Armasight Clip-On systeem groot kaliber .50 long range dag en nacht vision. De Armasight CO-LR Clip-On Long Range is een nachtrichtkijker die je heel eenvoudig monteert vóór je eigen richtkijker voor overdag. Met de Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG verander je je richtkijker in slechts enkele seconden in een nachtrichtkijker. Dit Armasight Clip-On systeem is bedoelt voor lange afstanden tot ruim 1000 meter. Het Clip-On system is geschikt voor geweren met groot kaliber tot .50. Ideaal voor de veeleisende sportschutter en jager.

Clip-On systeem voor groot kaliber .50 long range dag en nacht zichtArmasight CO-LR GEN 2+ IDi MG Dag/Nacht vision Clip-On systeem

Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG gebruik

Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG (Clip On – Long Range) is geschikt voor gebruik met de meest commerciële en militaire dag richtkijkers, telescopen of verrekijkers met een maximale vergroting 12x. Omdat de CO-LR gemonteerd wordt vóór de richtkijker, wordt het eye reliëf van de schutter niet veranderd. Hierdoor hoef je de instellingen van je richtkijker niet te wijzigen. De CO-LR kan in enkele seconden op een standaard Picatinny rail gemonteerd of ontkoppeld worden, zonder dat je extra gereedschap nodig hebt. Hij wordt in de fabriek precies voor je ingesteld op waargenomen toleranties van minder dan 1 MOA, waardoor rezeroing niet nodig is. Het is zo simpel als monteren, richten en schieten, net zoals je dat gewend bent met je rixhtkijker overdag.

Clip-On system CO-LR GEN 2+ ID MG gebruikArmasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG is geschikt voor gebruik met de meest commerciële en militaire dag richtkijkers, telescopen of verrekijkers met een maximale vergroting 12x.

Armasight Clip-On systeem CO-LR voor groot kaliber .50 long range

Zoek je een nachtrichtkijker voor groot caliber tot .50 en long range, voor langere afstanden tot 1000 meter, dan is deze Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG daar geschikt voor. Andere modellen van Armasight zoals de Armasight Orion, Armasight Vampire 3x, Armasight Nemesis 4x en 6x en de Armasight Vulcan 4,5x, 6x en 8x zijn niet geschikt voor een degelijk kaliber vanwege de grote terugslag. De Armasight CO-LR heeft een minimale detectie-afstand van 10 meter tot oneindig.

Armasight CO-LR Clip-On system voor groot kaliber .50 long rangeHet Armasight Clip-On systeem is geschikt voor geweren met groot caliber tot .50. Ideaal voor de veeleisende sportschutter en jager.

Armasight Clip-On systeem CO-LR geschikt Marlin 1895 kaliber 45-70

Ik kreeg onlangs een vraag binnen van Leo of de Armasight Vampire 3x of de Armasight Vulcan 3x geschikt zijn voor een Marlin 1895 kaliber 45-70. Ik heb het nog voor de zekerheid nagevraagd bij Armasight en deze blijken dus beide niet geschikt te zijn voor Marlin 1895 kaliber 45-70. Ook de Armasight Nemesis 4x en 6x zijn niet geschikt. Het is daarom belangrijk dat je eerst het kaliber van je geweer controleert en kijkt of deze past bij de nachtrichtkijker die je wil gaan kopen. Speciaal voor het groot kaliber tot .50 deze Armasight CO-LR Clip-On heb toegevoegd aan onze webshop.

Marlin 1895 kaliber 45-70

Geschikte kalibers voor Armasight Clip-On systeem en nachtrichtkijkers

Ik heb voor de duidlijkheid al onze Armasight nachtrichtkijkers hieronder op een rij gezet met de geschikte kalibers:

Heb je een geweer met een kaliber onder de .30-06 en zoek je een Clip-On voor kortere afstanden, dan kun je beter kiezen voor de Armasight CO-Mini GEN 2+ ID MG of Armasight CO-MR GEN 2+ Idi MG. De Armasight CO-Mini is de lichtste Clip-On die op de markt te krijgen is en kan gebruikt worden voor schoten binnen de 100 meter. Hij past in de palm van je hand. De Armasight CO-MR (Clip On – Middle Range) is geschikt voor schieten op midden lange afstanden tot 300 meter. Met de Armasight CO-LR (Clip On – Long Range) bereik je afstanden tot ruim over de 1000 meter. Zo kun je de geschikte Clip-On vinden voor jouw discipline en bereik als sportschutter of jager.

Armasight Clip-On systeem CO-LR is volgepakt met innovatieve functies

  • Voor de veeleisende sportschutter en jager; De Armasight Clip-On systeem CO-LR is voornamelijk bedoeld voor gebruik door de meest veeleisende jager of lange afstand schutter, maar met een professionele bouwkwaliteit.
  • Robuuste MIL-STD-810-behuizing; Zo ontworpen dat hij alle outdoor omstandigheden aan kan.
  • Getest volgens MIL-SPEC-810 principe; Dit betekent dat de unit getest is onder de meeste zware omstandigheden en voldoet hierdoor aan de hoogste eisen.
  • Manual gain controle; Past de helderheid van het beeld aan, zodat je onder iedere lichtomstandigheid het beste beeld krijgt.
  • Draadloze afstandsbediening; voor aan- en uitschakelen van de unit. Te monteren op elke gewenste plek bijvoorbeeld op het wapen.
  • Bright light shut-off; automatische uitschakeling, mocht de kijker overbelicht worden om beschadiging aan interne onderdelen te voorkomen.
  • Automatic shut-off system
  • Low battery indicator; geeft batterij stand aan in het scherm
  • Gevuld met stikstof om vocht in de kijker te voorkomen
  • Long-range XLR-IR850 illuminator: De XLR-IR850 illuminator is een afneembare LED lange-afstands IR Illuminator met een brede, verstelbare stralingshoek. Compatibel met nachtzicht apparaten die afhankelijk zijn van de CCD of beeldversterker technologie. Deze IR moet worden gebruikt wanneer er weinig tot geen omgevingslicht aanwezig is en in complete duisternis. Deze kan eenvoudig op de rail bovenop de Armasight CO-LR worden gemonteerd. Zie onderstaande afbeelding van montage met en zonder XLR-IR850 illuminator.

Armasight CO-LR GEN 2+ IDi MG Dag/Nacht vision Clip-On systeemArmasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ IDi MG Dag en Nacht vision Clip-On systeem met Long-range XLR-IR850 illuminator

Montage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny rail

Om deze Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG te monteren op het wapen op een picatinny rail, heb je een lange waever/picatinny rail nodig. Deze kan niet rechtstreeks op je richtkijker gemonteerd worden, aangezien deze te zwaar daarvoor is. Hieronder zie je twee voorbeelden van mogelijke montages van de Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny rail. Wil je meer weten over deze montagemogelijkheden? Download dan de gebruikersgids (in het engels) van deze Armasight CO-LR via onderstaande specificaties.

Montage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny extended railMontage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny extended rail

Montage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op picatinny rail FSRS systeemMontage Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op korte picatinny rail met optionele FSRS rail systeem

Specificaties Armasight Clip-On systeem CO-LR

Hier nog extra specificaties van de Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG op een rij:

Merk: Armasight
Type: Chemisch
Generatie: 2+ generatie ID MG
Vergroting: 1x (geschikt voor gebruik met richtkijkers tot 12x vergroting)
Diameter objectief: 108 mm
Infrarood ingebouwd: Nee (losse Long Range IR Illuminator)
Op geweer te monteren: Ja
Statiefdraad: Nee
Kleur: Zwart
Afmetingen: 235×97×80 mm
Gewicht: 910 gr
Garantie: 2 jaar
Gasgevuld/waterproof: Ja
Gezichtsveld: 9 graden
Voeding: 1x CR123 Batterij
Werktemperatuur: -40 tot +50 C
Gebruikersgids: PDF bestand Download Armasight CO-LR MG manual

 

Conclusie Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG

Wil je je richtkijker op een groot kaliber geweer in slechts enkele seconden veranderen in een nachtkijker tot 1000 meter en meer? Dan is Armasight CO-LR de oplossing, snel en zonder gereedschap. De Armasight CO-LR werkt net zo goed bij een bekend merk als een onbekend merk richtkijker bij vergrotingen varieërend van 2,5x tot 12x. Optimaal is voor richtkijkers met een vergroting van 3,5 tot 8x. De Armasight CO-LR brengt zeer hoge kwaliteit clip-on nachtzicht binnen ieders bereik. Met deze clip-on nachtrichtkijker wordt lange afstandsschieten in de nacht net zo gemakkelijk en nauwkeurig als overdag schieten met je eigen vertrouwde richtkijker.

Link naar de Armasight Clip-On systeem CO-LR GEN 2+ ID MG: https://www.richtkijkerbestellen.nl/armasight-co-lr-gen-2-plus-idi-mg-dag-nacht-vision-clip-on-systeem

Video Armasight CO-LR GEN 2+ ID MG

Bron op mijn YouTube kanaal: https://youtu.be/Y2GCIpk7RiM

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Ik wens je veel succes tijdens de jacht en of schietsport.

Wat is jou favoriete nachtrichtkijker? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

 

Pin It on Pinterest