16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker – Kies je voor de Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker, dan kies je voor heel duidelijk glas, grote zoom en een gemakkelijk scherp te stellen richtkijker. Deze Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker heeft CRS Zero stop system, die veel tijd bespaart en het heel eenvoudig maakt om van 0-1000 te gaan en snel weer terug naar zero.” Deze reactie van een klant verwoort perfect in het kort waar deze richtkijker o.a. goed in is.

16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24x50 Richtkijker

De Viper HS-T 6-24×50 serie richtkijkers van Vortex

De naam HS-T staat voor Hunting Shooting Tactical / jacht tactisch schieten. Deze Viper HS-T 6-24×50 richtkijker combineert twee van Vortex’s meest populaire richtkijker modellen, nml.; de Viper HS en de oude Viper PST-modellen (inmiddels vervangen door de Viper PST Gen II richtkijker), wat een ongeëvenaarde en zeer veelzijdige uitbreiding biedt voor je wapen. Of je nu schiet met een AR-wapen of geweer, deze Vortex Viper HS-T richtkijker garandeert optimale prestaties voor al je schiet-toepassingen.

Maar welke functies maakt deze allround kijker tot een perfecte keuze voor te jagen, sportschieten of voor je tactische operaties op middellange tot lange afstanden? Waarom zou je deze kijker kopen voor je volgende jacht, schieten op de schietbaan of tactische inzet? Het antwoord is simpel;

De Vortex Viper HS-T bestaat uit een professionele constructie en een zeer goed optisch systeem, waarmee je maximale veelzijdigheid en prestaties krijgt als je er op uit trekt. Daarnaast zorgt deze richtkijker voor snelle doelbepaling, fantastische precisie, eenvoudige bediening en verhoogde veelzijdigheid, zodat je keer op keer je target zult raken.

16 Tips Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker Review

Ben je als jager, sportschutter of tactische schutter op zoek naar een investering die je middellange- lange afstandsdoelen zeer de moeite waard maken? Bekijk dan onderstaande video en lees deze zeer uitgebreide review met 16 Tips over deze Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker (bekijk hier de beste prijs in webshop);

Tip 1: Perfecte optiek en goed glas

Perfecte optiek en goed glas is een must, als je in een richtkijker wilt gaan investeren. Gelukkig blinkt Viper HS-T uit op dit gebied. Deze richtkijker heeft XR volledig multi-coating lenzen, die helpen bij het optimaliseren van lichttransmissie voor betere zichtbaarheid. De vele lagen van coatings hebben ook anti-weerspiegelende eigenschappen, zodat je geen schittering ervaart op de buitenkant van het glas.

Bovendien heeft het glas van de objectieflens extra lage dispersie eigenschappen, wat zorgt voor betrouwbaarheid van kleur en en biedt tevens een ongelooflijke resolutie. Hierdoor kun je altijd scherpe en kristal heldere beelden verwachten. Met de side focus knop, die verwerkt zit in de linker turret van deze richtkijker, krijg je perfecte beeld focus en tevens verwijdert het parallax als je schiet. De parallax op deze richtkijker is instelbaar van 50 meter tot oneindig.

Side focus knop biedt optimale beeld focus en parallax verwijderingDe Side focus knop biedt optimale beeld scherpstelling en parallax verwijdering

Tip 2: Uitstekende exterieure bouw

Deze Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker is gemaakt met behulp van één enkel stuk 30mm buis, die is opgebouwd uit aluminium dat ook in vliegtuigen wordt gebruikt. Deze constructie vergroot de sterkte en stijfheid en verbetert ook de precisie en de visuele prestaties, die je krijgt bij deze richtkijker.

Een bijkomend voordeel is dat deze schokbestendige richtkijker heel goed kan omgaan met zware terugslag en grote impact kan weerstaan. Hij heeft een grote oogafstand van 10,2 mm. Haar hard geanodiseerde buitenkant heeft matte afwerking, zodat je volledig gecamoufleerd bent als je schiet. Dit wordt nog aangevuld door de ultra-harde Armor Tek coating, die de buitenkant van je lenzen tegen vuil, krassen en olie beschermt.

Tip 3: Ongelooflijke interne constructie

De Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker is zowel waterdicht en waterproof. Hij is waterdicht door de O-ring afdichtingen. Deze voorkomen dat vocht, vuil en stof kunnen binnendringen in deze richtkijker. De Argon gasvulling voorkomt bij alle temperaturen dat interne onderdelen kunnen beslaan, zodat je zicht nooit wordt belemmerd. Hiermee is deze HS-T richtkijker dus ook nevelvrij.

Tip 4: Efficiënt Design van interne mechanisme

De Vortex Viper richtkijker heeft ook een bewonderenswaardig intern mechanisme design, dat nauwkeurigheid bevordert en verbeterde prestaties stimuleert onder alle omstandigheden. Met de Customizable Rotational Stop (CRS) kun je op nul terugkeren, zodra je een correctie voor hoogte hebt gemaakt. Het Precision-Force Spring Systeem, dat in de turrets is verwerkt, zorgt voor gemakkelijk aanpassingen en maximale herhaalbaarheid. Deze Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker is ook voorzien van een precisie-Glide Erector systeem voor soepele aanpassingen van de vergroting.

Tip 5: Uitleg van CRS systeem (Customizable Rotational Stop)

De Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker wordt geleverd inclusief de shimplaatjes om de turrets in te kunnen stellen op 0. Wil je weten hoe dit CRS system werkt? Bekijk dan onderstaande video van Vortex. Deze is wel in het engels.

Bron: https://youtu.be/O93LjGzTfIs

Tip 6: Handige functies voor veel gebruikersgemak

Vortex is groot in gebruikersgemak. Dat is ook de reden waarom deze Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker vele functies heeft, die de tijd die je spendeert tijdens het sportschieten of jagen, gemakkelijker en leuker zullen maken. Als eerste heeft deze kijker een glasvezel MAG-weergave voor zichtbare referentiepunten van de vergroting. Als tweede een RADIUS-bar, waarmee je zichtbare en voelbare referentiepunten hebt voor de rotaties van de turrets. Dit zijn handige functies die zorgen voor veel gebruikersgemak.

Als gevolg van het open ontwerp van de tactische-stijl turrets, gaat het instellen van de hoogte- en breedteaanpassingen heel snel en nauwkeurig. Deze Viper HS-T heeft ook een fast focus eyepiece of snel focus oculair, waarmee je snel en eenvoudig het dradenkruis kunt scherpstellen.

Tip 7: Hoge tactische stijl turrets

De hoge tactische stijl turrets van deze Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker zijn zeer precies, duurzaam en gemaakt voor veelvuldig gebruik. Specifiek gebouwd om samen met het hashmark gebaseerde MOA of MRAD dradenkruis te komen tot een uiterst veelzijdige richtkijker met sublieme lange afstand prestaties. Heb je er genoeg van om iedere keer de kapjes van de turrets af te halen om voor hoogte te corrigeren? Dan is dat verleden tijd met deze bloodgestelde turrets zonder beschermkapjes. Deze tactical style turrets bieden snelle, accurate en gemakkelijk leesbare hoogte en breedte aanpassingen. De maximale hoogte- en breedte instelmogelijkheid in de MOA-versie is 65 MAO. De maximale hoogte- en breedte instelmogelijkheid in de MRAD-versie is 19 MRAD.

Vortex Viper HS-T 6-24x50 SFP richtkijker turrets

Tip 8: VMR-1 dradenkruis verkrijgbaar in MOA en MRAD

De Vortex Viper HS-T 6-24×50 SFP richtkijker is verkrijgbaar in zowel MOA-versie als in MRAD versie. In dit artikel geef ik meer uitleg over het verschil tussen MOA en MRAD. Hier uitleg over beide dradenkruis-types:

Het VMR-1 MOA dradenkruis

De Vortex Viper HS-T 6-24×50 richtkijker in MOA beschikt over een VMR-1 MOA draadkruis. Het VMR-1 dradenkruis is speciaal ontworpen om optimaal te schieten op lange afstanden en voor ranging capaciteiten. Dit VMR-1 MOA dradenkruis kan effectief worden gebruikt om afstanden in te schatten, voor holdovers en windcorrecties en het volgen van bewegende doelen. Het VMR-1 dradenkruis is gebaseerd op de minuut-of-angle (MOA) subtensions. MOA metingen zijn gebaseerd op de graden en minuten: 360 graden in een cirkel, 60 minuten in een graad voor een totaal van 21,600 minuten. Deze hoekige metingen worden gebruikt om de afstand in te schatten en te corrigeren voor de kogeldaling en baan bij richtkijkers. 1 MOA zal overeenkomen met 1.05 inch op een afstand van 100 yards, 2.1 inch op 200 yards, 3.15 inch op 300 yards, enzovoort… Een ideaal dradenkruis voor schieten op lange afstand en variërende afstanden.

Download hier de handleiding in het engels van het VMR-1 MOA dradenkruis >>

Het VMR-1 MRAD dradenkruis

Het VMR-1 MRAD dradenkruis is gebaseerd op de milliradian of afgekort MRAD. De MRAD eenheid van arc metingen zijn gebaseerd op het radiaal. Een radiaal is de hoek in het midden van de cirkel, gezien door een boog, die gelijk is in lengte tot de straal van de cirkel. Er zijn 6.283 radialen in een cirkel en 1000 milliradialen in een radiaal voor een totaal van 6,283 milliradialen (MRADS) in een cirkel. Een MRAD zal subtend 3,6 inch op een afstand van 100 yards. Deze richtkijker met MRAD aanpassingen, gebruikt .1 mrad klikken die subtend .36 inches op 100 yards.

Download hier de handleiding in het engels van het VMR-1 MRAD dradenkruis >>

VMR-1 SFP dradenkruis MOA of MRADVMR-1 SFP dradenkruis verkrijgbaar in MOA of MRAD

Tip 9: Second focal plane dradenkruis of SFP-dradenkruis

Een Second focal plane (SFP) dradenkruis bevinden zich in de buurt van het oculair van de richtkijker, achter het beeld en de vergrotingslens. Deze stijl van dradenkruis verandert niet visueel in grootte, als je de vergroting wijzigt. Het voordeel van een SFP dradenkruis is dat het altijd hetzelfde ideale middelgrote uiterlijk behoudt. Wanneer je schiet met deze SFP-scope, hou er dan rekening mee dat de genoemde dradenkruis subtensions (gebruikt voor het schatten van afstand) holdover en wind drift correcties, alleen kloppen bij een vergroting van 18x. Normaal is dit bij de hoogste vergroting. Alleen bij 6-24×50 modellen is dit bij een vergroting van 18x.

Tip 10: Montage Vortex Viper HS-T 6-24×50 op AR-wapen of geweer

Om deze richtkijker op je geweer te kunnen monteren heb je een montage nodig die past op je AR-wapen of geweer. Voor de passende montageringen van een bepaalde richtkijker, kun je altijd in onze richtkijker webshop kijken, onderaan de omschrijving van de richtkijker. Daar vind je de gerelateerde producten van dat specifieke artikel. Voor deze richtkijker kun je kiezen tussen Hunter en Viper montageringen in medium en hoog, welke geschikt zijn voor de weaver en picatinny rail. Ook is er een passende montage voor de 11 mm rail. Kijk hier onderaan de richtkijker voor de passende montageringen en andere accessoires.

De beste en meest nauwkeurige manier om deze allround richtkijker te monteren op je wapen zijn toch wel de Precision matched ringen. Dit zijn met precisie vervaardigde montageringen, die tijdens het productieproces altijd per paar bij elkaar gehouden om perfectie te garanderen. De ringen zijn in verschillende hoogtes te krijgen. Het is altijd het beste om je richtkijker zo dicht mogelijk bij de rail te plaatsen.

Tip 11: Voordelen

De Voordelen van deze Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker zijn;

 • Geweldige duidelijkheid van het glas
 • Praktisch en overzichtelijk dradenkruis
 • Intuïtieve aanpassingen
 • Turrets hebben een duidelijk hoorbare klik
 • Grote oogafstand
 • Ranging is accuraat
 • Instellingen van turrets zijn gemakkelijk te lezen
 • Ruime gezichtsveld
 • Solide constructie
 • Ongelimiteerde levenslange garantie

Tip 12: Nadelen

Nadelen van de Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker zijn;

 • Geen verlichting
 • Geen geëtst dradenkruis maar losse draden

Voordeel van een richtkijker zonder verlichting is wel dat hij lichter in gewicht is. Deze richtkijker weegt dan ook slechts 640 gram. Zo zie je maar weer dat elk nadeel ook zijn voordeel kan hebben.

Tip 13: Video Vortex Viper HS-T richtkijkers

Bron: https://youtu.be/xDkKJIb1-I0

Tip 14: Levering Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker

Vortex staat erom bekend dat ze hun richtkijkers zeer complete leveren. Dat geldt ook voor deze Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker. Naast een schoonmaakdoekje, gebruiksaanwijzing en de shimplaatjes met imbussleuteltje voor het CRS systeem, wordt er ook een 4-inch zonnekap meegeleverd met deze scope. Een losse zonnekap van goede kwaliteit, kost je normaal al snel ± € 60,-, maar deze krijg je dus gratis erbij geleverd! Een zonnekap is vooral handig om schittering te voorkomen, om zo het object of de target beter te kunnen zien. Daarnaast heeft een zonnekap nog meer voordelen, zowel voor de jager als de schutter op de schietbaan. Wil je meer hierover weten? Lees dan dit artikel; Waarom de zonnekap voor een richtkijker gebruiken? 5 Tips!

Extra richtkijker accessoires Vortex Viper HS-T 6-24×50

Voor deze richtkijker zijn er echter wel nog extra accessoires te bestellen, die een nuttige uitbreiding kunnen zijn, nml. Lenscaps, switchview, waterpas en een extra beschermhoesje:

Betere lenscaps voor Vortex Viper HS-T 6-24x50Betere lenscaps voor HS-T 6-24×50

De beschermende Lensdoppen die worden meegeleverd met deze Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker, zijn niet zo heel erg praktisch, maar goed, ze zijn gratis. Een alternatief hiervoor zijn deze betere lenscaps Flip Cap Optic cover FC-5 of Flip Cap Optic cover FC-7, die je ook kunt vinden in de richtkijker accessoires in onze webshop.

Vortex Switchview SV-2 44mm voor Vortex Viper HS-T 6-24x50Vortex Switchview SV-2 44mm

De Vortex Switchview SV-2 geeft je de mogelijkheid om op een vloeiende manier de vergroting van de Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker te veranderen. Deze ring kan eenvoudig op de zoom ring van je richtkijker worden geplaatst. Met de Vortex Switchview SV-2 kun je de vergroting van de richtkijker wijzigingen in slechts seconden, zonder je ogen van de kijker af te halen. De hefboomwerking geeft de mogelijk om met weinig tot geen inspanning de vergrotingsring te bedienen.

Vortex Lo Pro Bubble Level voor Vortex Viper HS-T 6-24x50Vortex Lo Pro Bubble Level voor Vortex Viper HS-T 6-24×50

De Vortex Lo Pro Bubble Level voor 30 mm Richtkijkers is een waterpas die perfect is als het gaat om lange afstand schieten, want dan telt elk klein detail. Een kwaliteit niveau-indicator zoals deze Lo Pro Bubble Level, is cruciaal voor je nauwkeurigheid. Met het slanke, onopvallende ontwerp kan de waterpas worden gemonteerd op de Vortex Viper HS-T 6-24×50, zonder dat je de richtkijker van het geweer af hoeft te halen. Het is gemakkelijk zichtbaar zonder het zicht op je doel te verliezen.

Beschermhoes Sure Fit LargeBeschermhoes Sure Fit Large

De Vortex Richtkijker Hoes Sure Fit Large is een gemakkelijk aan te brengen beschermhoesje, waarmee je de richtkijker extra kan beschremen tegen zuil, stof en fijnstof. Deze beschremhoesjes zijn in diverse maten verkrijgbaar, maar de “Large”-uitvoering past om de Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker.

Tip 15: Vortex ongelimiteerde en levenslange VIP-Garantie

Wat wel heel erg praktisch is en vrij uniek in de richtkijker-branche, is de ongelimiteerde en levenslange VIP-Garantie die Vortex geeft op al haar richtkijkers. Deze VIP-Garantie houdt in dat het een Onbeperkt levenslange garantie is, die Volledig overdraagbaar is. Je hoeft geen garantie kaart in te vullen en Er is géén aankoopbon nodig om eraan te hangen. Het maakt namelijk niet uit hoe het is gebeurd, wiens fout het was, of waar je het hebt gekocht. Je kunt altijd rekenen op de levenslange VIP garantie op alle Vortex optics zoals; richtkijkers, red dots, afstandmeters, verrekijkers, spotting scopes en statieven. De mensen bij Vortex geven werkelijk om hun klanten en realiseren zich dat dagelijkse prestaties van hun producten een diepgaande invloed hebben op het hele jaar van een klant. Ik ben dan ook nooit een fabrikant tegen gekomen die beter voor hun klanten zorgt dan Vortex!

Tip 16: Verschillende modellen Vortex Viper HS-T richtkijkers

De Vortex Viper HS-T richtkijker serie bevat 4 verschillende modellen. Naast deze 6-24×50 versie is hij ook te krijgen in de 4-16×44 uitvoering en zijn ze verkrijgbaar in MOA en MRAD. Wel zijn ze alle 4 in Second focal plane en VMR-1 dradenkruis.

 1. Viper HS-T 4-16×44 in MOA
 2. HS-T 4-16×44 in MRAD
 3. Viper HS-T 6-24×50 in MOA
 4. HS-T 6-24×50 in MRAD

De Vortex Viper HS-T 4-16×44 is geschikt voor jacht en schiet omstandigheden tot een 750 meter. De Vortex Viper HS-T 6-24×50 is meer ideaal voor degene die ook verder willen schieten dan 1000 meter en is daarmee ook zeer geschikt als zeer lange afstand richtkijker.

Conclusie Vortex Viper HS-T 6-24×50 Richtkijker

De Vortex Viper HS-T 6-24×50 is de perfecte richtkijker voor de jacht, sportschieten en tactische operaties. Als je op zoek bent naar een allround kijker, die perfect uit de voeten kan met doelen op middellange tot lange afstanden in verschillende settings, dan zal de Vortex Viper HS-T je zeker niet teleurstellen. Bekijk de beste prijzen hier in onze webshop >>

Bestel Nu de Vortex Viper HS-T 6-24x50 Richtkijker

 

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Heb je nog vragen omtrent dit artikel, neem dan gerust contact met mij op via de Chat rechts onder aan de webshop of via emailinfo@richtkijkerbestellen.nlTelefonisch kan ook via 0031 (0)6-53353544.

Ik wens je veel succes tijdens de jacht en/of schietsport.

Meer artikelen over richtkijkers:

Welke ervaring heb jij met lange afstand richtkijkers? Laat het me weten in onderstaand reactieveld.

Met vriendelijke groet,
Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest