In dit artikel laat ik je 35 Airsoft richtkijkers en Airsoft red dots van Konus, ASG, Firefield, Sightmark en Vortex, die zeer geschikt zijn voor het beoefenen van Airsoft. Zoek je de allergoedkoopste airsoft scopes? Google dan snel verder, want dan is dit artikel niks voor jou. Zoek je een goede kwaliteit richtkijker of red dot sight voor airsoften in diverse prijsklasses? Lees dan snel verder.

Ik laat je kwalitatief goede Airsoft red dots en scopes zien, met goed glas, scherp beeld en veel mogelijkheden voor scherpe prijzen tussen €50 en € 450 en een high end sniper scope van Vortex voor €1049. Tevens vertel ik waar je op moet letten bij de aankoop en hoe je deze richtkijkers het beste kunt monteren op je airsoft wapen. Maar eerst wat meer info over airsoften en mijn eerste ervaring in een Airsoft Skirm.

(Update 13-02-2020)

35 Airsoft richtkijkers en red dots van Konus en Vortex Tips35 Airsoft richtkijkers en red dots van Konus en Vortex Tips

Inhoud artikel:

 1. Wat is airsoft?
 2. Gebruikte wapens in Airsoft
 3. Airsoft Battle Dress Uniforms
 4. Mijn eerste keer Airsoften
 5. Zijn Airsoft richtkijkers noodzakelijk?
 6. 3 disciplines in Airsoft
 7. Airsoft munitie
 8. Terugslag op airsoft richtkijker en red dot
 9. De 6 Belangrijkste eigenschappen van Airsoft richtkijkers en red dots
 10. Airsoft Sniper richtkijkers
 11. 35 Airsoft richtkijkers en red dots van Konus en Vortex Tips
 12. Conclusie en garantie

Wat is airsoft?

Airsoft is een team schietsport die in competitieverband gespeeld wordt. Het is een militaire simulatie strijd tussen 2 of meerdere teams, die het de hele dag op tegen elkaar in een fictieve strijd. Andere vormen van airsoft zijn kaartschieten en parcours schieten.
 Bij airsoft worden er echter geen echte kogels gebruikt maar 6mm grote plastic balletjes, die biologisch afbreekbaar zijn. Deze airsoft munitie (BB’s genaamd) zijn er in gewichten van 0.12 tot 0.50 gram.

Gebruikte wapens in Airsoft

Ook de wapens die er gebruikt worden zijn niet echt maar replica’s van bestaande vuurwapens. Er wordt van allerlei airsoftapparaten gebruikt in deze sport. Van kleine vuist vuurwapens tot snipers en machinegeweren en M4, M16, AK47. Er is van vrijwel elk wapen wel een replica te vinden, zelfs van hele oude historische wapens. Realisme speelt een hele grote rol in Airsoft en de deelnemers gaan helemaal op in het spel. Bekende replica merken zijn; Classic Army, ICS, G&G, Tokyo Marui, G&P, WE, Jing Gong, Systema en KJW bijvoorbeeld.

Voorbeelden van Airsoftguns : jing gong | systema | tokyo maruiVoorbeelden van Airsoftguns; jing gong | systema | tokyo marui

Airsoft Battle Dress Uniforms

Zelfs de uitrusting en kleding wordt hierop aangepast, om zo de realiteit zo goed mogelijk na te bootsen. Voorbeelden van Battle Dress Uniforms zijn US Navy Seals, ZWAT-eenheden en wordt het korps mariniers nagebootst. Daarnaast worden er ook schutters gekleed in historische uniformen, bijvoorbeeld uit de tweede wereldoorlog met bijpassende wapens uiteraard. Sinds 15 januari 2013 is deze sport gelegaliseerd, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld lid zijn van de Sportbond NAVB.

<< Terug naar inhoud

Mijn eerste Airsoft skirm

Mijn eerste airsoft skirm met collega’s is alweer bijna 2 jaar geleden in November 2017. Wat gaat de tijd toch snel. We gingen in alle vroegte naar Bunker Hill, een bebost terrein gelegen in Daarle. Een behoorlijk eind rijden, maar het was de moeite waard. Het was voor mij een zeer actieve, leerzame en super leuke dag. We leende een bb gun en kleding en hadden geen richtkijker of red dot op ons wapen. Uiteraard werd ik die dag tijdens het Re-enactment vaak getroffen door de tegenstander (Tango), maar heb ik zelf gelukkig ook wel wat rake schoten kunnen uitdelen. Maar de grootste tijd moest ik toch wachten op de safety-zone, tot ik weer deel mocht nemen aan het spel.

mijn eerste keer Airsoften Bunker Hill in DaarleFoto van mijn eerste keer Airsoften Bunker Hill in Daarle

<< Terug naar inhoud

Zijn Airsoft richtkijkers noodzakelijk?

De rustmomenten gaven me de mogelijkheid om te praten met andere airsofters en hun ervaringen. Erg leuk dat er nog een vrouwelijke deelneemster was, die vrijwel elke week ging airsoften. Ik vroeg hun of een richtkijker noodzakelijk is bij Airsoft. Het antwoord was: “niet persé noodzakelijk, maar het geeft je wel een groot voordeel t.o.v. tegenstander de vijand (Tango genoemd) die er geen hebben op hun airsoft geweer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor Airsoft richtkijkers en red dots op de markt, maar welke moet je kiezen? Welke opties zijn het beste voor jouw airsoft scope en waar moet je rekening mee houden bij de aankoop? In dit artikel geef ik je een handleiding en noem ik de in mijn ogen beste Airsoft richtkijkers en red dots van Konus en Vortex voor snipers en de snelle doelen dichterbij.

<< Terug naar inhoud

3 disciplines in Airsoft

Belangrijk in de juiste keuze voor een red dot sight of richtkijker is het doel waarvoor en afstand waarop je de scope voor gaat gebruiken. In airsoft zijn er namelijk 3 verschillende disciplines te onderscheiden; IAPS (International Airsoft Parcour Shooting, kaartschieten en Re-enactment.

#1. IAPS (International Airsoft Parcour Shooting

Tijdens IAPS of het Airsoft parcours schieten wordt er geschoten op verschillende doelen op varieërende afstanden in zogenaamde stages. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten behaalt in zo min mogelijk tijd. De stages en routes zijn elke keer anders en er moeten allerlei obstakels overwonnen worden, wat dit tot een zeer uitdagende sport maakt. Om deze dynamische schietsport op wisselende afstanden zo goed mogelijk te beoefenen, is een red dot of richtkijker zeler aan te raden.

#2. Kaartschieten

Bij Kaartschieten gaat het erom dat je zo precies mogelijk schiet op schietkaarten die op verschillende afstanden geplaatst worden. Deze Airsoft discipline wordt uit een statische positie geschoten, waarbij iedere schutter 5 keer schiet. De gene met de meeste punten wint de wedstrijd. Ook bij het kaartschieten is het handig om gebruik te maken van een richtkijker. Een airsoft richtkijker kan correcties in breedte en hoogte maken, waardoor je het doel veel exacter zult kunnen raken en hierdoor minder missers zult krijgen.

#3. Re-enactment

Re-enactment is een hardcore game waar 2 groepen het tegen elkaar opnemen. Dat is ook de discipline waar ik voor de eerste keer aan heb deelgenomen. Voorafgaand aan de skirm kregen we uitleg van ex-mariniers en militairen over wat de bedoeling was van het spel. Daar werden we door de Base-commanders ingedeeld in 2 airsoftteams met individuele snipers en kregen we opdrachten om belangrijke voorwerpen te zoeken en tegenstander uit te schakelen. De leiding hield alles in de gaten en gaf punten voor de inzet, strategische vaardigheden en behaalde doelen. Communicatie bleek uiteindelijk ook de sleutel tot succes. Zo is re-enactment dus een zeer tactische game en uitdagende sport, waarbij verschillende airsoftguns en allerlei schietdisciplines nodig zijn. Ook hierbij kan een Airsoft richtkijker of red dot van grote toegevoegde waarde zijn voor meer precisie.

Ons Airsoft - Re-enactment teamOns Airsoft – Re-enactment team

<< Terug naar inhoud

Airsoft munitie

De munitie die gebruikt wordt bij airsoft zijn BB’s. Dit zijn plastic balletjes met een doorsnee van 6mm, verkrijgbaar in verschillende gewichten. Deze munitie mag maar een bepaalde FPS (Feets per seconde) hebben. Dit is de snelheid waarmee de BB uit de loop komt. Hoe hoger de FPS, des te verder je kan schieten. Voorafgaand aan iedere game door een chronograph of Chrono gemeten. De maximum limiet voor FPS is vastgesteld door de NABV. In Nederland en België gelden dezelfde regels als het gaat om FPS limieten;

 • Voor Handwapens, Shotguns, AEG’s en Semi-automatic Sniper is dat 360 FPS
 • Single Bolt Sniper hebben een limiet van 500 FPS

Impact van BB’s

Deze BB’s zijn weliswaar van plastic, maar kunnen een behoorlijke impact hebben op je lichaam. Dat heb ik die dag op Bunker Hill in Daarle ook ondervonden. Vandaar ook dat ik zeer blij was met de beschermende kleding en droeg ik een leren hoed. Dat voorkwam voor mij de volgende dag hoofdpijn, maar verschillende collega’s met blauwe wangen en voorhoofd waren minder gelukkig. De impact van BB munitie kan ook het glas van een slechte airsoft richtkijker of red dot kapot maken. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden bij de aankoop van je nieuwe airsoft scope.

Airsoft guns, munitie en BB’s. Bovenstaand de Airsoftgun die ik gehuurd had bij Bunker HillAirsoft guns, munitie en BB’s. Bovenstaand de Airsoftgun die ik gehuurd had bij Bunker Hill

Terugslag op airsoft richtkijker en red dot

Veel richtkijkers en red dots die op de markt verkrijgbaar zijn voor airsoft, kunnen ook alleen maar voor airsoft gebruikt worden, aangezien de terugslag van een echt wapen deze richtkijkers kapot zou maken. Onderstaande 33 voorbeelden zijn van betere kwaliteit en kunnen ook zware impact van luchtbuksen, schotguns, pistolen en andere zware geweren aan. Waar deze airsoft-scopes nog meer aan moeten voldoen, vertel ik in onderstaande 6 punten.

<< Terug naar inhoud

6 Belangrijkste eigenschappen van Airsoft richtkijkers en red dot

Tip #1: Betrouwbaarheid

Tijdens airsoft is er niets zo vervelend dan dat je uitrusting je in de steek laat. Vandaar ook dat het zeer belangrijk is dat je goede kwaliteit optiek koopt van betrouwbare merken om uitval te voorkomen. Het belangrijkste dat een airsoft richtkijker nodig heeft is dat hij zijn zero behoudt. Dit betekent dat de aanpassingen voor hoogte constant moeten blijven, tenzij je die zelf wilt aanpassen. Slechte richtkijkers en red dots die snel breken of uitgelijnd raken en de zero niet kunnen houden kun je dus maar beter vermijden.

Tip #2: Vergroting van Airsoft richtkijkers

Vergroting heb je soms wel en soms niet nodig in het veld waar je in speelt. Het is belangrijk om dat te overwegen bij de aankoop van een scope. Voor de afstanden dichtbij is een 1x red dot sight perfect geschikt. Voor langere afstanden kun je beter een vaste vergroting van 4x of variabele zoom van 2-7x of 3-9x nemen. CQB games vereisen normaal gesproken geen vergroting op je richtkijker, aangezien de meeste vuurgevechten zeer dichtbij afspelen. Als airsoft buiten wordt gespeeld, zullen je targets verder weg zijn en zul je rekening moeten houden met wind en elevation. Dan heb je dus een scope nodig die dat allemaal kan doen. Een kijker die je effectiever maakt tijdens het gevecht en combat.

Tip #3: Functies aangepast aan omgeving

Voor wat betreft de benodigde functies in een airsoft richtkijker of airsoft red dot, hangt dat af van jou voorkeur en in welke situatie je de kijker of dot gaat gebruiken. In buitensituaties, bijvoorbeeld in een moeras of jungelachtig terrein, zoek je uiteraard voor een scope die waterdicht en nevelproof is. Kies je een richtkijker of red dot uit onderstaand overzicht, dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Ze zijn allemaal gasgevuld en gesealed en daarmee volledig nevel- en waterdicht. Ze zijn bovendien ook zeer schokbestendig.

Tip #4: Turrets

Kwa turrets is het fijn, zeker buiten in open terrein, dat je de richtkijker of red dot sight voor breedte en hoogte kunt instellen en de kliks goed hoorbaar zijn. Je wil snel en nauwkeurig je doelwit raken, dus enige instelbaarheid van de kijker is dan wel wenselijk. Ook dat is met alle onderstaande Airsoft modellen mogelijk.

Tip #5: Persoonlijke wensen

Het is tevens zeer belangrijk om het juiste dradenkruis type voor jouw target en afstand te kiezen. Dit is vooral een persoonlijke keuze en kan van allerlei factoren afhangen. Ben je bijvoorbeeld kleurenblind en zie je bepaalde kleuren niet? Dan is het goed als je een airsoft red dot neemt waarvan je de kleur kunt wijzigen. Bijvoorbeeld een red dot met rood en groen dradenkruis. Draag je een bril, dan is het handig als je het oogstuk of eyepiece kunt aanpassen aan je ogen. Dat is bij alle onderstaande modellen mogelijk.

Tip #6: Airsoft dradenkruis types

Tot slot moet je een airsoft dradenkruis type of dot kiezen, dat jou het beste dient en past bij de omgeving waarin je opereert. Voor Close quarters combat (CQC) en korte afstanden gebruik je het beste een verlichte dot. Een grotere 4 of 6 MOA dot grootte zal je sneller op doel brengen. Een kleinere 2 of 3 MOA dot is beter voor iets grotere afstanden, aangezien deze je doelwit minder snel zal bedekken. Wil je meer controle en op grotere afstanden kunnen schieten, dan kies je beter voor een Airsoft richtkijker met dradenkruis.

4 type dradenkruizen voor Airsoft Richtkijkers

Voor wat betreft de mogelijkheden in richtkijkers zijn er in principe 4 type dradenkruizen:

1. Standaard crosshairs

Standaard crosshairs zijn een eenvoudig kruis in de richtkijker die je uitlijnt met je doel. Deze zijn vaak het gemakkelijkste om te leren gebruiken. Daarnaast worden ze het meest gebruikt door jagers en schutters die korte afstanden schieten op bekende afstanden. Voorbeelden van Standaard crosshairs zijn:

  • 30/30 gegraveerd dradenkruis van Konus
  • V-Plex duplex dradenkruis van Vortex

2. Target crosshairs

Target crosshairs verschillen maar weinig van de standaard kruizen. Dit door de toepassing van een dot of cirkel in het midden in plaats van een simpel kruis. Deze worden veelal gebruik in richtkijkers met kleine vergroting of degene die bestemd zijn voor gebruik bij weinig licht. Deze kunnen problematisch zijn op grotere afstanden, waarbij de dot of stip het doelwit kan bedekken. Voor de korte en middellange afstanden bij airsoft zijn ze echter prima geschikt. Voorbeelden van Target crosshairs zijn:

  • V-Brite dradenkruis van Vortex (Crossfire II)
  • Verlicht cirkel dot dradenkruis van Konus (Konuspro AS-34)

Measuring of ranging crosshairs in SFP (Second Focal Plane);3. Measuring of ranging crosshairs in SFP (Second Focal Plane)

Measuring of ranging crosshairs in SFP hebben een soort van meet markeringen op het dradenkruis, om te helpen bij het bepalen van de afstand tot het doel en om wind- en holdover correcties mee te maken. Het leren om deze te gebruiken kan enige tijd duren, maar is zeker de moeite waard. Voor beginnende airsoft schutters kan het zeer drukke dradenkruis een grote afleiding zijn. Deze wordt ook wel het kerstboom-dradenkruis genoemd. Voor long range snipers is dit echter een zeer geschikt dradenkruis. Voorbeelden van Ranging SFP crosshairs zijn:Measuring of ranging crosshairs in SFP (Second Focal Plane); AR-BDC dradenkruis

  • Verlicht en gegraveerd Mil dot dradenkruis van Konus (M30 scopes)
  • Onverlicht Dead-Hold BDC Dradenkruis van Vortex (Crossfire II en Diamondback)
  • AR-BDC dradenkruis verlicht van Vortex (Strike Eagle)

Bij een Second focal plane vergroot het dradenkruis niet mee met de vergroting en blijft dus altijd het zelfde. De metingen die je doet met een SFP-dradenkruis (subtentions) kloppen dan ook alleen op één bepaalde grootte, wat meestal de grootste vergroting is.

FFP Measuring of ranging crosshairs4. Measuring of ranging crosshairs in FFP (First Focal Plane)

FFP Measuring of ranging crosshairs zijn ook dradenkruizen met markeringen, waarmee je windcorrecties en holover correcties kunt uitvoeren en afstanden kunt meten. Het verschil is dat dit FFP reticle in first focal plane staat. Bij een first focal plane dradenkruis vergroot het dradenkruis mee met de vergroting en blijft de verhouding van het kruis tot je doel altijd het zelfde. De subtentions kloppen op alle afstanden. Dit is ideaal voor de zeer wisselende afstanden waarop bij Airsoft geschoten wordt. Vooral bij de grotere afstanden komt dit FFP-dradenkruis zeer goed van pas en is daarmee het meest geschikt voor de Airsoft Sniper. Voorbeelden Ranging FFP crosshairs zijn:

  • EBR-2C dradenkruis in First Focal Plane (Diamondback Tactical)
  • EBR-4 dradenkruis in First Focal Plane (Viper PST Gen II)

<< Terug naar inhoud

Airsoft sniper richtkijkers

Tijdens een Re-enactment game doen er ook individuele snipers mee, die vanuit de achterhoede tango’s uitschakelen. Hierbij wordt er geschoten op grote afstanden en is een richtkijker met goed glas en kristalhelder beeld een must. De Airsoft sportbond NABV heeft voor demonstratiedoeleinden een sniper geweer gekocht. Op de Novritsch ssg24 Airsoft sniper rifle heeft hij de Vortex PST Gen II 2-10×32 richtkijker met zonnekap geplaatst. Deze is perfect voor trainingsdoeleinden, aangezien deze scope ook voor niet-schutters een goede eye relief heeft. Onderstaand vind je nog meer sniper richtkijkers die geschikt zijn voor Airsoft. Lees hier een volledige review over deze richtkijker: PST Gen II 2-10×32 FFP richtkijker van Vortex Review.

Airsoft sniper richtkijker - Vortex PST Gen II 2-10×32 Airsoft sniper richtkijker – Vortex PST Gen II 2-10×32

<< Terug naar inhoud

35 Airsoft richtkijkers en red dots van Konus en Vortex Tips

Onderstaand de 35 Tips voor richtkijkers en red dots van Konus en Vortex. Deze heb ik per merk en prijsklasse onderverdeeld in red dot sights en richtkijkers. Konus Airsoft richtkijkers en red dot sights zijn zeer goede low budget scopes De Vortex Airsoft scopes zijn iets duurder, maar ook van betere kwaliteit met een scherper en meer helder beeld:

35 Airsoft Scopes; Beste Richtkijkers en Red dot sights voor Airsoften35 Airsoft Scopes; Beste Richtkijkers en Red dot sights voor Airsoften

7 Beste Airsoft Red dots van ASG, Firefield, Konus en Sightmark

 1. ASG Mini Red Dot Sight voor Airsoft – Strike Systems – €59
 2. Firefield Mini Shot Reflex Sight 5MOA red dot – €89,95
 3. Sightpro Atomic 2.0 Red Dot Richtkijker van Konus – €95
 4. Sight-Pro Fission 2.0 Red Dot Richtkijker van Konus – €117
 5. SightPro PTS2 3×30 Konus red dot – €143
 6. Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro R8 – €176
 7. Sightmark Mini Shot Pro Reflex Sight 5MOA red dot – €179

8 Beste Airsoft Red dots van Vortex

Onderstaande prijzen zijn exclusief 10% Voucherkoting op alle Vortex Red Dots. Zie hier meer info >>

 1. Vortex Crossfire 2 MOA Red Dot Richtkijker– €199
 2. StrikeFire II Red/Green Red Dot Richtkijker van Vortex (Cantilever Mount) – €239
 3. Vortex Red Dot StrikeFire II Bright Red Dot (Cantilever Mount) – €239
 4. SPARC AR Vortex Red Dot Richtkijker – €239
 5. Vortex Red Dot Venom Top Load 3 MOA – €279
 6. Venom 6 MOA Top Load red dot – €299
 7. Viper red dot 6 MOA pistool red dot – €299
 8. Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 3x EBR-556B (MOA) – €399

Red Dot montages: Bovengenoemde 9 Airsoft red dots van Konus en Vortex worden geleverd met een Picatinny/Weaver montage en kunnen zo direct op je airsoftgun gemonteerd worden. Wil je bovengenoemde red dots op een 11mm dovetail rail monteren? Gebruik dan deze UTG MNT-DT2PW01 adapter die de dovetail base rail ombouwt naar een Picatinny/Weaver rail.

7 Beste Airsoft richtkijkers van Konus

 1. Konusfire 4×32 Richtkijker – “Eerste scope” – €54,95
 2. Konus Richtkijker Konuspro 4×32 inclusief montering – €69,95
 3. Konuspro 2-7×32 inclusief montering – €74,95
 4. Konus Konuspro 3-9×32 AO Inclusief Montering – €94,95
 5. AS-34 2-6×28 Richtkijker voor snelle doelen – €197
 6. Konuspro M30 1-4×24 Met Verlicht Dradenkruis – €189
 7. M30 1-6×24 Konuspro Met Verlicht Dradenkruis – €297

Konus richtkijker montages: Optie 1 t/m 5 wordt geleverd inclusief een montage voor een Picatinny en Weaverrail en kunnen dus ook rechtstreeks geplaatst worden op je picatinny rail. Voor optie 6 en 7 heb je extra losse montageringenringen of een cantilever montage nodig om die M30 kijkers te monteren op je airsoftwapen. Deze montages kun je vinden in deze categorie: Montages montageringen picatinny/weaver rail. Kijk in deze categorie voor de passende montages voor de 11mm dovetail rail: Montages montageringen 11mm dovetail rail.

8 Beste Airsoft richtkijkers van Vortex

Onderstaande prijzen zijn exclusief 10% Voucherkoting op alle Vortex Richtkijkers. Zie hier meer info >>

 1. Vortex Crossfire II 1-4×24 AR Richtkijker, V-Brite Dradenkruis (MOA) – €269
 2. Crossfire II 2-7×32 Richtkijker, V-Plex Dradenkruis (MOA) – €179
 3. 2-7×32 Crossfire II Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – €159
 4. Rimfire Crossfire II 2-7×32 Richtkijker, V-Plex Dradenkruis (MOA) – €179
 5. Scout Scope Richtkijker Crossfire II 2-7×32, V-Plex Recticle (MOA) – €189
 6. Vortex Crossfire II 3-9×40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – €199
 7. Crossfire II 3-9×40 Richtkijker, V-Plex Dradenkruis (MOA) – €199
 8. 3-9×40 Crossfire II Richtkijker, V-Brite Dradenkruis (MOA) – €219

7 Beste Vortex Airsoft Snipers

 1. Vortex Crossfire II 3-9×50 Richtkijker, V-Brite Dradenkruis (MOA) – €249
 2. Crossfire II 4-12×40 AO Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – €239
 3. 4-12×50 Crossfire II AO Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – €249
 4. Vortex Diamondback 3-9×40 Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – €239
 5. 4-12×40 Diamondback Richtkijker, Dead-Hold BDC Dradenkruis (MOA) – € 279
 6. 1-6×24 Strike Eagle Richtkijker, AR-BDC Dradenkruis (MOA) – €379
 7. 1-8×24 Strike Eagle Richtkijker, AR-BDC2 Dradenkruis (MOA) – €489

2 Beste Vortex Airsoft Snipers in FFP

 1. Vortex Diamondback Tactical 4-16×44 FFP EBR-2C richtkijker (MOA) – €429
 2. Diamondback Tactical 4-16×44 FFP EBR-2C richtkijker (MRAD) – €429

Vortex richtkijker montages: Alle 7 bovengenoemde Vortex Airsoft richtkijkers en 9 Vortex airsoft snipers worden exclusief montage geleverd. De bijpassende ringen kun je terug vinden onderaan de beschrijving in onze webshop als je op de links klikt. Of kijk in deze categorie: Montages montageringen picatinny/weaver rail. Voor de passende montages voor de 11mm dovetail rail: kun je in deze categorie kijken Montages montageringen 11mm dovetail rail.

2 Beste High end Airsoft sniper richtkijkers van Vortex

 1. Vortex Viper PST Gen II 2-10×32 FFP richtkijker, EBR-4 Dradenkruis (MOA) – €1049
 2. Vortex Viper PST Gen II 2-10×32 FFP richtkijker, EBR-4 Dradenkruis (MRAD) – €1049

Ook voor deze 2 high end Airsoft sniper richtkijkers kun je bijpassende montages in onze webshop vinden, helemaal onderaan de beschrijving van beide scopes.

Airsoft | Red Dots | Scopes | SnipersAirsoft | Red Dots | Scopes | Snipers. Samen met mijn Airsoft Dream Team!

Conclusie

Wil je Airsoft gaan beoefenen in de vorm van Parcour schieten, kaartschieten of re-enactment game in het veld, dan is een Airsoft richtkijkers of red dot sight zeker aan te raden. Het geeft je een tactisch voordeel op je tegenstander die geen airsoft scope gebruikt, want je kunt veel nauwkeuriger schieten. Een kwalitatief goede red dot of richtkijker met duidelijk glas en instelmogelijkheden is belangrijk, om zo veel meer plezier te beleven in de Airsoftsport.

Kies je een van bovenstaande Airsoft richtkijkers of red dot sights, dan ben je verzekerd van een betrouwbare en duurzame scope, die niet uitgelijnd raakt en waarmee je je zero behoudt. Op alle Vortex red dots en richtkijkers krijg je tevens een ongelimiteerde levenslange garantie. Dus mocht onverhoopt toch een BB door je glas heen knallen, dan krijg je gewoon een nieuwe van Vortex. Dat is goed om te weten, toch?

Ik wens je heel veel succes met airsoften!

<< Terug naar inhoud

Meer artikelen over Airsoft richtkijkers:

Wat is jouw favoriet airsoft richtkijker of red dot sight? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Chantal Hermkens

Met vriendelijke groet,

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest