In dit artikel 8 red dot richtkijker Tips van de merken Vortex en Konus en uitleg over de typische kenmerken van elke red dot richtkijker. Red dots worden steeds populairder en steeds meer gebruikt door jagers en sportschutters aangezien ze zeer eenvoudig te monteren en bedienen zijn. Ideaal om eenvoudig, snel en precies je doel te raken met een heldere dot. De genoemde prijzen van de red dots in dit artikel zijn zonder korting. Check onze webshop, want we hebben diverse red dot richtkijkers in de aabieding met zeer scherpe prijzen. De 8 Red Dot Richtkijker Tips van Konus en Vortex;

8 Red Dot Richtkijker Tips van Konus en Vortex

Red Dot Richtkijker van Vortex zonder parallax-afwijking (update 17-07-2019)

Red Dot Richtkijker is een speciale richtkijker die over het algemeen geen vergroting hebben en werken op basis van een reflectie van een rode of groene LED. De red dot richtkijkers van Konus en Vortex zijn te monteren op vele wapens, geweren zoals een AR-15 geweer. Daarnaast ook op revolvers en pistolen bijvoorbeeld een revolver .44 Magnum of .357 MagnumSmith & Wesson M&PColt 1911 en vele andere toepassingen zoals een Glock, Sig Sauer, HK, Walter, Springfield of Berretta …

Het bijzondere aan een red dot is, dat er bij zo’n kijker nauwelijks parallax-afwijking optreedt. Deze richtkijkers worden vooral gebruikt bij situaties waar snel geschoten dient te worden, zoals bij paintball of de drijfjacht.

Magnifier voor red dots

Deze red dot richtkijkers zijn uit te breiden met een vergrotings scope waarmee je de vergroting van 1x naar 3x kan verhogen. Hiermee kan je dan grotere afstanden schieten. Een voorbeeld van zo’n vergrotings scope is de Vortex VMX-3T Magnifier. Deze plaats je voor de red dot en kun je weg flippen naar de zijkant als je hem niet nodig hebt. Binnenkort volgt meer info hierover in dit blog …

Richtkijkers van Vortex kenmerken zich niet alleen door de meer dan uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Vortex biedt op de kijkers ook een levenslange garantie.

Richtkijkerbestellen biedt niet alleen een scala aan Vortex red dot richtkijkers en Konus red dot richtkijkers, maar voorziet u ook van advies om de juiste keus in richtkijkers te bepalen. Ga hiervoor naar het kopje “Informatie” op de website. Red Dot Richtkijkers van Vortex zijn al verkrijgbaar vanaf € 169,-

Nieuwe red dot richtkijkers van Vortex

Nieuwe red dot richtkijkers van Vortex

In de webshop www.richtkijkerbestellen.nl heb ik onlangs 3 nieuwe modellen van de Vortex Richtkijkers toegevoegd. Deze richtkijkers hebben een levenslange VIP Garantie. Hier kun je er meer info over lezen;

Vortex Red Dot Richtkijker Crossfire 2 (vervanger Sparc 2)

Vortex Red Dot Richtkijker Crossfire 2 (vervanger Sparc 2)De Vortex Red Dot Richtkijker Crossfire 2 is de nieuwste aanwinst van Vortex. Het is de vervanger van de zeer populaire Sparc II en hij is een super lichte en ultra-compacte red dot die waanzinnig snel op doel komt. Deze scope is uitgerust met geadvanceerde functies, terwijl zijn ontwerp ervoor zorgt dat de optische kwaliteit ondanks zijn compacte formaat zeer hoog is. Hij is gemaakt van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De Spitfire AR blinkt dankzij zijn samenstelling uit bij het zoeken van uw doelwit op korte- tot middellange afstand.

Crossfire 2 op Picatinny montage

De bijgeleverde montages van de Vortex Crossfire 2 passen op een standaard weaver/picatinny rail en bieden twee verschillende montagehoogte opties;

 • de lage Skeletonized mount plaatst de red dot op 40 mm boven de rail
 • de lagere 1/3 Co-Witness mount plaatst de red dot op 18 mm boven de rail. Deze montage is tevens perfect om de Crossfire 2 op een pistool met picatinny rail te monteren.

Crossfire 2 op 11mm Dovetail montage

Het is ook mogelijk om deze Crossfire 2 MOA red dot te monteren op een 11mm dovetail rail. Hiervoor hebben we een adapter die de dovetail base rail ombouwt naar een Picatinny/Weaver rail. Deze UTG MNT-PMTOWL adapter 11mm dovetail / .22 luchtwapen past op een standaard 3/8″ en luchtwapen met 9-11mm / .22 dovetail base rail. Op deze adapter kunt u dan de bijgeleverde de lagere 1/3 Co-Witness mount gebruiken.

Vortex Crossfire 2 afmetingen

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker Crossfire 2:

 • Full multi-coated lenzen
 • Buiscontructie uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokbestendig
 • Parallaxvrij
 • Weerstaat temperaturen van -20 tot +50 graden celcius (afhankelijk van de batterij)
 • Daglicht Bight Red Dot (extreem goed zichtbaar, ongeacht lichtomstandigheden of achtergrond)
 • Deze red dot is een beetje te helder voor gebruik met nachtzicht
 • Instelbare dot helderheid in 11 standen
 • Batterij gaat tot 7000 uur mee in de middelste stand

De Vortex Red Dot Crossfire 2 is verkrijgbaar voor € 209,00

Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR

Vortex Red Dot Richtkijker SPARC ARDe Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR is de nieuwste aanwinst in het red dot assortiment van Vortex. Deze nieuwe, compacte en lichtgewichte red dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. De modulaire Spacer Shim bied twee verschillende montagehoogtes: lagere 03/01 co-witness (40 mm) en absolute co- getuige (37 mm). Met de digitale controleknoppen aan de achterkant regelt u de dot, zoals aan/uit en helderheid. De body is gemaakt van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen.
De montages passen op een standaard weaver/picatinny rail.

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR:

 • Full multi coating
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Weerstaat temperaturen van -20 tot +70 graden celcius
 • Bight Red Dot (extreem goed zichtbaar bij daglicht)
 • Instelbare dot helderheid (de laagste twee instellingen zijn night – vision compatibel)

De Vortex Red Dot SPARC AR is verkrijgbaar voor € 289,00

Vortex Red Dot Richtkijker Venom Top Load 3 MOA

Vortex Red Dot Richtkijker Venom Top Load 3 MOADe Vortex Red Dot Richtkijker Venom is een vizier dat gebouwd is voor extreem hoge prestaties en ongelooflijke veelzijdigheid. De body is van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De XR full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De ArmorTek coating op de lenzen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen krassen en viezigheid. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De lichtgewichte Red Dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. Deze Venom Top Load 3 MOA is echter het meest geschikt voor een karabijn en geweer. Zoek je een red dot voor je pistool of handwapen? Bekijk dan de Vortex red dot Viper hieronder in dit artikel.

De Venom heeft de benaming “Top Load”, omdat de batterij aan de bovenkant van de red dot vervangen kan worden.

De montage die geleverd wordt met de Venom Top Load past op een standaard weaver/picatinny rail.

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker Venom:

 • XR full multi-coated lenzen
 • ArmorTek coating op de lenzen
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Bright Red Dot (extreem goed zichtbaar bij daglicht)

De Vortex Red Dot Venom Top Load 3 Moa is verkrijgbaar voor € 329,00

Vortex Viper Red Dot 6 MOA

Vortex Viper red dot 6 MOA pistool richtkijkerGeheel nieuw in het Red Dot assortiment van Vortex is de Viper red dot 6 MOA pistool richtkijker. Deze red dot is alleen verkrijgbaar in 6 MOA dot. Zoals de naam al zegt is deze red dot ideaal voor gebruik op een pistool of handwapen.

De Viper Red Dot’s Super lage montagehoogte maakt het de perfecte oplossing voor pistolen met cutout slides en voor montage op geweren met Picatinny rail. De Viper geeft schutters het eenvoud en snelheid voordeel van een red dot richtkijker, terwijl co-witnessing met suppressor height iron sights. “Co-Witness” verwijst naar de dubbele controle van het doel, dat zich voordoet wanneer uw iron sight in één lijn is met de red dot sight. De 6 MOA dot diameter krijgt shutters snel op doel. De heldere daglicht red dot is instelbaar in 10 standen, gemakkelijk te zien en maakt doelen duidelijk zichtbaar ongeacht de lichtomstandigheden of achtergrond.

Vortex Viper Red Dot afmetingen

Afmetingen Vortex Viper red dot in cm

Vortex Viper Red Dot zeer geschikt als pistool richtkijker

Vortex Viper red dot 6 MOA is geschikt als pistool richtkijker en voor montage op een AR geweer. Hij is zeer compact en licht en is gemaakt uit één deel aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen. De Vortex Viper red dot is afgewerkt met een zeer duurzame matte finish. De stikstofvulling en O-ring afdichting voorkomen dat water, vocht en stof kunnen binnen dringen en  zorgen voor betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden. De Robuuste constructie is schokproof en weerstaat grote terugslag en impact tot .50 BMG kaliber.

De volledig multi-coating en ultra-heldere lens biedt een breed en onbelemmerd gezichtsveld. Meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenopvervlakken van het glas vergroten lichttransmissie. De ultra-harde, krasbestendige ArmorTek coating aan de buitenkant van de lenzen beschermt de Viper red dot tegen krassen, olie en vuil.

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker Viper:

 • XR full multi-coated lenzen
 • ArmorTek coating op de lenzen
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Bright Red Dot (extreem goed zichtbaar bij daglicht)

De Vortex Viper Red Dot 6 Moa is verkrijgbaar voor € 329,00

Konus Red Dot Richtkijkers

Konus Red dot richtkijkers

Naast de Vortex red dot richtkijkers hebben we ook Konus red dot richtkijkers in ons assortiment. Hieronder de typische kenmerken van deze red dot richtkijkers en de prijzen.

Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 – Konus

Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 geschikt voor picatinny/weaver is een super compacte unit en is daarom een ideale oplossing als u op zoek bent naar minimaal gewicht (slechts 50 gr.) en afmeting. De dot heeft een grootte van 5 MOA en heeft een verlichte rode dot die instelbaar is op 5 intensiteit niveaus.

De Sight-Pro Fission is verkrijgbaar voor € 129,-

Review Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0

Bekijk hier een uitgebreide review van de Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 >>

Red Dot Richtkijker Sightpro Atomic 2.0 – Konus

Red Dot Richtkijker Sight-Pro Atomic 2.0De revolutionaire Konus Red Dot Sightpro Atomic 2.0 richtkijker is de kleinste traditionele red dot richtkijker op de markt. Het extreem robuuste uiterlijk is ontworpen om de meest krachtige vuurwapens te weerstaan. De Sight-Pro-Atomic 2.0 is zo licht en compact dat het kan worden gemonteerd op pistolen, bogen, geweren, jachtgeweren, etc. Het beschikt over een 4 MOA rode of groene dot met vijf instelbare intensiteiten voor elke kleur. Deze red dot is geschikt voor weaver/picatinny rail en 11 mm rail.

De Sightpro Atomic 2.0 is verkrijgbaar voor € 99,95

Red Dot Richtkijker Sightpro Atomic-QR – Konus

konus-red-dots3De Sightpro Atomic-QR is licht en compact en voorzien van een quick release montage waardoor hij eenvoudig en snel gemonteerd kan worden op pistolen, bogen, geweren, jachtgeweren, etc. De Atomic-QR beschikt over een 3.5 MOA rode dot met elf instelbare intensiteiten voor elke kleur. Deze red dot is geschikt voor weaver/picatinny rail.

De Sightpro Atomic-QR is verkrijgbaar voor € 119,-

Konus Red Dot Richtkijker

Red Dot Richtkijker Sight-Pro TR – Konus

Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro TRDe Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro TR is een red dot kijker met 4 instelbare dots. De verlichting van de dot is traploos instelbaar in de kleuren rood en groen. De twee turrets op de red dot kijker geven de mogelijkheid tot hoogte- en windcorrecties voor optimale richtprestaties.

Ideaal voor de tactische schutter maar daarnaast ook goed te gebruiken voor de jacht op snelle doelen die zich op een korte afstand bevinden. Geschikt voor Weaver/Picatinny rail.

De Sight-Pro TR is verkrijgbaar voor € 115,-

Red Dot Richtkijker Sight-Pro-PTS1 – Konus

Red Dot Richtkijker Sight-Pro-PTS1 - KonusDe Konus Red Dot Richtkijker Sightpro-PTS1 is een tactische red dot kijker met 4 instelbare dots. De dot van de PTS1 is instelbaar in de kleuren groen, rood, blauw en zwart. Per kleur is het mogelijk om de verlichting van de dot in 3 intensiteitsniveaus in te stellen. De twee turrets op de red dot kijker geven de mogelijkheid tot hoogte- en windcorrecties voor optimale richtprestaties.

De Sight-Pro-PTS1 is ideaal voor de tactische schutter en tevens ook goed te gebruiken voor de jacht op snelle doelen die zich op een korte afstand bevinden.

De Sight-Pro-PTS1 is verkrijgbaar voor € 209,-

Nieuwe Red Dot Richtkijker SightPro PTS2 3×30 – Konus

Red Dot Richtkijker SightPro PTS2 3x30 - KonusZoek je een red dot van Konus met vergroting, dan zou ik een kijken naar deze nieuwe Konus red dot SightPro PTS2 3×30 met Prismatic Lens. Deze tactische red dot richtkijker is voorzien van een geëtst ballistische rood-blauw IR dradenkruis, geïntegreerd Tri-rail en Weaver/picatinny basis montage. Een red dot van onschatbare waarde in de zeer veeleisende tactische veld.

De SightPro-PTS2 3×30 is verkrijgbaar voor € 169,-

Ik heb er onlangs nog een blog over geschreven waar je alles kunt lezen over deze nieuwe Konus Red Dot met vergroting:

 

Ik hoop dat je zo beter een keuze kunt maken in de beste red dot richtkijker. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via: https://www.richtkijkerbestellen.nl/contact of onze Chat-service rechts onderaan onze webshop.

Welke ervaring heb jij met Vortex Red Dot Richtkijkers? Wat zijn jouw bevindingen? Laat een reactie achter in onderstaand reactieveld!

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest