zoek naar je eerste geweerkijker. Enfin, te veel om op te noemen. Helemaal onderaan deze pagina in de footer van de website staan de artikelen met links ook weergeven in de kennisbank. Zie hieronder het complete overzicht in deze categorie Richtkijkers.

Richtkijker advies Diana P1000 PCP luchtgeweer

Richtkijker advies Diana P1000 PCP luchtgeweer

Richtkijker advies Diana P1000; Ik kreeg de volgende vraag binnen van Gerard betreffende de juiste Richtkijker voor het Diana P1000 PCP luchtgeweer met een adviesaanvraag. Deze wil ik graag beanwoorden in dit blog en extra uitleg geven. Onderstaande tips zijn ook van...

Lees meer
12 Beste lange afstand richtkijkers 2019

12 Beste lange afstand richtkijkers 2019

Beste lange afstand richtkijkers 2019; Ben je als jager of sportschutter op zoek naar de beste lange afstand richtkijker voor je geld, dan is dit artikel geschikt voor jou. De uitdaging en het plezier van het nemen van een lange afstandsschot op honderden of zelfs...

Lees meer
16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker

16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker

16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24x50 Richtkijker - "Kies je voor de Vortex Viper HS-T 6-24x50 Richtkijker, dan kies je voor heel duidelijk glas, grote zoom en een gemakkelijk scherp te stellen richtkijker. Deze Viper HS-T 6-24x50 Richtkijker heeft CRS Zero stop system,...

Lees meer
Richtkijker monteren? Volg deze simpele gids!

Richtkijker monteren? Volg deze simpele gids!

Tijdens de Richtkijker monteren zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Om zo de juiste schiethouding aan te nemen en uiteindelijk nauwkeurig te kunnen schieten. Wie wil er missers? Niemand toch! In deze simpele gids leg ik in 8 stappen...

Lees meer

Richtkijkers en Nachtkijkers kopen

Richtkijkers en Nachtkijkers kopen

Een goede richtkijker of geweerkijker is het belangrijkste onderdeel van een wapen. Wat met het blote oog erg moeilijk is, zo niet onmogelijk, dat komt binnen bereik met een richtkijker. Een richtkijker is een onderdeel van een geweer / luchtwapen / pistool / revolver met een speciaal hiervoor bedoelde aansluiting de montage. Dit kan een Picatinny of weaver base zijn, maar ook een 11mm Dovetail rail bijvoorbeeld. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om met uiterste precisie scherp te stellen op uw target.

Richtkijkers

Het succes van een gericht schot is in sterke mate afhankelijk van de kunde van de bediener zelf, maar valt of staat met een richtkijker. Het is vergelijkbaar met een tweede oog. Net als een oog zijn er vele soorten. Dit geldt ook voor richtkijkers, een aanschaf is dus gebaseerd een zeer persoonlijke keuze. Keuzes die gemaakt worden door te kijken naar o.a. vergrotingen, objectief diameters en buisdiameters. Tevens speelt gebruik in duister sterk mee; lichtopbrengst vertaald in schemerwaarde.

Resultaten kunnen beïnvloed worden door variabele vergroting net als een verlicht richtmiddel wat onontbeerlijk kan zijn. Richtkijkers.nl heeft een breed en veelzijdig assortiment van de modernste richtkijkers die snel uit voorraad worden geleverd. Daarnaast is men objectief en professioneel in het advies bij de aanschaf van uw richtkijker.

De aanschaf voor een richtkijker voor de jacht is sterk afhankelijk of u actief bent in de drijfjacht, varmint jacht, varkensjacht of drukjacht. Voor de schietsport is van belang of u binnen of buiten schiet, uit vaste hand en dat het gewicht van de richtkijker bij u past. Bij richtkijkerbestellen.nl kun je ook terecht voor verschillende typen, uitvoeringen en merken van montages. Wij geven u graag advies welke richtkijker, red dot en montage het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Advies Richtkijkers

Er zijn verschilende manieren waarop je bij ons vrijblijvend advies kunt opvragen namelijk via;

Pin It on Pinterest