Afmetingen Picatinny rail op geweer, pistool, wapen. Mocht je geen picatinny rail hebben op je wapen of geweer, maar bijvoorbeeld een zelf gebouwde rail of ander type rail? Wil je weten wat de afmetingen en maten zijn van een picatinnyrail? Dan kun je dat zien in dit artikel en referentie naar een gedetailleerder artikel. Zo kun je wellicht je rail passend maken voor de richtkijker, nachtkijker of nachtrichtkijker. Ik krijg de vraag vaker en dacht, plaats het daarom op mijn blog richtkijkerbestellen. Ik hoop dat ik je zo weer kan verder helpen.

Afmetingen Picatinny rail passend maken op je geweer, pistool, wapenAfmetingen Picatinny rail maten voor passend maken op geweer, pistool, wapen

De picatinny rail, ook wel tactical rail genoemd, is de meest voorkomende montage rail op een geweer, pistool of wapen. Alle optiek die te verkrijgen is op richtkijkerbestelen.nl heeft een picatinny/weaver rail of is d.m.v. montages en montage ringen te monteren op dit type rail.

Afmetingen Picatinny rail passend maken op je geweer, pistool, wapenAfmetingen Picatinny rail – de nummers refereren naar onderstaand uitgebreide artikel

De picatinny rail

Afmeting Picatinny rail / Weaver rail. Picatinny rail is een apparaat en systeem voor de montage van accessoires voor vuurwapens en nachtkijkers, nachtrichtkijkers en degelijke. Meer in het bijzonder, een apparaat en systeem voor montage van accessoires zoals optica, lasers, telescopen, nachtkijkers, warmtebeeldcamera’s, messen, camera’s, zaklampen en dergelijke aan vuurwapens die zijn uitgerust met een montagerail Picatinny.

De montage wordt snel bevestigd aan en van een Picatinny rail verwijderd en biedt een zeer veilige en stabiele mount voor accessoires. Het apparaat en de accessoires die erop zijn aangesloten, kunnen herhaaldelijk (zonder de voorinstelling preset zero te wijzigen) worden verwijderd en vervangen vanaf de Picatinny rail.

Afmetingen Picatinny rail in detail met matenAfmetingen Picatinny rail – de nummers refereren naar onderstaand uitgebreide artikel

Afmetingen Picatinny rail maten uitgebreid

Wil je de picatinny rail bekijken in groot detail en alle Afmetingen en mat Picatinny rail bekijken met maten, dan kun je dat zien op deze pagina. Daar vindt je ook de omschrijving van de nummers in bovenstaande afbeeldingen: https://www.google.com.na/patents/US20130000176

Van Dovetail rail of 11 mm rail naar Picatinny rail of weaver rail

Dovetail naar Picatinny rail adapterHeb je een dovetail rail, 11 mm rail of andere rail als montagesysteem en wil je die graag ombouwen naar een picatinny rail of weaver rail dan kan dat d.m.v. een extra adapter of koppelstuk. 

Rechts zie je een afbeelding van Dovetail naar Picatinny rail adapter. Met deze dovetail (Zwaluwstaart) naar Weaver / Picatinny Rail Adapters heb je de mogelijkheid om Weaver stijl richtkijker ringen en andere 20-22mm Weaver / Picatinny stijl accessoires te monteren op een Dovetail rail te monteren. Er zijn vele adapters en koppelstukken te verkrijgen op de markt om je 11 mm rail naar weaver of picatinny te converteren en omgekeerd. Dit zijn handige klik-systemen en tussenstukje die je in de rail van je geweer of wapen plaatst en waarmee je de ringen van een ander type rail dan kan monteren. Vraag erna bij je wapenhandel of check online.

Richtkijker accessoires voor picatinny rail

Ben je op zoek naar richtkijker accessoires (optionele accessoires voor richtkijkers om je richtkijker uit te breiden, op te bergen, te beschermen of aan te vullen)? Dan kun je die vinden op deze pagina. Je vindt hier onder andere richtkijker-accessoires zoals: schietbrillen, richtkijker montages, flip up caps en wapenskoffers. Al onze montages zijn geschikt voor deze weaver/picatinny rail. Als een wapen deze rail heeft kunnen de ringen geplaatst worden. Is dit niet het geval dan kunnen ze niet gemonteerd worden.

Nachtkijker accessoires voor picatinny rail

Zoek je nachtkijker accessoires (optionele accessoires voor nachtkijkers om je nachtkijker uit te breiden of aan te vullen)? Dan kun je eens kijken op deze pagina. Je vindt hier onder andere nachtkijker-accessoires zoals: lensdoublers, objectieflenzen, camera adapters, hoofdset en IR Illuminators.

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben over deze en andere richtkijker en nachtkijker accessoires, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544. Ik help je graag verder!

Welke ervaring heb jij met de picatinny rail? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest