Armasight Clip-on review; CO-Mini verandert richtkijker in nachtkijker. Wil je je richtkijker in luttele seconden veranderen in een nachtrichtkijker, zonder gereedschap en zonder een extra montage? Dan is de Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ Front Sniper precies wat je zoekt. Hij is klein en licht en past in de palm van je hand. Je plaatst hem voor je richtkijker, waardoor je deze niet opnieuw hoeft in te stellen of in te schieten. Het is zo simpel als monteren en schieten. Klaar voor gebruik, met draadloze afstandsbediening.

Armasight CO-Mini review clip-on voor je richtkijker naar nachtkijkerMet de Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ Front Sniper maak je van je richtkijker een nachtrichtkijker

Armasight Clip-on CO-MINI meest compacte en lichte op de markt

De Armasight Clip-on CO-MINI front sniper is de meest compacte en lichte Clip-on die op de markt verkrijgbaar is. De afmeting is 125x68x55 mm en het gewicht is slechts 430 gram. De Armasight CO-MINI is in luttele seconden gemonteerd, zonder gereedschap.Hij kan gemonteerd worden op je eigen richtkijker op een picatinny/waever rail d.m.v. de bijgeleverde Quickrelease mount, of rechtstreeks op de lens van je dag richtkijker, verrekijker of telescoop met een los verkrijgbare adapter / montage ring, zoals onderstaande foto laat zien.

armasight-co-mini-op-verrekijker-of-telescoopArmasight CO-MINI kan d.m.v. montage ringen ook gemonteerd worden op een verrekijker of telescoop

Voor wie is de Armasight Clip-on CO-MINI bedoelt?

De Armasight Clip-on CO MINI (Clip-on short-to-medium range) is voornamelijk bedoeld voor gebruik door de veeleisende jager en in short-range warfare, waar gezichtsveld en gebruiksgemak belangrijker zijn dan een hoge vergroting. Geschikt tot Kaliber .30-06. Boordevol innovatieve en belangrijke functies zoals instelbare controle knop, automatische bright light shut-off en draadloze afstandsbediening. De Armasight Clip-on CO MINI is ontworpen om snel en gericht schieten binnen 100m, net zo makkelijk overdag als ’s nachts te maken. Hij wordt in de fabriek precies voor je ingesteld op waargenomen toleranties van minder dan 1 MOA, waardoor rezeroing niet nodig is. De Armasight CO MINI is dus meteen klaar voor gebruik, ook in nagenoeg complete duisternis.

Armasight Clip-on CO-Mini IDI Gen 2+ past op elke richtkijker

Het maakt niet uit of je de Armasight Clip-on Co Mini monteert op een dure merk richtkijker van bijvoorbeeld Zeiss of een goedkopere richtkijker van bijvoorbeeld Konus of Vortex, hij is even zo effectief. Aangeraden wordt een vergroting variërend van 2-6x. Het is monteren en schieten. Eenvoudiger en accurater kan het niet.

Deze Armasight Clip-on is te verkrijgen in 2 versie nml.:

Handige features Armasight Clip-on CO-Mini

De Armasight Clip-on CO-Mini heeft een draadloze afstandsbediening die je op elke gewenste plaats, bijvoorbeeld op je wapen kan plaatsen en waarmee je deze nachtkijker eenvoudig kan activeren en deactiveren. Deze Armasight Clip-on CO-Mini is te gebruiken voor richtkijkers met vaste vergroting als met variabele vergroting. Ook richtkijkers met rood punt of verlicht kruis kunnen zonder problemen worden gebruikt. Door de plaatsing van de Armasight CO MINI voor de richtkijker, wordt de afstand van oog tot kijker niet gewijzigd. Je hoeft je richtkijker dus niet opnieuw in te stellen. Hierdoor is het niet nodig om opnieuw in te schieten.

Handige features Armasight CO-MiniArmasight CO-Mini met draadloze afstandsbediening die op het wapen gemonteerd kan worden

Armasight Clip-on CO-Mini draadloze remote controle

Met de draadloze afstandsbediening kun je de unit aan en uit zetten, zonder de switch op de clip-on aan te raken, door op de AWReC knop te drukken.  Deze afstandsbediening kan overal worden geplaatst op het wapen, in je broekzak of welke plaats dan ook, waarmee je snel en gemakkelijk de Armasight CO MINI kan activeren en deactiveren. Om de AWReC knop op de afstandsbediening te laten werken, dien je de clip-on op stand-by te zetten.

Armasight CO-Mini draadloze remote controle

Gain controle voor meest aangename beeld

D.m.v. de Gain controle Menuknop op de Armasight CO-MINI wordt de helderheid van het beeld automatisch ingesteld. Hij is voorzien van een helder licht cut-off. Tevens kun je handmatig het beste beeld-contrast instellen voor goede en slechte lichtomstandigheden. Met de Focus-knop kun je de scherpte bij stellen en zo het voor jou meest aangename beeld instellen.

Afneembare IR-Illuminator XLR-IR850

De Armasight CO-MINI wordt geleverd met een afneembare IR-Illuminator XLR-IR850, die te monteren is op een picatinny/weaver rail. Deze lange-afstands XLR-IR850 infrarood illuminator maakt gebruik mogelijk in extreem lage lichtomstandigheden of nagenoeg totale duisternis. Naast de XLR-IR850 kan er ook andere extra apparatuur worden geïnstalleerd op de CO-MINI (niet bijgeleverd), bijvoorbeeld een infrarood laser of red dot richtkijker.

XLR-IR850 - extreem lage lichtomstandigheden of totale duisternis

Automatisch beschermd bij te helder licht

Deze Armasight CO MINI Clip-On wordt automatisch beschermd bij te helder licht d.m.v. het ‘bright light cut-off’ systeem. Dit beschermingssysteem beschermt de besturingselementen van de unit tegen te helder licht d.m.v. een photoreceiver. Hij schakelt de unit automatisch uit wanneer het verlichtingsniveau de limiet van 100-150 lx binnen 10 seconden heeft overschreden. Hij wordt weer terug ingeschakeld als de CO-MINI uit de te verlichte omgeving is verwijdert.

Beperkingen van de Armasight Clip-on CO MINI

LET OP: De Armasight CO MINI Clip-On vereist enig omgevingslicht (maanlicht, sterrenlicht, enz.) om te kunnen werken. Factoren die het natuurlijke licht in de nacht kunnen verminderen en daarmee een effect hebben op de efficiency en werking van de CO-MINI zijn: regen, mist, sneeuw, ijzel en rook, passerende wolkendekken en objecten die schaduwen produceren. Tevens omgevingen met laag contrast zoals; met sneeuw bedekte grondgebieden, zanderige woestijnen, grote wateren of met gras begroeide heuvels.

Overige specificaties Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ Front Sniper

 • Clip-On Montage voor je richtkijker, verrekijker of telescoop
 • Chemisch
 • Generatie 2+
 • Vergroting 1x
 • Diameter objectief 38 mm
 • Resolutie: 47-54 lp/mm
 • Minimale detectieafstand: 20 meter tot oneindig
 • Beeldhoek 22 graden
 • Geschikt tot Kaliber: .30-06
 • Gevoeligheid: 330 μA/lm
 • Uittredepupil: 21 mm
 • Low battery indicator
 • Bright light cut-off system
 • Mil standard compliant
 • 2 Jaar fabrieksgarantie

Levering Armasight Clip-on CO-Mini:

 • Armasight CO-Mini IDI Gen 2+ Front Sniper Dag/Nacht
 • Lens Doekje
 • Draagtas
 • CR123A Batterij
 • Quick Release Mount
 • XLR-IR850 Infrarood
 • draadloze afstandsbediening
 • Handleiding

Video Armasight CO-Mini Clip-on – van richtkijker naar nachtkijker:

Armasight CO-MR IDI Gen 2+ voor grotere afstanden

In dit artikel kun je alles lezen over de Armasight CO-MR IDI Gen 2+ Front Sniper Dag/Nacht. Deze Clip-on medium range is te gebruiken voor iets grotere afstanden: https://www.richtkijkerbestellen.nl/armasight-co-mr-idi-gen-2-plus-front-sniper-dagnacht

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben over deze en andere nachtrichtkijkers, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welke ervaring heb jij met clip-on systemen van richtkijker naar nachtkijker? Kende je dit handige systeem al? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest